Newsitamea.gr
NEWS FEED ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΥΓΕΙΑ

Αύξηση των εμφραγμάτων στις νεότερες γυναίκες: Οι αιτίες και τι πρέπει να κάνετε!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αύξηση των εμφραγμάτων στις νεότερες γυναίκες: Οι αιτίες και τι πρέπει να κάνετε.

Όλο και περισσότερες γυναίκες νεότερης ηλικίας υφίστανται εμφράγματα στις ΗΠΑ σε σχέση με 20 χρόνια, κάτι που δεν ισχύει για τους άνδρες αντίστοιχης ηλικίας, για τους οποίους η κατάσταση εμφανίζει βελτίωση.

Αυτό είναι το βασικό εύρημα νέας μελέτης σε τέσσερις αμερικανικές κοινότητες, για τις οποίες οι ερευνητές αναφέρουν ότι ο ρυθμός των εμφραγμάτων σε γυναίκες ηλικίας κάτω των 55 παρουσιάζει σταθερή αύξηση από το 1995. Αντίθετα, το ποσοστό μειώθηκε στους άνδρες της ίδιας ηλικιακής ομάδας.

Μέχρι το 2014, αυτές οι νεότερες γυναίκες αντιστοιχούσαν στο 31% των εισαγωγών στο νοσοκομείο για έμφραγμα, από 21% που ήταν στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Δεν είναι εντελώς ξεκάθαρο γιατί αυξήθηκαν τα εμφράγματα μεταξύ των νεότερων γυναικών. Ωστόσο, η περίοδος μελέτης συμπίπτει με μία περίοδο αυξανόμενων ποσοστών παχυσαρκίας σε εθνικό επίπεδο.

«Οι νέες γυναίκες καλύπτουν μεγαλύτερα ποσοστά παχυσαρκίας από τους άνδρες αντίστοιχης ηλικίας», δήλωσε η επικεφαλής της μελέτης Melissa Caughey, διδάκτωρ Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, στο Chapel Hill.
«Η παχυσαρκία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για υπέρταση και διαβήτη», δήλωσε η Caughey, ενώ και οι τρεις καταστάσεις αυξάνουν τον κίνδυνο εμφράγματος.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι η υψηλή αρτηριακή πίεση και ο διαβήτης ήταν πιο συχνές καταστάσεις στις νεότερες γυναίκες που υπέστησαν έμφραγμα, συγκριτικά με τους άνδρες αντίστοιχης ηλικίας.

Τα ευρήματα βασίζονται σε 19ετή μελέτη ενηλίκων Τα αποτελέσματα βασίζονται σε μια 19ετή μελέτη ενηλίκων που ζουν σε τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ, στη Βόρεια Καρολίνα, το Μισισιπή, τη Μινεσότα και το Μέριλαντ.
Στη διάρκεια της μελέτης καταγράφηκαν σχεδόν 29.000 νοσηλείες για έμφραγμα, το 30% εκ των οποίων αφορούσαν άτομα ηλικίας 35 έως 54 ετών.
Ενώ όμως τα ποσοστά νοσηλειών μειώνονταν για τους νεότερους άνδρες με την πάροδο των ετών, αυξήθηκαν στις νεότερες γυναίκες, περίπου 2-3 εμφράγματα ανά 1.000 γυναίκες μέχρι το 2014, όπως έδειξαν τα ευρήματα.

Το 31% των νοσηλειών για εμφράγματα αφορούσε νεότερες γυναίκες, από 21% που ήταν το ποσοστό στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Αντίθετα, ο αριθμός των νεαρών ανδρών που νοσηλεύονταν για έμφραγμα μειώθηκε με την πάροδο του χρόνου – αν και το ποσοστό παρέμεινε υψηλότερο συγκριτικά με τις νέες γυναίκες, περίπου τέσσερις ανά 1.000 έως το 2014.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι νεότερες γυναίκες με έμφραγμα ήταν λιγότερο πιθανό να λαμβάνουν την αγωγή που τους συνέστησε ο γιατρός τους για να μειώσουν τον κίνδυνο νέου εμφράγματος.

Για τις γυναίκες, δήλωσε η Caughey, τα ευρήματα υπογραμμίζουν τη σημασία της έγκαιρης προσοχής στην πρόληψη.

«Πολλοί από τους παράγοντες κινδύνου για έμφραγμα μπορούν να τροποποιηθούν», είπε. «Αν και ποτέ δεν είναι αργά για να υιοθετήσει κάποιος ένα υγιεινό τρόπο ζωής για την καρδιά, όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο» πρόσθεσε.

Η άσκηση είναι το καλύτερο φάρμακο για την καρδιά και οι ειδικοί συστήνουν 150 λεπτά σωματικής δραστηριότητας την εβδομάδα.

Μια δεύτερη μελέτη υπογραμμίζει τη σημασία του να σηκώνεται κανείς από τον καναπέ. Η μελέτη ακολούθησε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας και διαπίστωσε ότι όσο λιγότερο χρόνο περνούσαν καθιστές ή ξαπλωμένες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, τόσο μικρότερος ήταν ο κίνδυνος εμφράγματος ή εγκεφαλικού.

Η επίδραση ήταν ανεξάρτητη από τον χρόνο που αφιέρωναν οι γυναίκες στην άσκηση, όπως το γρήγορο περπάτημα. Αυτό δείχνει, λένε οι ερευνητές, ότι οι μεγαλύτερες γυναίκες ωφελούνται απλά και μόνο με το να σηκωθούν από τον καναπέ και το κρεβάτι και να κινούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν σε ειδική έκδοση της επιθεώρησης Circulation για την καρδιακή υγεία των γυναικών.

ΠΗΓΗ: Onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκάλυψη βόμβα: Αυτό είναι το είδος καρκίνου της Κέιτ, το όργανο που της αφαίρεσαν και το σημείο που είχε όγκο – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou

Αναιμία: Αυτά είναι τα «ένοχα» σημάδια

newsitamea