Newsitamea.gr
NEWS FEED ΥΓΕΙΑ

Ρυτίδες στο πρόσωπο: Τι αποκαλύπτουν για την υγεία!!!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ρυτίδες στο πρόσωπο: Τι αποκαλύπτουν για την υγεία.

Όταν μιλάμε για τις ρυτίδες, στην πλειονότητα των περιπτώσεων τις αντιμετωπίζουμε ως αισθητική ενόχληση.

Προσπαθούμε να τις προλάβουμε και να τις εξαφανίσουμε κυρίως για να διατηρήσουμε τη νεανική μας όψη και να μη χάσουμε την αυτοπεποίθησή μας.

Ωστόσο, οι λεπτές γραμμές που σχηματίζονται στο μέτωπο, στα μάτια ή γύρω από το στόμα αντανακλούν επίσης την υγεία και τον τρόπο ζωής μας.

Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ποιες σημαντικές πληροφορίες δίνουν οι ρυτίδες του προσώπου.

1. Αυξημένος κίνδυνος καρδιοπάθειας: Πρόσφατη επιστημονική μελέτη που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας στο Μόναχο έδειξε ότι οι ρυτίδες που σχηματίζονται στο μέτωπο αποτελούν πρώιμη ένδειξη για την αθηροσκλήρωση, δηλαδή τη σκλήρυνση των αρτηριών λόγω της συσσώρευσης λιπαρών και άλλων ουσιών (πλάκα) στο εσωτερικό τοίχωμά τους. Η αθηροσκλήρωση αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για την καρδιοπάθεια. Όπως εξήγησαν οι ερευνητές στο συνέδριο, τα αιμοφόρα αγγεία στο μέτωπο είναι πιο λεπτά και ευαίσθητα από άλλα αγγεία του σώματος, γι’ αυτό αντανακλούν πιο έγκαιρα και εμφανέστερα τη συσσώρευση πλάκας.

2. Μεγαλύτερος κίνδυνος υπέρτασης: Μελέτη του 2013 σε δείγμα γυναικών υπέδειξε πως όσες έμοιαζαν νεότερες από την ηλικία τους και παρουσίαζαν λιγότερη χαλάρωση στην επιδερμίδα του προσώπου τους είχαν και χαμηλότερη αρτηριακή πίεση. Η εξήγηση που έδωσαν οι ερευνητές για τη διαπίστωσή τους αυτή περιλάμβανε δύο παραμέτρους: Από τη μία οι γυναίκες με πιο νεανική όψη είχαν και πιο υγιή αιμοφόρα αγγεία και από την άλλη φρόντιζαν περισσότερο το δέρμα και γενικότερα το σώμα τους.

3. Ανθυγιεινός τρόπος ζωής: Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που έχουν πολλές ρυτίδες στο πρόσωπό τους –περισσότερες απ’ ό,τι συνηθίζεται για την ηλικία τους– τείνουν να ακολουθούν έναν όχι και τόσο υγιεινό τρόπο ζωής, δηλαδή να τρώνε ανθυγιεινά, να μη γυμνάζονται συχνά και να εκτίθενται υπερβολικά στον ήλιο. Τέτοιου είδους κακές συνήθειες δεν φθείρουν μόνο την εξωτερική εμφάνιση, αλλά συνδέονται και με σοβαρές παθήσεις όπως η καρδιοπάθεια, ο διαβήτης τύπου 2 και ο καρκίνος.

4. Αδύναμα οστά: Ακούγεται παράδοξο, όμως οι ρυτίδες «προδίδουν» και τον αυξημένο κίνδυνο οστεοπόρωσης. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Γέιλ στις ΗΠΑ μελέτησαν την όψη της επιδερμίδας του προσώπου και του λαιμού καθώς και την σκελετική υγεία 114 γυναικών 40 έως 60 ετών και διαπίστωσαν ότι όσο πιο πολλές και βαθιές ρυτίδες είχαν τόσο χαμηλότερη ήταν η οστική τους πυκνότητα, με αποτέλεσμα να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για οστεοπόρωση. Όπως εξηγούν οι ερευνητές, τόσο η όψη του δέρματος όσο και η υγεία των οστών εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα επίπεδα κολλαγόνου στον οργανισμό γι’ αυτό και η μείωσή τους μπορεί να οδηγήσει στο «σπάσιμο» του δέρματος και ταυτόχρονα στη φθορά των οστών.

5. Αυξημένος κίνδυνος καρκίνου: Η υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου, ειδικά αν συνδυάζεται με ανεπαρκή αντηλιακή προστασία, γερνά πρόωρα την επιδερμίδα και παράλληλα αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος. Η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου αποτελεί μάλιστα τον βασικότερο παράγοντα κινδύνου για το μελάνωμα, την πιο επικίνδυνη και θανατηφόρα μορφή καρκίνου του δέρματος.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr  ,  www.rd.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika

Σκούρες γραμμές στα νύχια: Αιμάτωμα ή καρκίνος; – Πως να τα ξεχωρίσετε – Τι πρέπει να προσέξετε

Newsitamea@