Newsitamea.gr
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πάψε να εκπληρώνεις τις προσδοκίες των άλλων, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος να…!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πάψε να εκπληρώνεις τις προσδοκίες των άλλων

Πάψε να εκπληρώνεις τις προσδοκίες των άλλων, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αυτοκτονήσεις. Δεν βρίσκεσαι εδώ για να εκπληρώσεις τις προσδοκίες κανενός και κανείς άλλος δεν βρίσκεται εδώ για να εκπληρώσει τις δικές σου προσδοκίες. Μην γίνεσαι ποτέ θύμα των προσδοκιών των άλλων και μην κάνεις κανέναν θύμα των δικών σου προσδοκιών.

Διαφορετικά, το ενενήντα εννέα τοις εκατό των ανθρώπων απλώς αυτοκτονούν. Όλη τους η ζωή δεν είναι τίποτε άλλο από μια αργή αυτοκτονία. Εκπληρώνουν τη μια προσδοκία, την άλλη προσδοκία, κάποια μέρα ήταν ο πατέρας, κάποια μέρα ήταν η μητέρα, κάποια μέρα ήταν η σύζυγος, ο σύζυγος, έπειτα έρχονται τα παιδιά, έχουν κι εκείνα προσδοκίες. Μετά η κοινωνία, ο ιερέας και ο πολιτικός. Οι πάντες έχουν παντού προσδοκίες. Κι εσύ ο καημένος εκεί πέρα, ένας καημένος άνθρωπος, και να προσδοκά από σένα όλος ο κόσμος να κάνεις αυτό κι εκείνο. Και δεν μπορείς να εκπληρώσεις όλες τους τις προσδοκίες, επειδή είναι αντιφατικές.

Έχεις τρελαθεί εκπληρώνοντας τις προσδοκίες όλων. Και δεν έχεις εκπληρώσει τις προσδοκίες κανενός. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος. Έχεις χαθεί εσύ, έχεις πάει χαμένος, και δεν είναι ευχαριστημένος κανείς. Οι άνθρωποι που δεν είναι ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους δεν γίνεται να είναι ευτυχισμένοι. Ό,τι κι αν κάνεις, θα βρουν τον τρόπο να είναι δυσαρεστημένοι μαζί σου, επειδή δεν μπορούν να είναι ευτυχισμένοι.

Η ευτυχία είναι μια τέχνη που πρέπει κανείς να την μάθει. Δεν έχει καμιά σχέση με αυτά που κάνεις ή δεν κάνεις. Αντί να είσαι ευχάριστος στους άλλους, μάθε την τέχνη της ευτυχίας.

Osho, The Discipline of the Transcendence, Τόμος 1

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με τα όχι χτίζονται οι ζωές…

Efi Nika

Δικό μου είναι: Πότε ένα παιδί δυσκολεύεται να μοιραστεί και πώς να το βοηθήσουμε

Penni Syggrou

Τα 6 σημάδια ότι τον ερωτεύεσαι επικίνδυνα

Γιώργος Newsitamea