Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Δύναμη Ψυχής: Κοριτσάκι έχασε όλα του τα άκρα από μηνιγγίτιδα! Άλλα δεν τα παράτησε και ετοιμάζεται να κάνει τα πρώτα του βήματα με προσθετικά πόδια!!!-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Δύναμη Ψυχής: Κοριτσάκι έχασε όλα του τα άκρα από μηνιγγίτιδα! Άλλα δεν τα παράτησε και ετοιμάζεται να κάνει τα πρώτα του βήματα με προσθετικά πόδια.

Ένα μικρό παιδί που έχασε και τα τέσσερά του άκρα από μηνιγγίτιδα μπορεί τώρα να φάει μόνο του με τα προσθετικά του χέρια.

Η Harmonie-Rose Allen από τη Bath, προσβλήθηκε από την ασθένεια όταν ήταν μόλις δέκα μηνών.

Η ζημιά που της προκάλεσε η ασθένεια ήταν τόσο μεγάλη που είχε σαν αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό και των τεσσάρων άκρων της.

Οι γιατροί είπαν στους γονείς της, τη Freya Hall και τον Ross Allen, ότι η κόρη τους είχε 10% πιθανότητες επιβίωσης και ότι η περίπτωση της μικρής ήταν μία από τις χειρότερες που είχαν δει ποτέ.

Αλλά τώρα η μικρή γίνεται όλο και πιο ανεξάρτητη αφού έχει μάθει πώς να τρώει το γιαούρτι της και πώς να παίζει με τα παιχνίδια της.

Φορώντας τα προσθετικά της πόδια μέσα στο σπίτι για μια ώρα την ημέρα, η Harmonie έχει ξεκινήσει τα πρώτα της βήματα και σημειώνει τεράστια πρόοδο.

Η κα. Hall δήλωσε: “Μπορεί να ζωγραφίζει, να σχεδιάζει, να φτιάχνει παζλ, μπορεί να φάει μόνη της, μπορεί να κάνει τα πάντα. Ό,τι πίστευα πως δεν θα έκανε, το έχει κάνει, μπορεί να ανέβει μέχρι και σκάλες.”

“Δεν περίμενα να κάνει ούτε τα μισά πράγματα που μπορεί να κάνει τώρα, γι’ αυτό είμαι βέβαιη ότι θα συνεχίσει να μας εκπλήσσει.”

Μιλώντας στο Body Bizarre, η κα Hall δήλωσε: “Η Harmonie ήταν πραγματικά ευτυχισμένη ως μωρό. Ήταν πολύ ζωηρή.”

“Μια μέρα παρατηρήσαμε ότι είχε ένα τεράστιο μπλε σημάδι στη μύτη της. Μόλις το είδα, κατάλαβα ότι ήταν μηνιγγίτιδα.”

Η Harmonie ανέπτυξε μηνιγγοκοκκική σηψαιμία, μία μόλυνση του αίματος που προκαλείται από αυτό το μικρόβιο.

Η κ. Hall δήλωσε: “Σε εκείνο το σημείο είπαμε αντίο στην Harmonie, δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο.”

Οι γιατροί αποφάσισαν να μεταφέρουν την Harmonie από το νοσοκομείο του Bath στο νοσοκομείο παίδων Bristol Royal Hospital. Εκεί, ο παιδοχειρουργός Δρ. Fergall Monsell εγχείρησε τη μικρή Harmonie.

“Ήταν προφανές ότι ο ιστός κάτω από τα γόνατα και τους αγκώνες της ήταν νεκρός, γι’ αυτό έγιναν οι ακρωτηριασμοί σε αυτά τα σημεία,” είπε ο γιατρός.

Η κ. Hall δήλωσε: “Όταν φτάσαμε στο σπίτι, συνειδητοποίησα ότι όλα τα παιχνίδια που της αγόρασα για τα πρώτα της γενέθλια ήταν σε στυλ ποδηλάτου. Ράγισε η καρδιά μου όταν τα είδα, αλλά ήμουν τόσο ευγνώμων που η μικρή μου ήταν στο σπίτι μας.”

Μία από τις δραστηριότητες που αγαπά η Harmon είναι η κολύμβηση.

Είπε: “Νομίζω ότι η κολύμβηση είναι τόσο ευεργετική για την Harmonie γιατί προφανώς η κίνηση στο νερό την κάνει να νιώθει ελεύθερη.”

Η ορθοπεδικός Hannah Pentin λέει: “Κάθε φορά με εντυπωσιάζει και ξέρω πως η κάθε φορά θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη.”

Είναι απίθανη, η Harmonie είναι μια χαρά τώρα. Θέλει να κάνει τα πάντα. Δεν παραιτείται και δεν απογοητεύεται με τίποτα και ό,τι κι αν κάνει, το κάνει πάντα με χαμόγελο!”

ΠΗΓΗ: https://fanpage.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λατρεμένη ανιψούλα, πήγε τον vεκρό θείο της σε τράπεζα με το καροτσάκι για να υπογράψει δάνειο 3.000 ευρώ – BINTEO

Efi Nika

Μπαμπάς δίνει από μωρό στον γιο του βιβλία αντί για tablet, και να το αποτέλεσμα… – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Υποκλίθηκαν όλοι: 8χρονος με όγκο στον εγκέφαλο πήγε στο “Ταλέντο” και μάγεψε με το ταλέντο και τη δύναμη ψυχής του

Efi Nika