Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

3 συμβουλές για να αγαπήσετε τα λαχανικά!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

3 συμβουλές για να αγαπήσετε τα λαχανικά.

Μας παρέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και πρέπει να τα καταναλώνουμε μαζί με φρούτα σε τουλάχιστον 5 μερίδες καθημερινά. Το κάνουμε; Μάλλον όχι, γιατί μια σαλάτα δεν είναι θεωρητικά τόσο απολαυστική όσο μια μπριζόλα. Μήπως, όμως, τα παρακάτω tips βοηθήσουν;

Πειραματιστείτε
Μην μένετε μόνο στα κλασικά λαχανικά και μην προσπαθείτε να τα καταναλώνετε σκέτα και ώμα, ειδικά αν δεν είστε και πολύ της υγιεινής διατροφής, καθώς η σκέτη γεύση τους δεν θα σας ενθουσιάσει και το πιθανότερο είναι να τα απορρίψετε δια παντός. Αντί, λοιπόν, να πάρετε ένα σκέτο σπανάκι ή μαρούλι και να αρχίσετε να το μασουλάτε,  δοκιμάστε να το προσθέσετε σε πιάτα που ήδη τρώτε και σας αρέσουν, όπως σε μια σάλτσα ή μια σούπα ή ως συνοδευτικό. Έτσι θα ενισχύσετε και τη γεύση του φαγητού σας και θα καταναλώσετε περισσότερα λαχανικά, έστω και καμουφλαρισμένα.

Εμπλουτίστε τα
Συνδυάστε τα λαχανικά σας με λίγο χούμους ή δοκιμάστε να προσθέσετε μπαλσάμικο με μέλι στη σαλάτα σας. Αυτές είναι μόλις δύο ιδέες που μπορούν να δώσουν γεύση στα λαχανικά σας και να τα κάνουν πιο ελκυστικά στους γευστικούς σας κάλυκες. Ακόμη και λίγο αλάτι, πιπέρι ή σκόρδο μπορεί να βελτιώσει τη γεύση τους, κι αν σοτάρετε το σκόρδο ή το κρεμμύδι σας πρώτα, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο γευστικό.

Μαγειρέψτε τα
Λαχανικά δεν σημαίνει μόνο σαλάτα. Μπορείτε να συνδυάσετε κουνουπίδι και μπρόκολο με τυριά και να τα ψήσετε στο φούρνο σαν σουφλέ ή να φτιάξετε πουρέ με λαχανικά ή μπιφτέκι λαχανικών, χωρίς να χρειαστεί να το αγοράσετε έτοιμο και επεξεργασμένο. Βελτιώστε και απογειώστε τη μαγειρική σας και ανακαλύψτε τις δνατότητες που σας δίνουν τα λαχανικά, ούτως ώστε να βελτιώσετε και την καθημερινή σας διατροφή.

ΠΗΓΗ: Clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika