Newsitamea.gr
AMEA news ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΜΕΑ

Τουρισμός για Όλους – Επίσημη παρουσίαση της πιστοποίησης ACCESSIBILITY PASS για προσβάσιμα ξενοδοχεία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

ACCESSIBILITY PASS

Τουρισμός για Όλους – Επίσημη παρουσίαση της πιστοποίησης ACCESSIBILITY PASS για προσβάσιμα ξενοδοχεία


Με την παρουσία της Υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη πραγματοποιήθηκε σήμερα η επίσημη παρουσίαση του ACCESSIBILITY PASS στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental, παρουσία εκπροσώπων φορέων των ατόμων με αναπηρία, τρίτης ηλικίας και του ξενοδοχειακού χώρου.

 

Το ACCESSIBILITY PASS είναι ένα διεθνές πρότυπο πιστοποίησης, που κατατάσσει την προσβασιμότητα των ξενοδοχείων, λαμβάνοντας υπ’ όψη τις υποδομές, τις υπηρεσίες που προσφέρουν και τις δεξιότητες του προσωπικού.

 

Πρακτικά στόχος του ACCESSIBILITY PASS είναι να προσφέρει συγκεντρωμένες χρήσιμες και αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με την προσβασιμότητα των πιστοποιημένων ξενοδοχείων, ώστε τα άτομα με ανάγκες προσβασιμότητας – δηλ. άτομα με κινητική, οπτική, ακουστική, ή νοητική αναπηρία και ηλικιωμένοι να μπορούν εύκολα να επιλέξουν ένα ξενοδοχείο που εξυπηρετεί τις δικές τους ανάγκες. Οι πληροφορίες που αφορούν τα πιστοποιημένα ξενοδοχεία δημοσιεύονται online στο www.accessibilitypass.org/hotels.

 

Η Υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι η προσβασιμότητα των υποδομών για τα άτομα με αναπηρία κατέχει ξεχωριστή θέση στο εθνικό σχέδιο τουρισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά  «είναι υποχρέωσή μας να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις και να μεριμνούμε για την απρόσκοπτη και αξιοπρεπή πρόσβαση των συνανθρώπων μας στις διακοπές, στην ψυχαγωγία, στη γνωριμία με τις ομορφιές της Ελλάδας», γεγονός που δημιουργεί ευθύνες στον τουριστικό κλάδο αλλά και ευκαιρία επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Υπογράμμισε επίσης ότι το Υπουργείο εξετάζει τις δυνατότητες χρηματοδοτικής παρέμβασης με ευρωπαϊκούς πόρους για την αναβάθμιση των σχετιζόμενων με την προσβασιμότητα τουριστικών υποδομών που θέλουν να αποκτήσουν σήμα προσβασιμότητας ενώ εξήρε την πρωτοβουλία ACCESSIBILITY PASS.

 

Το ACCESSIBILITY PASS αναπτύχθηκε από τον Ελληνικό φορέα πιστοποίησης PEOPLECERT, με τη συνεργασία ειδικών επιστημόνων από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και ενσωματώνει έξι διεθνώς αποδεκτά εθνικά πρότυπα, όπως επίσης βέλτιστες πρακτικές που έχουν προκύψει από Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Έχει αξιολογηθεί και φέρει την έγκριση 18 φορέων σχετικών με την προσβασιμότητα από 9 ευρωπαϊκές χώρες και ελέγχεται διαρκώς από Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων,  το οποίο αποτελείται από ειδικούς σε θέματα προσβασιμότητας για ΑμεΑ και άτομα τρίτης ηλικίας από 4 χώρες. Σχετικές πληροφορίες υπάρχουν στο www.accessibilitypass.org.

Περισσότερο ρεπορτάζ αύριο απο το στο newsitamea.gr .

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou