Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Αλματώδης πρόοδος στην εξάλειψη της πολιομυελίτιδας!θα βελτιώσει τη ζωή των παιδιών

Αλματώδης πρόοδος στην εξάλειψη της πολιομυελίτιδας!θα βελτιώσει τη ζωή των παιδιών
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αλματώδης πρόοδος στην εξάλειψη της πολιομυελίτιδας!θα βελτιώσει τη ζωή των παιδιών

Αλματώδης πρόοδος στη μάχη για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά η UNICEF συνεχίζει να επεκτείνει τη δράση της με στόχο να εμβολιαστεί κάθε παιδί ενάντια στη θανατηφορό αυτή ασθένεια.

Όλες οι ενδημικές χώρες (Αφγανιστάν, Πακιστάν και Νιγηρία), είναι πιο κοντά από ποτέ στο να εξαλείψουν την πολιομυελίτιδα, χάρη σε μια εντυπωσιακή αύξηση του αριθμού των παιδιών που προσεγγίζονται με εμβόλια. Υπήρξαν 99 κρούσματα το 2013 στις ενδημικές χώρες, σε σχέση με 166 το ίδιο χρονικό διάστημα, το 2012.

Η Ινδία, που ήταν η περιοχή με το μεγαλύτερο ποσοστό εμφάνισης της ασθένειας, δεν έχει καταγράψει κανένα νέο κρούσμα, εδώ και πάνω από δύο χρόνια.

Η UNICEF, συνεχίζει να επεκτείνει τη δράση της, μέσω κοινωνικών, θρησκευτικών και άλλων ασφαλών δικτύων, προκειμένου να φτάσει και στο τελευταίο παιδί για να εμβολιαστεί κατά της θανατηφόρας αυτής ασθένειας. Σήμερα, περισσότερο από το 99% του συνόλου των γονέων και κηδεμόνων εμβολιάζουν τα παιδιά τους κατά της πολιομυελίτιδας, κάθε φορά που έχουν την ευκαιρία.

Παρόλα αυτά, τα νέα κρούσματα που έχουν παρουσιαστεί σε μη ενδημικές χώρες, δείχνουν πως όσο υφίσταται η ασθένεια οπουδήποτε στον κόσμο, τα παιδιά παντού βρίσκονται σε κίνδυνο. Είναι χαρακτηριστικό πως σήμερα το 60% των νέων περιπτώσεων παγκοσμίως προέρχεται από τις χώρες αυτές.

Παράλληλα, η πρόσφατη επιδημία στο Κέρας της Αφρικής και οι ύποπτες περιπτώσεις στη Συρία, αναδεικνύουν μια αδιαπραγμάτευτη αλήθεια: Οπουδήποτε τα παιδιά παραμένουν ανεμβολίαστα απέναντι στην πολιομυελίτιδα, παραμένουν και ευάλωτα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, θα πρέπει να επιταχυνθούν οι προσπάθειες για να προσεγγιστούν όλα τα παιδιά, οπουδήποτε κι αν βρίσκονται και ειδικά αυτά που είναι ευάλωτα από τις συρράξεις, τους εκτοπισμούς και τη φτώχεια.

Ο μόνος τρόπος για να συμβεί αυτό, είναι εμβολιάζοντας κάθε παιδί, σε κάθε χώρα, σε κάθε κοινότητα. Η πολιομυελίτιδα δεν περιμένει να τελειώσουν οι συρράξεις για να χτυπήσει, ούτε μπορούμε να περιμένουμε για ειρήνη, για να εμβολιάσουμε.

Στα πλαίσια αυτά, η Παγκόσμια Πρωτοβουλία για την Εξάλειψη της Πολιομυελίτιδας, στην οποία συμμετέχει η UNICEF, ανέπτυξε και εγκαινίασε ένα Στρατηγικό Πλάνο για την επίτευξη του οράματος ενός κόσμου ελεύθερου από την πολιομυελίτιδα μέχρι το 2018. Το εξαετές αυτό πλάνο, κινείται σε πολλαπλά επίπεδα, με βασικό άξονα τη βελτίωση των εμβολιασμών και την προστασία και διατήρηση της μέχρι σήμερα προόδου.

 

pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαμπάς βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε την κόρη του που την παρέσυραν τα κύματα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou

20 «αθώες» συμπεριφορές των γονιών που πληγώνουν βαθιά τα παιδιά

Penni Syggrou