Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μην εγκαταλείπεις ποτέ. Αγωνίσου για το καλύτερο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Να μία ιστορία που περνάει ένα μήνυμα δύναμης και αντοχής. Πρόκειται για της ιστορία ενός γαϊδαράκου που παγιδεύτηκε σε ένα πηγάδι.

Η ιστορία έχει ως εξής: Ο γαϊδαράκος γκάριζε όλο το μεσημέρι μέχρι να τον ακούσει ο γεωργός που τον είχε.

Όταν το βρήκε ο γεωργός σκεφτόταν πώς να φέρει το καημένο ζώο στην επιφάνεια της γης και δεν μπορούσε να βρει κάποια λύση, ώσπου κατέληξε πως ο γαϊδαράκος είχε πια γεράσει και δεν τον χρειαζόταν πλέον… όπως και το πηγάδι του ήταν άχρηστο. Έτσι φώναξε δυο- τρεις φίλους του με τα φτυάρια τους να ρίξουν χώμα στο πηγάδι και να το μπαζώσουν με τον γαϊδαράκο μέσα. Αφού ξεκίνησαν να ρίχνουν το χώμα στο πηγάδι, ο γαϊδαράκος μας γκάριζε όσο πιο δυνατά μπορούσε μέχρι που μετά από μερικές φτυαριές σταμάτησε. Εκείνη την στιγμή, ο γεωργός κοίταξε στο πηγάδι και προς έκπληξη του, διαπίστωσε πως με κάθε φτυαριά ο γαϊδαράκος έριχνε το χώμα από τη ράχη του και το πάταγε και σιγά σιγά ανέβαινε ώστε στο τέλος έφτασε στο χείλος του πηγαδιού και σώθηκε. Σώθηκε γιατί αγωνίστηκε… δεν εγκατέλειψε!

Αλήθεια μήπως έχετε πιάσει τον εαυτό σας να είστε στη θέση του γαϊδαράκου; Πώς αντιδράσατε τότε; Μήπως εγκαταλείψατε; Ή το «παλέψατε»; Λοιπόν, η αλήθεια είναι πως όλοι μας κάποια στιγμή φτάσαμε σε ένα σημείο που νιώσαμε πως όλα μας πάνε στραβά, πως δεν υπάρχει κανένας να μας προσφέρει βοήθεια ή να μας καταλάβει αλλά αντιθέτως μας ρίχνουν «λάσπη». Είναι η στιγμή τότε, που στο ένα άτομο που οφείλουμε να δείξουμε εμπιστοσύνη είναι ο ίδιος μας ο εαυτός.

Μόνο η πίστη στον εαυτό μας θα μας δώσει το θάρρος (γιατί όχι και το θράσος) να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την όποια αντιξοότητα προκύψει στη ζωή μας. Σαν το γαϊδαράκο, θα πρέπει να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε τα εμπόδια.

Τέλος, αν το καλοσκεφτείτε ο γεωργός έκανε καλό τελικά στο γαϊδαράκο, με την σκέψη που έκανε τελικά τον έσωσε. Έτσι και σε εμάς, μερικές φορές η «λάσπη» που μας ρίχνουν μας κάνει καλύτερους ανθρώπους καθώς διαπιστώνουμε πως έχουμε αντοχές και δυνάμεις να αντιμετωπίσουμε το οτιδήποτε… αρκεί να μην το βάλουμε κάτω και πιστέψουμε στον εαυτό μας!

«Ποτέ δεν συνειδητοποιείς πόσο δυνατός είσαι, μέχρι τη στιγμή που το να είσαι δυνατός, είναι η μόνη επιλογή που έχεις». Bob Marley

Το άρθρο συνυπογράφουν οι ψυχολόγοι του Κέντρου Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης «Επαφή», Γιάννης Ξηντάρας, Ράνια Λεμονή, Αγλαΐα Κρητικού, Κατερίνα Καλλιακούδη, Χάρης Παλίδης και Μαντώ Κωνσταντουλάκη.

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι να κάνετε όταν ανακαλύπτετε πως το παιδί σας είναι εκφοβιστής…

Βογιατζής Ηλίας

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika