Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πότε χρειάζεται ο οργανισμός αποτοξίνωση;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πότε χρειάζεται ο οργανισμός αποτοξίνωση.

Διατροφικές συμβουλές για να αποβάλετε τις τοξίνες από το e-fresh.gr

Σίγουρα τα σημάδια είναι εμφανή μετά τις γιορτές. Έντονη κόπωση, φούσκωμα στο στομάχι, αφυδατωμένη επιδερμίδα, πονοκέφαλοι.

Επιπλέον, η κακή διατροφή, η ρύπανση της ατμόσφαιρας, το στρες και άλλες αιτίες επιβραδύνουν τη διαδικασία αποτοξίνωσης, με αποτέλεσμα να μπλοκάρεται ο μεταβολισμός.

Η αποβολή των συσσωρευμένων τοξινών στο σώμα μας είναι απαραίτητη και μπορεί να γίνει εύκολα αν αλλάξουμε κάποιες συνήθειες στον τρόπο διατροφής, αλλά και στον τρόπο ζωής μας. Υπάρχουν πολλές δίαιτες αποτοξίνωσης, όμως ένας υγιεινός τρόπος διατροφής είναι ο ευκολότερος τρόπος ώστε να αποτοξινώσουμε τον οργανισμό μας.

Πώς θα το πετύχουμε αυτό; Πριν ξεκινήσουμε, πρέπει απομακρύνουμε τις τροφές που μπλοκάρουν την αποτοξίνωση και επιβαρύνουν τον οργανισμό μας με ακόμα περισσότερες τοξίνες.

Αφήστε στην άκρη τις κακές συνήθειες

Αποφύγετε για ένα διάστημα να καταναλώνετε ζάχαρη, κορεσμένα λιπαρά και αλκοόλ. Δώστε βάση σε μη επεξεργασμένες τροφές που θα σας προσφέρουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Βάλτε στη διατροφή σας φρούτα και λαχανικά

Καταναλώστε βιολογικά προϊόντα, κυρίως φρούτα και λαχανικά, όπως μπρόκολο, καρότα, ραδίκια, λάχανο, αγκινάρες, λαχανάκια Βρυξελλών, παντζάρια, εσπεριδοειδή. Η αυξημένη περιεκτικότητα τους σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες συμβάλλουν στην εξουδετέρωση των τοξινών.

Ενισχύστε την προσπάθειά σας με φυτικά προϊόντα αποτοξίνωσης

Δοκιμάστε σπιρουλίνα, πράσινο τσάι και εκχύλισμα βοτάνων πικραλίδας, κολλιτσίδας και γαϊδουράγκαθου. Δρουν διουρητικά και συμβάλλουν στην κάθαρση του συκωτιού.

Μην ξεχνάτε τον κουρκουμά, που διεγείρει την λειτουργία του ήπατος και επιταχύνει την διαδικασία της αποτοξίνωσης (extra tip: συνδυάστε τον με λίγο πιπέρι για αποτελεσματική απορρόφηση).

Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας

Η συστηματική γυμναστική βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και τονώνει το λεμφικό σύστημα που είναι υπεύθυνο για την αποβολή των τοξινών.

Ακόμα και αν δεν έχετε χρόνο για να γυμνάζεστε συστηματικά, μη ξεχνάτε ότι ακόμα και 20-30 λεπτά γρήγορο περπάτημα την μέρα κάνει τη διαφορά.

Πώς να κάνετε πιο εύκολη την αποτοξίνωση:

  • Φτιάξτε μια αντιοξειδωτική σαλάτα για κυρίως γεύμα
  • Ετοιμάστε μια μυρωδάτη σούπα με λαχανικά
  • Φτιάξτε ένα detox water για συνεχή ενυδάτωση
  • Φτιάξτε νόστιμα smoothies
  • Δοκιμάστε τσάι αποτοξίνωσης Matcha
  • Για σνακ προτιμήστε αποξηραμένα φρούτα

ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το συστατικό στο κρέας και τα γαλακτοκομικά που ευνοεί την αρθρίτιδα

Efi Nika

Δείτε πως πρέπει να αυξήσετε τη φερριτίνη στο αίμα σας

Γιώργος Newsitamea

Ελκώδης κολίτιδα: 9 σημάδια της φλεγμονής του εντέρου – Ποιες τροφές πρέπει να τρώτε και ποιες να αποφεύγετε

Penni Syggrou