Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Σαν τη μάνα, άλλος κανείς -Τι γλυκιά λέξη και ιερή!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Σαν τη μάνα, άλλος κανείς -Τι γλυκιά λέξη και ιερή.

Δίνει τα πάντα. Κρατά στα σπλάχνα της μια ψυχούλα άντε και δύο ή περισσότερες άμα φανεί λίγο τυχερή με τις πιθανότητες! Την τρέφει, τη μεγαλώνει μέχρι να σχηματιστεί και να αποχωρήσει από τα σπλάχνα της για να γίνει άνθρωπος. Κουβαλά ένα βάρος για εννιά μήνες. Αλλά δεν την στενοχωρεί, το βάρος αυτό είναι μια δημιουργία αγάπης.

Μάνα! Τι γλυκιά λέξη! Μια λέξη ιερή. Κάνει τα πάντα για το παιδί της, από τη μέρα που γεννιέται! Αυτή είναι το παν.

Το οξυγόνο, το αίμα του. Η μάνα θα πάει κόντρα στα πάντα και στους πάντες για να δει το παιδί της να γίνεται παλικάρι. Ίσως φτύσει και αίμα. Ίσως γίνει θύμα βίας στο δικό της το σπίτι. Ίσως χρειαστεί να μεταναστεύσει σε νέους τόπους για να μπορέσει να βγάλει το ψωμί της, ακόμα και μόνη. Θα δώσει ολόκληρο το υπόλοιπο της ζωής της στο παιδί της.

Αξίζει περισσότερο από διαμάντι για αυτή… έδωσε τα πάντα, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα από κανέναν, ούτε επιβραβεύσεις. Ό,τι κάνει το κάνει σιωπηλά, χωρίς τυμπανοκρουσίες. Χωρίς μεγάλα λόγια.

Mάνα είναι μόνο μια. Είναι αυτή που σου φωνάζει να βάλεις τη ζακέτα σου, αυτή που σε παίρνει κάθε λεπτό τηλέφωνο για να δει τι κάνεις, αν έχεις φάει, αν χρειάζεσαι κάτι. Είναι αυτή που βρίσκεται όλη μέρα στο πόδι για να σου ετοιμάσει ένα γεύμα όταν έρχεσαι νηστικό αρκούδι στο σπίτι και τα θέλει όλα στην εντέλεια.

Μάνα, είναι αυτή που κόβεται η καρδιά της στα δυο όταν πονάς. Μπορεί να καίγεται από πόνο στα σωθικά της όταν βρίσκεται στις μαύρες της αλλά θα σου δείξει το καλύτερο χαμόγελο που μπορεί.

Μάνα, είναι αυτή που θα σε αγαπήσει μέχρι τέλους. Χωρίς εκείνη δεν θα ήσουν αυτό που είσαι σήμερα. Να την εκτιμάς και να την αγαπάς όσο μπορείς. Να την φιλάς κάθε τόσο. Πάντα να την έχεις στη πιο ψηλή θέση της καρδιάς σου!

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10 πράγματα που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια πριν πάνε για ύπνο

Newsitamea@

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea