Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τα 6 ασυγχώρητα λάθη της δίαιτας!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

2

Σίγουρα γνωρίζετε ότι το να μειώσετε το φαγητό που τρώτε, δεν είναι αρκετό για να αδυνατίσετε.

Υπάρχουν ορισμένες συνήθειες που, χωρίς να το γνωρίζετε, υπονομεύουν την «ιερή» σας προσπάθεια, με αποτέλεσμα στο τέλος να απογοητεύεστε και να τα παρατάτε!

Σας παρουσιάζουμε τα 6 «θανάσιμα» λάθη που μπορείτε να κάνετε σε μία δίαιτα. Αν τα γνωρίζετε, δεν θα έχετε καμία δικαιολογία ότι αποτύχατε!

Το καθημερινό ζύγισμα…

Πρόκειται για το μεγαλύτερο εχθρό της προσπάθειάς σας. Ζυγίζεστε μία φορά κάθε εβδομάδα. Θα χαρείτε περισσότερο όταν δείτε ότι χάσατε ικανοποιητικό βάρος και όχι ελάχιστα γραμμάρια.

Βιάζεστε να χάσετε γρήγορα τα κιλά…

Οι δίαιτες που υπόσχονται γρήγορη απώλεια βάρους (άνω των 1-2 κιλών την εβδομάδα) δεν συμβάλλουν στη μείωση του λίπους, αλλά κυρίως στη μη επιθυμητή απώλεια μυϊκής μάζας.  Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, το ιδανικό είναι μισό με ένα κιλό την εβδομάδα.

Ξεκινάτε δίαιτα τη λάθος στιγμή…

Αποφεύγετε τις δίαιτες σε περιόδους οικογενειακής ή επαγγελματικής πίεσης και επιλέγετε χρονικά διαστήματα στα οποία είστε ήρεμοι.

Τα light προϊόντα…

Μπορεί η αντικατάσταση ενός αναψυκτικού με ένα light να έχει νόημα, ωστόσο 2 κουταλιές μαγιονέζα light στο σάντουιτς δεν παρέχει κάποιο όφελος, καθώς το γεγονός ότι είναι ελαφριά δεν σημαίνει ότι δεν έχει θερμίδες.

Βάζετε τρόφιμα στη «μαύρη λίστα»…

Μην κάνετε δίαιτες που αποκλείουν ολόκληρες ομάδες τροφίμων. Η απώλεια βάρους που θα πετύχετε είναι μόνο πρόσκαιρη, ενώ στερείτε από τον οργανισμό σας απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Μην κάθεστε στον καναπέ…

Τα αποτελέσματα είναι καλύτερα όταν η δίαιτα συνδυάζεται με ήπιας μορφής άσκηση. Να θυμάστε ότι η σωματική δραστηριότητα θωρακίζει τους μυς, που καταπονούνται πρώτοι λόγω της δίαιτας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντιφλεγμονώδης δίαιτα: Είναι κατάλληλη για εσένα;

Efi Nika

Αυτό σίγουρα δεν το ξέρατε για τα «μελάτα» αυγά

Γιώργος Newsitamea

Πώς θα μειώσετε τη χοληστερίνη μέσω της διατροφής

newsitamea