Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τι είναι το φαινόμενο Φλιν και πώς η οικογένεια και η δουλειά επηρεάζουν την ευφυΐα!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τι είναι το φαινόμενο Φλιν και πώς η οικογένεια και η δουλειά επηρεάζουν την ευφυΐα.

Ο δρ Τζέιμς Φλιν είναι καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Οτάγκο, στη Νέα Ζηλανδία και διευθυντής του Κέντρου Ψυχομετρίας του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ, στη Βρετανία.

Σύμφωνα με τη θεωρία του η ευφυΐα ενός ανθρώπου δεν μένει στάσιμη, αλλά όσο μεγαλώνει εξελίσσεται, με την προϋπόθεση όμως ότι συναναστρέφεται με άτομα που του διεγείρουν τον εγκέφαλο. Τόσο η οικογένεια όσο και ο χώρος εργασίας μπορούν να επηρεάσουν το δείκτη νοημοσύνης ενός ατόμου. Αν για παράδειγμα κάποιος συναναστρέφεται στο σπίτι ή στη δουλειά του με άτομα μειωμένης ευφυΐας, κινδυνεύει να μειωθεί και το δικό του IQ, γιατί ο εγκέφαλος του δε διεγείρεται όσο θα έπρεπε.

Ο Δρ Φλιν υποστηρίζει πως όσες οικογένειες επικοινωνούν μεταξύ τους και ασχολούνται με δραστηριότητες που απαιτούν σκέψη, παρουσιάζουν και αύξηση της ευφυΐας με το πέρασμα του χρόνου. Ακόμα και ο σύντροφος που έχουμε επιλέξει μπορεί να επηρεάσει το IQ, για αυτό και πρέπει να επιλέγουμε έναν ευφυέστερο από εμάς, με σκοπό να εξασκούμε συνέχει τον εγκέφαλό μας.

Παρόλα αυτά χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για να δεχθεί η επιστημονική κοινότητα τη θεωρία του του φαινομένου Φλιν. Και αυτό γιατί οι επιστήμονες πιστεύανε πως η ευφυΐα εξαρτάται μόνο από τα γονίδια, τα οποία επηρεάζουν οι περιβαλλοντικοί παράγοντας μέχρι την ηλικία των 18. Μετέπειτα ο δείκτης ευφυΐας έμενε σταθερός. Πλέον ο δρ Φλιν καταρρίπτει τη συγκεκριμένη άποψη και συγκρίνει τα αποτελέσματα των τεστ ευφυΐας στα οποία έχουν υποβληθεί τα τελευταία 65 χρόνια άνθρωποι από πολλές ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου με την ηλικία τους.

ΠΗΓΗ: Jenny.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Τι να κάνετε όταν ανακαλύπτετε πως το παιδί σας είναι εκφοβιστής…

Βογιατζής Ηλίας

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou