Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Το Πιο Πρόωρο Μωρό Στον Κόσμο Γεννήθηκε Στις 21 Εβδομάδες Και Σήμερα Είναι Ένα 4χρονο Κοριτσάκι Παρά Τις Προβλέψεις Των Γιατρών!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το Πιο Πρόωρο Μωρό Στον Κόσμο Γεννήθηκε Στις 21 Εβδομάδες Και Σήμερα Είναι Ένα 4χρονο Κοριτσάκι Παρά Τις Προβλέψεις Των Γιατρών.

Η μητέρα του πιο πρόωρου μωρού στον κόσμο, δήλωσε πως έπρεπε να παρακαλέσει τους γιατρούς για να σώσουν το κοριτσάκι της.

Η μικρή Lyla Stensrud ζύγιζε λιγότερο από μισό κιλό όταν γεννήθηκε 4 μήνες πρόωρα, τον Ιούλιο του 2014.

Πολλά νοσοκομεία δεν συνιστούν την επαναφορά των μωρών στη ζωή που γεννήθηκαν πριν από τις 22 εβδομάδες, επειδή έχουν πολύ χαμηλό ποσοστό επιβίωσης.

Έτσι, όταν η μητέρα της Courtney είχε πρόωρο τοκετό, ο παιδίατρος της την συμβούλεψε να μην επαναφέρει το μωρό  της στη ζωή.

Όμως η Courtney πάλεψε για την κόρη της και η Lyla τελικά επέζησε.

Η μαμά της γνώριζε ότι από την αρχή ότι η μικρή Lyla ήταν μία μαχήτρια.

Όταν γεννήθηκε, η μικρή Lyla δεν ανέπνεε όμως σήμερα, είναι ένα χαρούμενο 4χρονο κορίτσι.

Σήμερα, η Courtney μιλάει για πρώτη φορά για πιο πρόωρο μωρό που κατάφερε να ζήσει και δημοσίευσε τις φωτογραφίες της όμορφης κόρης της.

Προσέθεσε ότι ενώ είναι ένα «τυπικό μικρό παιδί» που αγαπά να παίζει με άλλα παιδιά, έχει μια καθυστέρηση στο λόγο – κι αυτό είναι το μόνο σημάδι που δείχνει το πόσο πρόωρα γεννήθηκε.

Η 36χρονη σήμερα Courtney, η οποία ζει στο Σαν Αντόνιο, δεν είχε καμία επιπλοκή καθ΄όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Όμως στην εξέταση των 20 εβδομάδων, ανακάλυψε ότι ο τράχηλός της είχε διαστολή 2μιση εκατοστά, κάτι που δεν συμβαίνει μέχρι τον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης.

Έπειτα έμεινε μερικά βράδια στο νοσοκομείο για εξετάσεις κι όταν τα αποτελέσματα αυτών ήταν θετικά, πήρε εξιτήριο για το σπίτι της.

“Ήμουν έγκυος στην 21η εβδομάδα και ξύπνησα μέσα σε μία λίμνη αίματος.”

“Επέστρεψα πίσω στο νοσοκομείο και αν δεν παρακαλούσα τους γιατρούς, η κόρη μου δεν θα ήταν ζωντανή σήμερα.”

Η μικρή Lyla γεννήθηκε τον Ιούλιο του 2014 και ζύγιζε 410 γραμμάρια.

Η Courtney είπε ότι η κόρη της έβγαλε μια πολύ μικρή κραυγή όταν γεννήθηκε, αλλά δεν ανέπνεε.

Σήμερα, πολλοί παιδίατροι συνιστούν πως στα μωρά που γεννιόνται πριν από τις 22 εβδομάδες της εγκυμοσύνης δεν επαναφέρονται στη ζωή επειδή έχουν ελάχιστες πιθανότητες να ζήσουν χωρίς να έχουν προβλήματα υγείας.

Μετά από πιέσεις της μητέρας της, η Lyla μπήκε στη ΜΕΘΝ για 56 ημέρες, όπου οι γιατροί έδωσαν σκληρή μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή.

Η Courtney λέει ότι παρόλο που η κόρη της χρειάστηκε εντατική θεραπεία για να ζήσει, κινδύνευε από δύο σοβαρά προβλήματα: χρόνια πνευμονοπάθεια και αμφιβληστροειδοπάθεια της προωρότητας (ΑΤΠ).

Η ΑΤΠ είναι μια ασθένεια των ματιών που επηρεάζει τα πρόωρα μωρά που λαμβάνουν εντατική νεογνική φροντίδα και ιδιαίτερα οξυγονοθεραπεία, λόγω της πρόωρης ανάπτυξης των πνευμόνων τους.

Σε σοβαρές περιπτώσεις, η ΑΤΠ μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση.

Η Courtney είπε ότι οδηγούσε κάθε μέρα 25 λεπτά με το αυτοκίνητο για να βλέπει την κόρη της στο νοσοκομείο.

“Δεν έλειψα ούτε μια μέρα. Ήμουν εκεί κάθε μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ.”

Τέλος, μετά από 126 ημέρες στο νοσοκομείο, η Courtney και ο σύζυγός της Paul μπόρεσαν να πάρουν την κόρη τους στο σπίτι.

“Στην αρχή ήταν δύσκολα γιατί είχαμε τουλάχιστον ένα ραντεβού στο γιατρό κάθε βδομάδα για τα πρώτα χρόνια.”

Ωστόσο, η Lyla δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί ποτέ ξανά στο νοσοκομείο.

Μια σειρά εξετάσεων έδειξε πως η Lyla δεν έχει αναπτύξει ακουστικές ή οπτικές διαταραχές ή εγκεφαλική παράλυση, επιπλοκές που είναι ιδιαίτερα υψηλές στα πρόωρα μωρά.

Η Courtney λέει ότι η σωματική ανάπτυξη της κόρης της ήταν σταθερή και ότι η κοινωνική της ανάπτυξη βελτιώθηκε μετά από πολλή προσπάθεια.

“Είναι ένα τυπικό μικρό κορίτσι που αγαπά να παίζει με τον αδελφό της και με άλλα παιδιά της ηλικίας της.”

Ωστόσο, η Lyla έχει καθυστέρηση στο λόγο.

“Αυτό είναι κάτι που θέλει σκληρή δουλειά για να βελτιωθεί.”

Ο Δρ. Noelle Younge, επίκουρος καθηγητής παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο Duke, δήλωσε ότι οι γνωστικές καθυστερήσεις και οι καθυστερήσεις του λόγου είναι πολύ συχνές στα πρόωρα μωρά λόγω τραυματισμών στον εγκέφαλο.

“Όταν γεννιούνται αυτά τα μωρά, τα όργανα τους είναι ανώριμα και ευάλωτα σε τραυματισμούς,” είπε ο κ. Younge στη DailyMail.com.

“Γενικά, είναι πιο επιρρεπείς σε τραυματισμούς των ιστών του εγκεφάλου τους και αυτό μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις.”

Η Courtney έχει ξεκινήσει ένα blog που ονομάζεται “Hope, Faith and Rockstars” για να μοιραστεί την ιστορία της και ελπίζει να βοηθήσει άλλες μαμάδες πρόωρων παιδιών.

“Θέλω να δείξω στους άλλους γονείς ότι με έγκαιρη ιατρική παρέμβαση, η επιβίωση και η καλή ποιότητα ζωής είναι δυνατή,” είπε η Courtney.

“Αυτό το αποδεικνύει η ιστορία της μικρής μου Lyla.”

ΠΗΓΗ: fanpage.gr  ,  www.diaforetiko.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκάλυψη βόμβα: Αυτό είναι το είδος καρκίνου της Κέιτ, το όργανο που της αφαίρεσαν και το σημείο που είχε όγκο – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Λίγοι το γνωρίζουν: Τέλος οι Γρατζουνιές στα αυτοκίνητα – Άλλαξε ο νόμος, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα

Efi Nika

Ντροπή: Γνωστός ινφλουένσερ «σφίχτης» κοροϊδεύει παιδί με αναπηρία στο γυμναστήριο, χιλιάδες αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika