Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ό,τι μας αδυνατίζει αθόρυβα χωρίς να το γνωρίζουμε!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

3421650

Ό,τι μας αδυνατίζει αθόρυβα χωρίς να το γνωρίζουμε.

Συνήθως ακούμε για τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό, βοηθούν στη διατήρηση της πίεσης ή μειώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης διαφόρων ασθενειών.

Υπάρχουν όπως και αυτές που αθόρυβα έχουν αδυνατιστική δράση, βοηθώντας στην απομάκρυνση του λίπους από το σώμα μας και περιορίζοντας το αίσθημα της πείνας.

Δείτε αναλυτικά ποιες είναι και προσαρμόστε αναλόγως το διαιτολόγιό σας για βέλτιστα αποτελέσματα!

Ασβέστιο

Δεν είχαν άδικο οι γονείς μας, που από μικρά παιδιά μας κυνηγούσαν να πιούμε το γάλα μας. Σύμφωνα με έρευνες το ασβέστιο έχει την ιδιότητα να ελέγχει το αίσθημα της πείνας, ενώ φαίνεται πως όσοι δεν προσλαμβάνουν αρκετό ασβέστιο, έχουν περισσότερο λίπος στο σώμα τους.

Πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη προκαλεί γρηγορότερο κορεσμό, με αποτέλεσμα να πεινάμε αργότερα, συγκριτικά με το αν τρώγαμε υδατάνθρακες. Συγκεκριμένα, όσοι καταναλώνουν περισσότερη πρωτεΐνη, καταλήγουν σε σταδιακή μείωση (κατά 10%) της ποσότητας φαγητού. Επίσης, σύμφωνα με έρευνες αυξάνει την καύση θερμίδων μετά το γεύμα.

Βιταμίνη C

Σύμφωνα με έρευνες, όσοι παρουσιάζουν έλλειψη βιταμίνης C, έχουν την τάση να συγκρατούν περισσότερο λίπος.

Κινόα

Είναι γνωστή για την δράση της ενάντια στην ανάπτυξη του λίπους, ενώ αποτελεί και σημαντική πηγή πρωτεϊνών, αμινοξέων και βιταμίνης Ε.

 

Μέλι

Δεν έχει τα αρνητικά στοιχεία της επεξεργασμένης ζάχαρης, αλλά έχει σημειωθεί πως βοηθάει στην απώλεια βάρους όταν την αντικαθιστά στη διατροφή μας.

Κακάο

Περιέχει περισσότερα φαινολικά αντιοξειδωτικά από όσα έχουν οι περισσότερες τροφές, ενισχύει το αίσθημα του κορεσμού και προάγει την καλή διάθεση.

Φυτικές ίνες

Είναι ένας καλός τρόπος να ξεκινήσετε το γεύμα σας, καθώς έτσι θα χορτάσετε γλιτώνοντας πολλές θερμίδες και κερδίζοντας περισσότερα θρεπτικά στοιχεία.

Ξύδι

Σύμφωνα με έρευνες, το ξύδι εμποδίζει την απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα, που οδηγεί με τη σειρά του στη μειωμένη ανάγκη κατανάλωσης φαγητού. Επιπλέον το ξύδι, δρα ανασταλτικά στη συσσώρευση του λίπους.

Ρεσβερατρόλη

Έρευνα έδειξε ότι όσες γυναίκες κατανάλωναν καθημερινά λογικές ποσότητες αλκοόλ, δεν έπαιρναν βάρος με τους ρυθμούς που έπαιρναν όσες δεν έπιναν καθόλου αλκοόλ, ενώ είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το συστατικό στο κρέας και τα γαλακτοκομικά που ευνοεί την αρθρίτιδα

Efi Nika

Δείτε πως πρέπει να αυξήσετε τη φερριτίνη στο αίμα σας

Γιώργος Newsitamea

Ελκώδης κολίτιδα: 9 σημάδια της φλεγμονής του εντέρου – Ποιες τροφές πρέπει να τρώτε και ποιες να αποφεύγετε

Penni Syggrou