Newsitamea.gr
NEWS FEED ΓΥΝΑΙΚΑ ΥΓΕΙΑ

Δυσοσμία κόλπου: 6 κοινές αιτίες και τι να κάνετε!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αν παρατηρήσετε ότι το εσώρουχο ή το παντελόνι σας έχει δυσάρεστη μυρωδιά μετά το γυμναστήριο ή ανησυχείτε για τη μυρωδιά του κόλπου σας, δεν είστε μόνες.

Κάθε γυναίκα έχει τη δική της ξεχωριστή μυρωδιά, είναι λοιπόν σημαντικό να δίνετε προσοχή στο πώς αλλάζει αυτή η μυρωδιά με την πάροδο του χρόνου.

Πριν ανησυχήσετε, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι περισσότερες αιτίες δυσοσμίας του κόλπου είναι σχετικά ακίνδυνες. Εάν πάντως η δυσοσμία είναι έντονη ή παρατηρήσετε ασυνήθιστες κολπικές εκκρίσεις, συμβουλευτείτε γιατρό. Είναι πιθανό να πρόκειται για μυκητιασική μόλυνση ή κάποιο .

Δείτε έξι κοινές αιτίες που προκαλούν δυσοσμία του κόλπου:

Βακτηριακή λοίμωξη

Εάν ο κόλπος αναδίδει μυρωδιά ψαριού, πιθανότατα πρόκειται για βακτηριακή λοίμωξη ή κολπίτιδα. Συνήθως συνοδεύεται από υπερβολικές κολπικές εκκρίσεις, αίσθημα καύσου στον κόλπο και πόνο. Η βακτηριακή κολπίτιδα, η οποία δεν μεταδίδεται με το σεξ, συνήθως εκδηλώνεται με λευκές κολπικές εκκρίσεις, με ή χωρίς κολπικό ερεθισμό. Οφείλεται στην ανισορροπία της χλωρίδας του κόλπου. Τα συμπτώματα μπορεί να επιδεινωθούν μετά το σεξ.

Μόλυνση από μύκητες

Φαγούρα, αίσθημα καψίματος, έντονη οσμή και λευκό κολπικό έκκριμα; Το πιθανότερο είναι ότι έχετε προσβληθεί από μυκητίαση, μια τοπική φλεγμονή που δημιουργείται από την υπέρμετρη ανάπτυξη των μυκήτων στην περιοχή του κόλπου και του αιδοίου. Οι μυκητιάσεις προκαλούνται από πολλές αιτίες, οι πιο κοινές όμως είναι το σεξ, η μη συχνή αλλαγή ταμπόν, ο διαβήτης, τα αντιβιοτικά, τα στενά εσώρουχα και τα λάθος προϊόντα υγιεινής. Συνήθως αντιμετωπίζονται με κρέμες και χάπια που θα σας συνταγογραφήσει ο γιατρός.

Ξεχασμένο ταμπόν

Αν ο κόλπος σας μυρίζει σαν χαλασμένο κρέας, είναι πολύ πιθανό να έχετε ξεχάσει να αφαιρέσετε το ταμπόν. Αν και πολλές γυναίκες αμελούν τη συχνή αντικατάσταση του ταμπόν, πρόκειται για εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει , το οποίο είναι απειλητικό για τη ζωή. Εκτός από την έντονη δυσοσμία, τα συμπτώματα περιλαμβάνουν επίσης υψηλό πυρετό, εξανθήματα στις παλάμες και τα πέλματα, ερυθρότητα γύρω από το στόμα και τα μάτια, έντονο πονοκέφαλο, χαμηλή αρτηριακή πίεση, εμετό ή διάρροια. Εάν πιστεύετε ότι υπάρχει κάποιο ξένο σώμα στον κόλπο σας, απευθυνθείτε αμέσως στο γιατρό.

Προφυλακτικά ή λιπαντικά

Αν η μυρωδιά του κόλπου παραπέμπει σε χλώριο, είναι πιθανό να οφείλεται στο προφυλακτικό ή το λιπαντικό. Αυτό δεν πρέπει φυσικά να σας αποτρέπει από τη λήψη προφυλάξεων κατά το σεξ. Κάποιοι άνθρωποι είναι πιο ευαίσθητοι σε συγκεκριμένα συστατικά, όπως η γλυκερίνη των λιπαντικών, που μπορεί να προκαλέσουν και μύκητες. Άλλες γυναίκες αποφεύγουν τα προφυλακτικά από λατέξ, τα οποία έχουν μυρωδιά καουτσούκ. Η μυρωδιά του κόλπου μπορεί όμως να οφείλεται απλά στην έκθεση στο σπέρμα. Η μυρωδιά μετάλλου τέλος. μπορεί να οφείλεται σε αιμορραγία κατά τη διάρκεια ή μετά το σε@.

Εφίδρωση

Εάν ιδρώνετε περισσότερο από το φυσιολογικό, πρέπει να είστε ιδιαίτερα σχολαστικές με την καθαριότητα για να αποφύγετε τη δυσοσμία του κόλπου. Χρησιμοποιείτε ζεστό νερό και κάποιο καθαριστικό για την ευαίσθητη περιοχή που θα προμηθευτείτε από το φαρμακείο. Είναι επίσης σημαντικό να φοράτε πάντοτε βαμβακερά εσώρουχα που αναπνέουν.

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Οι σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις, όπως η γονόρροια, οι και τα χλαμύδια, προκαλούν δυσοσμία του κόλπου. Ανάλογα με το είδος τους εκδηλώνουν και άλλα συμπτώματα, όπως έντονο κνησμό, εκκρίσεις, αιμορραγία, πόνο κατά την ούρηση.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναιμία: Αυτά είναι τα «ένοχα» σημάδια

newsitamea

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Διαβάστε ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα

newsitamea

Κράμπες στα πόδια όταν κοιμάστε: Δείτε με ποιες ασθένειες συνδέονται

newsitamea