Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

17χρονος ο πρώτος ανήλικος που έκανε ευθανασία στο Βέλγιο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1

Ένα 17χρονο αγόρι έγινε ο πρώτος ανήλικος που υποβάλλεται σε ευθανασία στο Βέλγιο, έπειτα από την αναθεώρηση της σχετικής νομοθεσίας το 2014, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της εθνικής επιτροπής ευθανασίας της χώρας.

Ο κ. Wim Distelmans δήλωσε ότι ο θάνατος του αγοριού αναφέρθηκε στην επιτροπή την περασμένη εβδομάδα, προσθέτοντας ότι το αγόρι βασανιζόταν από μόνιμους, αφόρητους σωματικούς πόνους.

Ωστόσο δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για την υπόθεση.

Το Βέλγιο νομιμοποίησε την ευθανασία το 2002, όπως έχουν κάνει και πολλές άλλες χώρες του κόσμου, αλλά είναι η μοναδική που επιτρέπει την ευθανασία ανηλίκων δίχως όριο ηλικίας, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση εξαιτίας ανίατου προβλήματος υγείας και ότι συναινούν στην ευθανασία οι ίδιοι αλλά και οι κηδεμόνες τους.

Επιπλέον, είναι απαραίτητη η ψυχολογική και ψυχιατρική αξιολόγηση πριν από το αίτημα για ευθανασία.

Στη γειτονική Ολλανδία η ευθανασία ανηλίκων επίσης επιτρέπεται, αλλά μετά την ηλικία των 12 ετών.

Ο αριθμός των ανθρώπων που ζητούν ευθανασία στο Βέλγιο αυξάνεται διαρκώςκαι την περίοδο 2003-2013 αυξήθηκε από περίπου 1.000 περιπτώσεις σε 8.752.

Η ευθανασία είναι νόμιμη στο Βέλγιο, στην Ολλανδία, στην Κολομβία και στο Λουξεμβούργο, ενώ στην Ελβετία, στη Γερμανία, την Ιαπωνία και στον Καναδά επιτρέπεται η υποβοηθούμενη από γιατρό αυτοκτονία κατά την οποία οι ίδιοι ασθενείς κάνουν την τελική ένεση ή λήψη φαρμάκου.

Πηγή : tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκε πριν λίγο: Ευχάριστα νέα για τους ανεμβολίαστους, σε πελάγη ευτυχίας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες

Efi Nika

Με νόμο ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στα Φαρμακεία, με κόστος 5 ευρώ – Χρεώσεις 1 και 3 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις

Efi Nika

Τι να προσέχετε με τα φάρμακά σας μετά τα 50

Efi Nika