Newsitamea.gr
AMEA news NEWS FEED ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Έφηβος με Αυτισμό στο δρόμο προς το βραβείο Νόμπελ!!!-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Έφηβος με Αυτισμό στο δρόμο προς το βραβείο Νόμπελ.

Όταν οι γονείς του έγραψαν για πρώτη φορά τον Jacob Barnett στο σχολείο, τους είπαν να το ξεχάσουν και πως ο γιος τους δεν θα μπορούσε ποτέ να μάθει τίποτα στο σχολείο. Αυτό τους έκανε να ανησυχήσουν και ετσι τον πήγαν σε έναν γιατρό όπου διαγνώσθηκε με μια μορφή αυτισμού που ονομάζεται Asperger λέγοντας τους πως θα είναι σε θέση να μάθει μόνο κάποια απλά πράγματα όπως πχ. πως να δέσει τα παπούτσια του .

Όμως καθώς μεγάλωνε οι γονείς του ανακάλυψαν πως ο Jacob έχει την ικανότητα να απομνημονεύει με εκπληκτικό τρόπο. Αυτή του η μοναδική ικανότητα του επέτρεψε να παρακολουθήσει μαθήματα πανεπιστημιου αφού προηγουμένως είχε καταφέρει να μάθει όλη την ύλη των μαθηματικών του γυμνασίου-λυκείου σε δύο μόλις εβδομάδες. Όταν λοιπόν ο Τζέικ ήταν 11 ετών, η μητέρα του τράβηξε ένα βίντεο που έδειχνε αυτές τις αξιοσημείωτες δεξιότητές του.

Στο βίντεο αυτό, ο μικρός τρώει ένα σάντουιτς στην κουζίνα του σπιτιού τους, φορώντας ένα απλό κόκκινο φούτερ και ένα καπελάκι του μπέιζμπολ όπως ένα συνηθισμένο παιδί. Όμως ξαφνικά αρχίζει να εξηγεί γιατί η θεωρία του Αϊνστάιν δεν τον πείθει καθόλου.

Το βίντεο 1 λεπτού και 47 δευτερολέπτων κατέληξε στο YouTube και εκεί το είδε ο Scott Tremaine, ένας πολύ γνωστός καθηγητής από το Ινστιτούτο Προηγμένων Μελετών του Princeton στο New Jersey, όπου εκεί διδάσκουν και ερευνούν φυσικούς όπως ο Albert Einstein, Robert Oppenheimer και Kurt Gödel.

«Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από το ενδιαφέρον για τη φυσική του γιου σας και από τις γνώσεις που έχει μέχρι στιγμής αποκτήσει. Η θεωρία στην οποία εργάζεται ο Τζέικ περιλαμβάνει ορισμένα από τα πιο δύσκολα προβλήματα στην αστροφυσική και τη θεωρητική φυσική. Οποιοσδήποτε λύσει αυτά θα είναι σίγουρα υποψήφιος για ένα βραβείο Νόμπελ. «

Ο Jacob έχει ήδη αποφοιτήσει από την Αστροφυσική και πρόκειται να ολοκληρώσει το διδακτορικό του δίπλωμα στην Κβαντική Φυσική. Είναι σήμερα ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Purdue της Ινδιανάπολης και έχει πολλές επιστημονικές δημοσιεύσεις στο βιογραφικό του. Το IQ του έχει μετρηθεί 170 (υψηλότερο από το εκτιμώμενο IQ του Albert Einstein).

Ειρωνευόμενος, φορώντας παντόφλες και πινοντας καφέ λέει: «Οι γιατροί είπαν ότι δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι και πραγματικά ετσι έγινε. Δεν μπορώ να δέσω τα παπούτσια μου, γι ‘αυτό και σήμερα φοράω της παντόφλες μου «.

Τώρα ο νεαρός Barnett αφιερώνει το χρόνο του σε ένα πολύ φιλόδοξο έργο, μια εκτεταμένη εκδοχή της Θεωρίας της Σχετικότητας. Όταν ο Αϊνστάιν δημοσίευσε το πρώτο του θεώρημα , ήταν 26 ετών και ο Τζέικ πιστεύει πως έχει αρκετό χρόνο για να πετύχει τον σκοπό του:

«Εργάζομαι ακόμα, έχω μια ιδέα για να το αποδείξω ως αβάσιμο, αλλά πρέπει να καθορίσω τις λεπτομέρειες για το πως αυτό θα γινει».

ΠΗΓΗ: www.diaforetiko.gr , thetoigoneis.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou