Newsitamea.gr
ΧΡΗΣΙΜΑ

Πόνος στον αυχένα: Το κόλπο της γιαγιάς με το σεσουάρ!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πόνος στον αυχένα: Το κόλπο της γιαγιάς με το σεσουάρ.

Μάθετε αμέσως τι πρέπει να κάνετε…

Δεν ξέρω για εσάς αλλά ένα θέμα με τον αυχένα το έχουν οι περισσότεροι! Μάλιστα μέσα σε αυτούς είμαι και εγώ! Ειδικά αν σε πιάσει με το που ξυπνάς μπορεί να προκαλέσει μέχρι και φοβερό πονοκέφαλο που θα τον έχεις όλη τη μέρα.

Τι μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε; Το κόλπο με το σεσουάρ! Ζεστάνετε προσεκτικά το σβέρκο σας με το σεσουάρ και μετά κάντε λίγο μασάζ με ένα μείγμα από έλαιο καμφοράς που θα βρείτε στα φαρμακεία.

Αν πάλι δεν μπορείτε ούτε να στρίψετε από το πιάσιμο κάντε την ίδια διαδικασία και ρίξτε στο λάδι 4 σκελίδες σκόρδο. Το σκόρδο θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος, θα χαλαρώσει τους μυς.

Πώς προκαλείται ο επίμονος πόνος στον αυχένα

Οι περισσότεροι τραυματισμοί στον αυχένα δεν είναι πιο σημαντικοί από ένα στραμπούληγμα του ποδιού και εύκολα ξεχνιούνται.

Κάποιοι όμως τραυματισμοί του αυχένα θα έχουν ως αποτέλεσμα χρόνια μηχανική δυσλειτουργία των σπονδύλων. Αυτό σταδιακά θα οδηγήσει σε προβολή, διόγκωση ή κήλη του μεσοσπονδύλιου δίσκου, που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό κάποιου νεύρου και έντονα συμπτώματα.

Τα συμπτώματα

Τα σοβαρότερα συμπτώματα μπορεί να εκδηλωθούν κατά μήκος των νωτιαίων νευρικών ριζών, με αποτέλεσμα τον πόνο στον βραχίονα και στον ώμο, μυϊκή αδυναμία ή μούδιασμα και φαγούρα στον ώμο, τον βραχίονα ή το χέρι. Επίσης, στα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνονται πονοκέφαλοι, ζαλάδες, ίλιγγοι, ναυτία, βουητά κ.α.

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ

Το < αυχενικό σύνδρομο> είναι ένας όρος- ομπρέλλα ο οποίος είναι υπερβολικά ασαφής και γι’ αυτόν τον λόγο δεν θα έπρεπε πλέον να χρησιμοποιείται. Εκφράζει το σύνολο των παθολογιών οι οποίες εμφανίζονται στην περιοχή του αυχένα και συχνά οφείλονται σε διαφορετικά αίτια.

Όσον αφορά τα συμπτώματα του ασθενούς, τα ακόλουθα μπορεί να υπάρχουν (μεμονωμένα ή και σε συνδυασμό) :

Συνεχής πόνος στη περιοχή του αυχένα

Πόνος στη περιοχή του αυχένα σε συγκεκριμένες κινήσεις μόνο

Μυϊκός σπασμός στην βάση του αυχένα και στην ωμική ζώνη («πιάσιμο»)

Πόνος εντοπισμένος στην βάση του κρανίου / κεφαλαλγίες / ημικρανίες

Αίσθημα ζαλάδας ή/και αστάθειας / ιλίγγου

Μούδιασμα ή/και έντονος πόνος κατά μήκος του βραχίονα

Αίσθημα αδυναμίας κατά την χρήση των χεριών, πτώση αντικειμένων

Πόνος στον αυχένα:ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 7 τρόποι να απαλλαγείς…

1 Όταν εργάζεσαι μπροστά σε υπολογιστή προσάρμοσε την καρέκλα στο γραφείο σου και την οθόνη έτσι ώστε ο αυχένας και η σπονδυλική στήλη να είναι σε ουδέτερη θέση. Η καρέκλα να είναι σε τέτοιο ύψος ώστε να μη χρειάζεται να σηκώνονται οι ώμοι για να ακουμπήσουν τα χέρια και ο υπολογιστής να είναι στην ευθεία των ματιών για να αποφεύγεις την κάμψη ή την έκταση του κεφαλιού. Φρόντισε να κάθεσαι καλά στο κάθισμα ώστε το κεφάλι σου να είναι σε ευθεία με την σπονδυλική σου στήλη. Κάθε μία ώρα σήκω από το γραφείο και περπάτα για μερικά λεπτά.

2 Όταν μιλάς στο τηλέφωνο μη το στερεώνεις ανάμεσα στο αφτί και στον ώμο σου.

3 Όταν οδηγείς φρόντισε η πλάτη του καθίσματος να είναι σε όρθια θέση ώστε το κεφάλι σου να μη γέρνει με τους ώμους εμπρός. Μη αφήνεις το χέρι σου πάνω στις ταχύτητες ή ακουμπισμένο στο ανοιχτό παράθυρο γιατί το σώμα σου παίρνει πλάγια κλίση επιβαρύνοντας έτσι τον αυχένα σου.

4 Επίλεξε το σωστό μαξιλάρι. Φρόντισε να μην είναι ούτε πολύ λεπτό ούτε πολύ φουσκωτό. Η ανοδική ή καθοδική κλίση του κεφαλιού σου συμπιέζει τον αυχένα και τους μυς του λαιμού με αποτέλεσμα να σου προκαλεί πόνο. Επένδυσε σε ένα καλό μαξιλάρι που να ευθυγραμμίζει τον αυχένα σου.

5 Μην κοιμάσαι μπρούμυτα. Ξάπλωσε ανάσκελα με τα χέρια χαλαρά στο πλάι σου. Αν ο πόνος στον αυχένα οφείλεται σε κήλη δίσκου, ρώτησε τον γιατρό σου αν μπορείς να κοιμάσαι χωρίς μαξιλάρι για να πετύχεις την τέλεια ευθυγράμμιση.

6 Ασκήσου. Οι ασκήσεις για τον αυχένα που θα σου υποδείξει κάποιος φυσιοθεραπευτής μπορούν να προλάβουν τους πόνους του αυχένα. Δοκίμασε αυτές:

  • Γύμνασε τους θωρακικούς. Η καλύτερη άσκηση είναι οι κάμψεις, από τις βασικές ασκήσεις στήθους.

  • Τόνωσε τους ραχιαίους. Κάνε εκτάσεις με τα χέρια σου προς τα πίσω. Επανέλαβε, στρέφοντας και τον κορμό σου δεξιά-αριστερά. Κίνησε τους ώμους σου κυκλικά προς τα εμπρός και μετά προς τα πίσω.

  • Κολύμπησε (ύπτιο ή ελεύθερο). Το σωματικό βάρος αντισταθμίζεται από την άνωση του νερού και οι αρθρώσεις δέχονται μικρότερη φόρτιση.

  • Κάνε διατάσεις στον αυχένα, για να βελτιωθεί το εύρος κίνησής του: Γείρε αργά το κεφάλι σου μπροστά προσπαθώντας με το πιγούνι σου να αγγίξεις το στέρνο σου και πίσω. Επίσης κάνε κινήσεις αργά δεξιά και αριστερά προσπαθώνας να φέρεις το αφτί στον ώμο σου. Τέλος, κάνε στροφικές κινήσεις στον αυχένα, αλλά φρόντισε να μην είναι απότομα.

7 Μείωσε το στρες. Παράγοντες όπως το άγχος ή η υπερβολική εργασία μπορούν να σου δημιουργήσουν υπερένταση και να σφίξουν τους μυς του αυχένα. Κάνε τακτικά διαλείμματα από τη δουλειά και παίρνε βαθιές ανάσες έξω, στο ύπαιθρο. Το αρκετό οξυγόνο βοηθάει τους μυς να χαλαρώνουν.

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πελώριο, πιο μεγάλο και από ΙΚΕΑ: Αυτό είναι το νέο υπερκατάστημα των ZARA που ανοίγει άμεσα στην Αθήνα

Efi Nika

Κακά μαντάτα για όσους έχουν Πειραιώς, Εθνική και Alpha Bank: Όποιος μπαίνει στην τράπεζα… πληρώνει – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Έρχεται το «καλάθι του νονού»: Τι προϊόντα θα περιέχει και ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι αυτό το Πάσχα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika