Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Γρήγορος καθαρισμός του παχέος εντέρου μέσω αυτών των 8 τρόπων

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πώς θα σας φαινόταν εάν αφοδεύατε και χάνατε 9 κιλά; Ίσως να πιστεύετε πως κάτι τέτοιο είναι αστείο, όμως αυτή είναι η ποσότητα των τοξικών αποβλήτων που περιέχεται στο παχύ έντερο του μέσου Αμερικάνου.

Παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο δεν συντελεί μόνο στην αύξηση του βάρους. Αυτά τα τοξικά απόβλητα δεν επιτρέπουν στο έντερο να λειτουργήσει με τον τρόπο που θα έπρεπε, να απορροφήσει δηλαδή τις θρεπτικές ουσίες και να αποβάλει τις άχρηστες. Επίσης, επηρεάζεται αρνητικά και η βακτηριακή χλωρίδα του εντέρου και καθίσταται δύσκολη η απώλεια βάρους.

8 φυσικοί τρόποι για να καθαρίσετε το παχύ σας έντερο

1. Πίνετε πολύ νερό.

shutterstock_131075399

Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Περίπου το 75% των Αμερικανών υποφέρει από αφυδάτωση και κάτι τέτοιο μπλοκάρει τη λειτουργία του παχέος εντέρου. Το νερό είναι απαραίτητο για το παχύ έντερο έτσι ώστε να καθίσταται ικανή η ροή των αποβλήτων ουσιών. Το νερό που απαιτείται είναι πολύ περισσότερο από αυτό που ίσως νομίζετε.

Πρέπει να πίνετε το λιγότερο δύο λίτρα νερού καθημερινά. Στην πραγματικότητα, κάποιοι ειδικοί στον τομέα της υγείας συνιστούν ότι πρέπει να πίνουμε και ακόμη περισσότερο, σχεδόν 3 λίτρα καθημερινά. Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει στην αποβολή των τοξικών ουσιών από τον οργανισμό.

2. Καταναλώνετε χυμό από ξηρό δαμάσκηνο.

Ο χυμός από ξηρό δαμάσκηνο περιλαμβάνει μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών και αυτό συντελεί αποτελεσματικά στον καθαρισμό του εντέρου. Η ποσότητα του χυμού που πρέπει να καταναλώνετε εξαρτάται από το ποσοστό απόφραξης του εντέρου σας. Γενικά, καλό είναι να πίνετε περίπου 227ml  πριν το πρωινό και την ίδια ποσότητα μετά το βραδινό φαγητό.

Μόλις παρατηρήσετε ότι οι κινήσεις του εντέρου σας αρχίζουν να γίνονται πιο τακτικές, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα του χυμού για να μην εξαρτηθεί η λειτουργία του παχέος εντέρου από αυτόν. Τον πίνετε απλώς για να δώσετε μία αρχική ώθηση στο έντερο.

3. Να καταναλώνετε πολλές φυτικές ίνες.

shutterstock_293997170

Τα ξηρά δαμάσκηνα δεν είναι η μοναδική αποτελεσματική πηγή φυτικών ινών. Υπάρχουν και άλλες που μπορείτε να δοκιμάσετε:

  • – αβοκάντο
  • – μούρα
  • – καρύδα
  • – σύκα
  • -μπάμιες
  • – λαχανάκι Βρυξελλών

Οι γυναίκες από 19-50 ετών πρέπει να καταναλώνουν 25 γραμμ. από φυτικές ίνες καθημερινά, έτσι ώστε να διευκολύνεται η φυσική ροή των αποβλήτων. Οι άντρες σ’ αυτήν την ηλικία πρέπει να καταναλώνουν 38 γραμμ. Έπειτα από τα 50, οι γυναίκες χρειάζονται 21 γραμμ. και οι άντρες 30 γραμμ.

4. Να πίνετε τακτικά χυμό από λεμόνι.

shutterstock_384682516

Ο χυμός από λεμόνι έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που οφείλονται στην υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνη C.  Σύμφωνα με έρευνες, αυτό έχει θετικό αντίκτυπο στην καλή λειτουργία του παχέος εντέρου. Επίσης, τα λεμόνια ενισχύουν το ρυθμό του μεταβολισμού και συμβάλλουν θετικά στην ικανότητα του οργανισμού να αποβάλει τις άχρηστες ουσίες.

Να πίνετε ζεστό χυμό λεμονιού κάθε πρωί.

5. Να κάνετε χρήση προβιοτικών.

Τα προβιοτικά είναι βακτήρια που είναι ωφέλιμα για την υγεία. Ρυθμίζουν τον αριθμό των άχρηστων, τοξικών βακτηρίων που μπλοκάρουν το (παχύ) έντερο. Υπό κανονικές συνθήκες, ο οργανισμός είναι πλούσιος σε προβιοτικά. Όμως, η χρήση ορισμένων φαρμάκων, όπως των αντιβιοτικών, μπορεί να τα εξουδετερώσει.

Μπορείτε να συμβάλετε στην εξισορρόπηση του αριθμού των προβιοτικών, καταναλώνοντας τα παρακάτω:

  • – γιαούρτι
  • – κεφίρ
  • – λάχανο τουρσί
  • – μαύρη σοκολάτα
  • – τουρσί
  • -κομπούχα

Μπορείτε, επίσης, να παίρνετε συμπληρώματα προβιοτικών.

6. Προσθέστε λιναρόσπορο στα πάντα.

Εντάξει, σχεδόν στα πάντα. Ο λιναρόσπορος ταιριάζει απόλυτα με τη βρώμη, τα δημητριακά ακόμη και με το γιαούρτι.

Τα Ω3 λιπαρά οξέα που περιέχονται στο λιναρόσπορο συμβάλλουν αποτελεσματικά στη χαλάρωση του παχέος εντέρου. Επίσης, ο λιναρόσπορος περιέχει περισσότερες ίνες σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο σπόρο. Γι’ αυτούς τους δύο λόγους, η κατανάλωσή του είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος που συμβάλλει στον καθαρισμό του παχέος εντέρου από τις τοξικές ουσίες που συσσωρεύτηκαν εκεί από ποιος ξέρει πότε.

Σε 100 γραμμ. λιναρόσπορου περιέχονται 27 γραμμ. από ίνες. Να το λάβετε αυτό υπόψη εάν καταναλώνετε ίνες σε καθημερινή βάση. Η υπερκατανάλωση θα επιφέρει διάρροια.

7. Κάνετε καθαρισμό με τη χρήση μηλόξυδου.

shutterstock_257388970

Στο μηλόξυδο περιέχονται ένζυμα που ευνοούν την ανάπτυξη των προβιοτικών. Η όξινη φύση του μηλόξυδου συμβάλλει, επίσης, αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της χρόνιας και σοβαρής απόφραξης του παχέος εντέρου. Ναι, της χρόνιας. Μέχρι εκεί μπορεί να οδηγήσει η μη έγκαιρη αντιμετώπιση.

Αναμείξτε 227ml  ζεστού νερού με 2 κουτάλια της σούπας μηλόξυδου και 2 κουτάλια της σούπας οργανικού μελιού. Ανακινείστε, ανακατέψτε και πιείτε το μείγμα. Επαναλάβετε το ίδιο κάθε πρωί μέχρι να διαπιστώσετε ότι οι κινήσεις του εντέρου σας αρχίζουν να γίνονται πιο τακτικές.

8. Καταναλώστε τσάι από πιπερόριζα.

Η πιπερόριζα θερμαίνει τον οργανισμό σας. Αυτό επιταχύνει την πέψη που γίνεται με αργούς ρυθμούς όπως και τις κινήσεις του εντέρου. Για καλύτερα αποτελέσματα, φτιάξτε τσάι από πιπερόριζα. Η επιπλέον θερμότητα του νερού θα συμβάλει ακόμη περισσότερο.

Για να φτιάξετε τσάι από πιπερόριζα, απαιτούνται τα παρακάτω:

  • – 2 κουτάλια της σούπας φρέσκιας, ψιλοκομμένης πιπερόριζας
  • – ¼ κουταλάκι της σούπας κουρκουμά
  • – 5 φλιτζάνια φυσικού νερού

Βράστε το νερό με την πιπερόριζα και τον κουρκουμά. Στη συνέχεια, μειώστε τη φωτιά έτσι ώστε το μείγμα να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Απομακρύνετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και, για επιπλέον γεύση, προσθέστε οργανικό μέλι.

Εάν είστε έγκυος ή καταναλώνετε οποιαδήποτε φάρμακα, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν δοκιμάσετε οποιεσδήποτε φυσικές θεραπείες.

Θέλετε να δείτε πόσο σοβαρή μπορεί να γίνει η απόφραξη του παχέος εντέρου; Δείτε το παρακάτω βίντεο. Προειδοποίηση: Είναι αρκετά σκληρό. Αφού το δείτε, σίγουρα θα αποφασίσετε να κάνετε καθαρισμό.

Επιμέλεια κειμένου Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου και εικόνων www.davidwolfe.com

Αρχικές πηγές

RD.com , LiveStrong.com , Bembu.com , WebMD , NutraIngredients.com , Leaf.tv , HealthyWildAndFree.cοm

 

Γ.Δ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς θα μειώσετε τη χοληστερίνη μέσω της διατροφής

newsitamea

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika