Newsitamea.gr
AMEA news NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ισπανία: 2 ετών αγοράκι έπεσε σε πηγάδι 70 μέτρων εδώ και μια βδομάδα και όλος ο κόσμος αγωνιά για την τύχη του!!!-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ισπανία: 2 ετών αγοράκι έπεσε σε πηγάδι 70 μέτρων εδώ και μια βδομάδα και όλος ο κόσμος αγωνιά για την τύχη του

Ένα αγοράκι 2 ετών έχει παγιδευτεί σε ένα πηγάδι βάθους 70 μέτρων για σχεδόν μια εβδομάδα.

Οι ομάδες διάσωσης που προσπάθησαν να προσεγγίσουν το αγόρι, ξεκίνησαν τη διάνοιξη μιας νέας κάθετης σήραγγας δίπλα στο πηγάδι όπου ο Julen Rosello βρίσκεται μέσα για σχεδόν μια εβδομάδα.

Οι διασώστες ελπίζουν ότι το άνοιγμα αυτής της τρύπας θα διαρκέσει περίπου 15 ώρες – παρόλο που ο χρόνος τους πιέζει τόσο, αφού όσο πιο γρήγορα φτάσουν τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να βρεθεί ζωντανό το παιδί.

First pictures of two-year-old Julen Rosello, the Spanish boy who fell down a 15 inch wide bore hole at a countryside property near Malaga

Μια από τις μηχανές διάτρησης, η οποία είναι η πιο ισχυρή στην Ισπανία, δανείστηκε από ένα έργο σε αυτοκινητόδρομο κοντά στη Μαδρίτη, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην επιχείρηση διάσωσης.

Έχει δημιουργηθεί μια ειδική κάψουλα, ικανή να υποστηρίξει το βάρος δύο ανθρώπων και τον εξοπλισμό του οξυγόνου, έτσι ώστε ο Julen να μπορεί να ανέβει ζωντανός, αν έχει επιβιώσει μετά από 7 ημέρες στο πηγάδι.

Drilling work at the area where Julen, fell into a deep well six days ago close to the private estate, in Totalan, southern Spain

Οι ερευνητές λένε ότι εξακολουθούν να ελπίζουν ότι το μικρό αγόρι έχει αρκετό νερό και αέρα για να επιβιώσει μέχρι να μπορέσουν να το φτάσουν.

Χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο έχουν δείξει την υποστήριξή τους στα social media.

Οι καταρρακωμένοι γονείς του, ο Julen Jose Rosello και η Vicky Garcia, και οι δύο 29 ετών, είχαν πάει για πικνίκ και τώρα μένουν τώρα σε ένα σπίτι που τους δάνεισε ένας καλός Σαμαρείτης, αφού για την ασφάλειά τους έπρεπε να εγκαταλείψουν το μέρος που πέρασαν τις τελευταίες 5 μέρες πριν πέσει ο γιος τους στο πηγάδι.

Rescue workers continue efforts to find toddler Julen Rosello, who fell down a narrow, 100-metre-deep borehole last Sunday

Η τεράστια επιχείρηση διάσωσης άρχισε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, όταν ο Julen έπεσε σε μια γεώτρηση 100 μέτρων όταν ο πατέρας του προετοίμαζε το φαγητό στο κτήμα που ανήκει στην οικογένεια.

Η τρύπα έγινε τον προηγούμενο μήνα μετά από αίτημα ενός συγγενικού προσώπου, το οποίο ασχολείται με την έρευνα υπόγειων ρευμάτων, αλλά τελικά δεν βρέθηκε νερό.

Ο ερευνητής έχει πει στην αστυνομία ότι σφράγισε την τρύπα μετά την κατασκευή της, αλλά η οικογένεια του Julen λέει ότι την κάλυψε απλώς με πέτρες που δεν είχαν τοποθετηθεί σωστά.

The rescue operation is now focusing on the constructing of a vertical tunnel running parallel to the borehole after work on a horizontal tunnel faced technical difficulties

Αυτή είναι η δεύτερη τραγωδία που χτυπά την οικογένεια, αφού τον Μάιο του 2017, ο μεγαλύτερος αδελφός του Julen, ο Oliver, πέθανε από καρδιακή προσβολή.

Η γιαγιά των παιδιών, η Reme Garcia, ζητάει από τον Oliver να προστατεύσει τον μικρό αδελφό του από τον ουρανό και τα μηνύματά της που δημοσιεύθηκαν στα social media ραγίζουν καρδιές.

A massive rescue operation is underway in a race to reach the two-year-old boy, who has been missing for five days

Ο Angel Garcia, ο μηχανικός που καθοδηγεί τις ομάδες έρευνας και διάσωσης και ενημερώνει τους δημοσιογράφους για την πρόοδο της επιχείρησης, είπε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή: “Είναι σαν να ψάχνουμε το δικό μας παιδί.”

Engineer Angel Garcia, in charge of the rescue operation, talks to the press about the building of a vertical tunnel to reach toddler Julen Rosello

“Αν το παιδί σας ήταν εκεί, θα κάνατε τα πάντα για να το σώσετε. Ε, λοιπόν, κι εμείς αυτό κάνουμε.”

diaforetiko.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαμπάς δίνει από μωρό στον γιο του βιβλία αντί για tablet, και να το αποτέλεσμα… – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Υποκλίθηκαν όλοι: 8χρονος με όγκο στον εγκέφαλο πήγε στο “Ταλέντο” και μάγεψε με το ταλέντο και τη δύναμη ψυχής του

Efi Nika

Δε θα τα δούμε ποτέ στα ράφια: Τα 4 προϊόντα που απαγορεύεται να πωλούνται στα Jumbo & ο αδιαπραγμάτευτος λόγος

Efi Nika