Newsitamea.gr
AMEA news

Συγκλονίζει ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος: “Μέχρι τα 12 χρόνια μου πήγα να πεθάνω τέσσερις φορές-δώστε το φάρμακο στα παιδιά» – ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Συγκλονίζει ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος: “Μέχρι τα 12 χρόνια μου πήγα να πεθάνω τέσσερις φορές-δώστε το φάρμακο στα παιδιά»

Κατάθεση ψυχής έδωσε ο γνωστός ψυχίατρος του ΑΤΤΙΚΟΝ Στέλιος Κυμπουρόπουλος στην ενημέρωση της Genesis Pharma για το φάρμακο που δίνει στην κυριολεξία ζωή σε ασθενείς από την σπάνια νόσο της νωτιαίας μυϊκής ατροφίας.

Το φάρμακο αυτό δημιουργήθηκε μετά από έρευνες και τα τελευταία χρόνια που επετράπη η κυκλοφορία του έχει θεαματικά αποτελέσματα καθώς χορηγείται από την βρεφική ηλικία.

Ο γιατρός που μίλησε στην παρουσίαση της γνωστής φαρμακευτικής εταιρίας συγκλόνισε τους παρευρισκόμενους αφού παρουσίασε κάθε στιγμής της ζωής του εξηγώντας ότι οι γονείς του έκαναν τα πάντα για να τον σώσουν αφού η νόσος έχει υψηλά ποσοστά θνησιμότητας στα μικρά παιδιά που την εμφανίζουν.

Η εταιρία Genesis Pharma με την βοήθεια ειδικών παιδονευροχειρουργών εξήγησε ότι το φάρμακο αυτό ανήκει στα λεγόμενα «ορφανά φάρμακα» δηλαδή σε αυτά που δεν βρίσκονται στις λίστες φαρμάκων αφού απευθύνονται σε μικρό ποσοστό του πληθυσμού. Στην ευρώπη και στην Ελλάδα εγκρίθηκε μόλις τον Δεκέμβριο του 2017 και πλέον για τις δύο πρώτες κατηγορίες της νόσου πληρώνεται από τα ταμεία και ήδη αρκετά παιδιά έχουν σημαντικά αποτελέσματα στην θεραπεία.

Ο Σ. Κυμπουρόπουλος είπε ότι πέρασε τα παιδιά του χρόνια στα χειρουργεία και κάλεσε τους αρμόδιους φορείς να μην ταλαιπωρούν τους ασθενείς με αυτή την σπάνια νόσο που προκαλεί παράλυση σε όλο το μυικό σύστημα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΛΩΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΔΩ

www.dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou