Newsitamea.gr
CELEBRITY ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

17 Επώνυμοι που έχουν δώσει μάχη με τον Καρκίνο!!!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

newsitamea-celebrity-cancer

Η διασημότητα σού προσφέρει πολλά οφέλη αλλά δεν σε προστατεύει από τον καρκίνο. Πολλοί, από αστέρες του κινηματογράφου μέχρι περσόνες της τηλεόρασης και πολλοί νέοι παρουσιαστές έχουν έρθει αντιμέτωποι μ’ αυτόν.

517954848

Μέσω των εμπειριών τους έγιναν γνωστοί οι κίνδυνοι που επιφέρει ο καρκίνος, η επικράτησή του και, σε πολλές περιπτώσεις, τα ποσοστά επιβίωσης. Παρακάτω, θα δούμε 16 ηθοποιούς και προσωπικότητες της τηλεόρασης που έχουν πολεμήσει τον καρκίνο.

1. ΜΠΕΝ ΣΤΙΛΕΡ

521444004

Ο Μπεν Στίλερ πρόσφατα αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη, πριν από 2 χρόνια, σε ηλικία 48 ετών. Τώρα είναι υγιής. Η έγκαιρη πρόγνωση ήταν αυτή που τον βοήθησε να νικήσει τον καρκίνο και μάλιστα γρήγορα: «Διαγνώστηκα με καρκίνο του προστάτη την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014. Στις 17 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς έκανα επανέλεγχο και ήμουν υγιής. Αυτοί οι 3 μήνες ήταν μία τρέλα». Ο καρκίνος του προστάτη προσβάλλει περίπου 180.000 άντρες στην Αμερική, ετησίως. Ο Στίλερ αποδίδει την ίασή του στον προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του προστάτη (PSA) που «κυριολεκτικά έσωσε τη ζωή του». Ο Στίλερ ευχαριστεί το γιατρό του που άρχισε να παρακολουθεί τα επίπεδα PSA που ήταν σε οριακές τιμές, όταν ήταν 46 ετών. Αναφέρει πως εάν είχε περιμένει μέχρι την ηλικία που συστήνει η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία (50 ετών για τους άντρες μέσου κινδύνου), ίσως να ήταν πολύ αργά γι’ αυτόν.

2. ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΤΖΟΛΙ

496020466

Αφού έχασε τη μητέρα της από καρκίνο των ωοθηκών, η σουπερστάρ ηθοποιός και ακτιβίστρια Αντζελίνα Τζολί πληροφορήθηκε ότι φέρει το γονίδιο BRCA – 1 που αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών. Τον Απρίλιο του 2013, σε ηλικία 39 ετών, η Τζολί αποφάσισε να προβεί προληπτικά στην επέμβαση της διπλής μαστεκτομής. Είχε αποφασίσει να αφαιρέσει για τον ίδιο λόγο τις φαλοπιανές σάλπιγγες και τις ωοθήκες. Οι εγχειρίσεις όμως έγιναν νωρίτερα από το αναμενόμενο, όταν, στις αρχές του 2015, έμαθε ότι είχε ένα μικρό, καλοήθη όγκο στις ωοθήκες. Κράτησε τη μήτρα της (γιατί ο καρκίνος της μήτρας δεν είναι κληρονομήσιμος στην οικογένειά της) και από τότε δεν έχει αναφέρει ξανά τον καρκίνο.

3. ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΜΠΑΟΥΙ

113260353

Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016, οι θαυμαστές σε όλο τον κόσμο εξεπλάγησαν όταν πληροφορήθηκαν ότι το μουσικό τους ίνδαλμα, ο Ντέιβιντ Μπάουι είχε πεθάνει από καρκίνο. Ο Μπάουι και οι δικοί του είχαν κρατήσει μυστική τη 18μηνη μάχη του με την ασθένεια. Σε μία μικρής διάρκειας συνέντευξη, λίγο μετά το θάνατό του, ο συνεργάτης και σκηνοθέτης Ίβο Βαν Χοβ είχε επιβεβαιώσει ότι ο Μπάουι έπασχε από καρκίνο του ήπατος. Ο Μπάουι έφυγε ειρηνικά, κοντά στην οικογένειά του, σε ηλικία 69 ετών. Στα γενέθλιά του, λίγες μέρες πριν από το θάνατό του, δημοσιεύτηκε το τελευταίο του άλμπουμ, το «Black Star» (Μαύρο Αστέρι). Πρόκειται για ένα άλμπουμ που δούλεψε καθόλη τη διάρκεια της μάχης του με τον καρκίνο και οι συνεργάτες του τον αποκαλούν το «δώρο αποχωρισμού του καλλιτέχνη».

4. ΚΑΙΛΙ ΜΙΝΟΓΚ

534293978

Η τραγουδίστρια και ηθοποιός Κάιλι Μινόγκ ήταν μόνο 36 ετών όταν πληροφορήθηκε ότι έπασχε από αρχικού σταδίου καρκίνο του μαστού, το Μάιο του 2005. Αρκετές ημέρες αργότερα, υποβλήθηκε σε επέμβαση μερικής μαστεκτομής, όπου αφαιρέθηκε ένας κακοήθης όγκος. Στη συνέχεια, υποβλήθηκε για 8 μήνες σε χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες. Δεν είχε μιλήσει για την περιπέτειά της δημόσια αλλά αντίθετα, ενθαρρύνει και τους άλλους πάσχοντες να μάχονται για την υγεία τους μόνοι τους. Η Μινόγκ, λίγες μέρες πριν τη διάγνωσή της, είχε κάνει εξετάσεις που έδειχναν ότι ήταν υγιής. Ίσως η δεύτερη γνώμη που αναζήτησε να ήταν αυτή που έσωσε τη ζωή της. Το 2015 γιόρτασε τη 10χρονη υγεία της από τότε που καθάρισε από τον καρκίνο.

5. ΜΑΙΚΛ ΝΤΑΓΚΛΑΣ

523569656

Ο ηθοποιός Μάικλ Ντάγκλας διαγνώστηκε με καρκίνο της γλώσσας, το καλοκαίρι του 2010. Αρχικά, απέκρυψε τη διάγνωσή του και έλεγε ότι έπασχε από «καρκίνο του λάρυγγα», φοβούμενος το αντίκτυπο που θα είχε η ασθένεια στην καριέρα του. Η θεραπεία για τον καρκίνο της γλώσσας θα μπορούσε να προκαλέσει παραμόρφωσή στο πρόσωπό του, όπως ανέφερε ο γιατρός και η έκθεσή του στην κάμερα, εν ώρα εργασίας, δεν θα ήταν πολύ εύκολη υπόθεση. Αντιθέτως, για τη θεραπεία του υποβλήθηκε σε 5μηνη επιθετική ακτινοβολία και σε χημειοθεραπείες. Η ασθένεια του Ντάγκλας συνετέλεσε στο να γίνει γνωστή η κοινή σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια, ο Ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), που αυξάνει τον κίνδυνο για τον καρκίνο της στοματικής κοιλότητας. Βέβαια, και άλλοι παράγοντες έπαιξαν ρόλο στην εμφάνιση της ασθένειάς του, όπως το συχνό κάπνισμα και το ποτό.

6. ΤΖΟΥΛΙΑΝΑ ΡΑΝΤΣΙΤΣ

507599860

Τον Οκτώβριο του 2011, η τηλεπερσόνα Τζουλιάνα Ράντσιτς ανακοίνωσε σε ένα πρωινό πρόγραμμα ειδήσεων ότι έπασχε από καρκίνο του μαστού αρχικού σταδίου. Η διάγνωσή της έγινε όταν πήγε να υποβληθεί σε μαστογραφία για να μπορέσει να κάνει εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF). Στη συνέχεια, υποβλήθηκε σε διπλή αφαίρεση όγκου και μετά επέλεξε να συνεχίσει με διπλή μαστεκτομή. Τώρα, η 42χρονη επιζήσασα μιλάει υπέρ της έγκαιρης διάγνωσης για τον καρκίνο του μαστού. Έχει επίσης γράψει για την εμπειρία της αυτή στο βιβλίο της με τίτλο: «Η προσωπική μου ζωή. Πώς επέζησα έπειτα από μία άσχημη παιδική ηλικία, τον καρκίνο και τις προσβολές του Κλούνεϊ επί σκηνής».

7. ΓΟΥΑΝΤΑ ΣΑΙΚΣ

523152076

Η κωμικός Γουάντα Σάικς έμαθε ότι έπασχε από καρκίνο του μαστού έπειτα από μία επέμβαση ρουτίνας για μείωση του στήθους. Οι παθολόγοι διέγνωσαν πορογενές διηθητικό καρκίνωμα (DCIS). Πρόκειται ουσιαστικά για μη φυσιολογικά, προκαρκινικά κύτταρα που βρίσκονται στο θηλαίο πόρο. Παρόλο που η διαταραχή αυτή έχει υψηλά ποσοστά θεραπείας και δεν είναι διηθητική, ενδέχεται να εξελιχθεί σε διηθητικό καρκίνο. Η Σάικς, ως καλεσμένη σε τηλεοπτική εκπομπή, ανέφερε στην παρουσιάστρια Έλεν Ντε Τζενέρες ότι ήθελε να αντιμετωπίσει τη διαταραχή αυτή λόγω του ιστορικού της οικογένειάς της στον καρκίνο. Η 52χρονη τώρα Σάικς υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή το 2011 και ο κίνδυνος για εμφάνιση καρκίνου του μαστού μειώθηκε ραγδαία.

8. ΚΡΙΣΤΙΝΑ ΑΠΛΓΚΕΙΤ

584197746

Η ηθοποιός Κριστίνα Άπλγκέιτ διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού τον Απρίλιο του 2008. Καθώς η μητέρα της ήταν επιζήσασα της νόσου, η τότε 36χρονη είχε το νου της και είχε ξεκινήσει τις μαστογραφίες από την ηλικία των 30. Ο γιατρός τής συνέστησε να υποβληθεί και σε μαγνητική τομογραφία (MRI) επειδή τα στήθη της είχαν μεγάλη πυκνότητα. Η πρώτη MRI έδειξε ανωμαλίες και έπειτα από βιοψία φάνηκε ότι υπήρχαν καρκινικά κύτταρα. Επίσης, πληροφορήθηκε ότι φέρει το γονίδιο BRCA, που είναι γνωστό και ως γονίδιο του καρκίνου του μαστού. Είχε δύο επιλογές, είτε την ακτινοβολία είτε τη διπλή μαστεκτομή. Η Άπλγκέιτ επέλεξε την αφαίρεση και των δύο μαστών. Έπειτα από την εγχείριση, δήλωσε πως ήταν πλέον υγιής.

9. ΧΙΟΥ ΤΖΑΚΜΑΝ

514097128

Η περιπέτεια του Χιου Τζάκμαν ξεκίνησε το 2016 με διάγνωση για ύπαρξη καρκίνου του δέρματος, τετάρτου σταδίου. Μοιράστηκε τα νέα στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ενθαρρύνοντας τους θαυμαστές του να φορούν αντηλιακό για να μην έχουν παρόμοια μοίρα. Ο τύπος καρκίνου που έχει, που ονομάζεται βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, είναι ο πιο κοινός. Εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς όμως μπορεί να κάνει μεταστάσεις και σε άλλα σημεία του οργανισμού εάν δεν θεραπευτεί. Παρόλο που ο 47χρονος δεν ανέφερε λεπτομέρειες για την ασθένειά του, το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα θεραπεύεται συνήθως με ακτινοβολίες, εγχείριση, χημειοθεραπείες ή άλλες τοπικές θεραπείες όπου αφαιρούνται τα καρκινικά κύτταρα. Με την κατάλληλη θεραπεία, η πρόγνωση είναι συνήθως καλή.

10. ΜΑΙΚΛ ΧΟΛ

527023376

Ο πρωταγωνιστής του «Ντέξτερ», Μάικλ Χολ ήταν έτοιμος να κάνει την αρχή για την έναρξη του τέταρτου κύκλου της σειράς, όταν διαγνώστηκε με λέμφωμα του Χότζκιν, που προσβάλλει το ανοσοποιητικό σύστημα. Στην αρχή δεν το αποκάλυψε στους συναδέλφους του και στο προσωπικό και ξεκίνησε τις χημειοθεραπείες μία μέρα έπειτα από το τέλος των γυρισμάτων. Ο τότε 38χρονος ανακοίνωσε την κατάστασή του δημόσια με μία ανακοίνωση, το 2010, πριν γίνει η τελετή απονομής βραβείων για τις «Χρυσές Σφαίρες» και πριν βραβευτεί το Σωματείο Ηθοποιών. Μέχρι τότε, είχε σχεδόν τελειώσει με τις θεραπείες και η ασθένεια είχε υποχωρήσει.

11. ΣΑΝΕΝ ΝΤΟΧΕΡΤΙ

492351671

Η ηθοποιός Σάνεν Ντόχερτι αναφέρει πως ο σκύλος της, ο Μπάουι ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε τον καρκίνο του μαστού. Αναφέρει πως άρχισε να μυρίζει με εμμονή το δεξιό μαστό της, όπου αργότερα ανιχνεύτηκε ο καρκίνος, ύστερα από ιατρικές εξετάσεις. Από τότε που έγινε η διάγνωσή της και αφού έμαθε το 2016 ότι ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση στους λεμφαδένες, η Ντόχερτι έχει υποβληθεί σε χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες και σε μονή μαστεκτομή. Η 45χρονη μοιράστηκε τις σκέψεις και τις φωτογραφίες από την περιπέτειά της στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ελπίζοντας πως ίσως έτσι παρηγορήσει και άλλους που μάχονται με την ασθένεια.

12. ΕΝΤΙ ΦΑΛΚΟ

462181502

 

Το 2003, η ηθοποιός Έντι Φάλκο διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού σε ηλικία 40 ετών. Ένα χρόνο πριν, είχε ψηλαφίσει ένα εξόγκωμα στο στήθος της όμως της ήταν ότι ήταν λόγω του πυκνού ιστού του μαστού της. Όταν ξαναψηλάφισε το εξόγκωμα, έπειτα από βιοψία διαγνώστηκε κακοήθεια. Η Φάλκο υποβλήθηκε σε αφαίρεση όγκου όπως και σε χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες. Θεραπεύτηκε από τον καρκίνο και αποδίδει εν μέρει τη θετική έκβαση στο μακροχρόνιο υγιεινό τρόπο ζωής της.

13. ΧΟΝΤΑ ΚΟΤΜΠ

450401940

Η παρουσιάστρια ειδήσεων Χόντα Κοτμπ θεραπεύτηκε από τον καρκίνο του μαστού, που είχε αρχικά διαγνωστεί το 2008. Υποβλήθηκε στην επέμβαση της μαστεκτομής, που της άφησε σημάδια στο σώμα, που μοιάζουν με «οδικό χάρτη», όπως ανέφερε. Έχει μιλήσει για την εμπειρία της και μάλιστα τόνισε ότι, όπως οι περισσότερες γυναίκες με καρκίνο του μαστού, δεν είχε ανάλογο ιστορικό στην οικογένειά της. Επίσης, ανέφερε το πόσο ο καρκίνος του μαστού μπορεί να επηρεάσει την εικόνα του σώματος.

14. ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΕ ΝΙΡΟ

538204424

Το 2003, σε ηλικία 60 ετών, ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη. Καθώς η ασθένεια ανιχνεύτηκε εγκαίρως, έπειτα από μία εξέταση ρουτίνας και εκτός από αυτό η υγεία του, σύμφωνα με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων, ήταν εξαιρετική, η πρόγνωση ήταν θετική. Παρόλο που ο Ντε Νίρο δεν είχε αναφέρει δημόσια λεπτομέρειες για τη θεραπεία του, οι εκτιμήσεις των γιατρών για πλήρη ανάρρωση επαληθεύτηκαν.

15. ΝΤΑΣΤΙΝ ΧΟΦΜΑΝ

505287080

Με το που δημοσιεύτηκε η διάγνωση του ηθοποιού Ντάστιν Χόφμαν για καρκίνο του λάρυγγα, το 2013, λέγεται πως το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε και θεραπεύτηκε. Η έγκαιρη διάγνωση επέτρεψε στους γιατρούς να αποτρέψουν την εξάπλωση της ασθένειας και να μην μείνει ίχνος καρκίνου. Ο Χόφμαν ήταν τότε 75 και συνεχίζει να υποβάλλεται σε προληπτικές θεραπείες, οι λεπτομέρειες των οποίων δεν είναι γνωστές, για να μειωθεί ο κίνδυνος επανεμφάνισης.

16. ΡΟΜΠΙΝ ΡΟΜΠΕΡΤΣ

457319004

Τον Αύγουστο του 2007, η παρουσιάστρια ειδήσεων Ρόμπιν Ρόμπερτς ξεκίνησε θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού. Αφού ανακοίνωσε τη διάγνωσή της δημόσια, υποβλήθηκε σε μερική μαστεκτομή και έπειτα σε χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες. Παρόλο που οι θεραπείες για την αντιμετώπιση της ασθένειας ήταν επιτυχείς, διαγνώστηκε μία σπάνια ασθένεια του αίματος, το μυελοδυσπλαστικό σύνδρομο, το 2012. Αυτό προκλήθηκε λόγω των θεραπειών για τον καρκίνο και συγκεκριμένα λόγω των ακτινοβολιών. Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή, η Ρόμπερτς ξεκίνησε χημειοθεραπείες και τελικά υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, με μόσχευμα που πήρε από την αδερφή της, το οποίο ταίριαζε απόλυτα. Η Ρόμπερτς θεραπεύτηκε εντελώς από τα δύσκολα προβλήματα υγείας της, το Φεβρουάριο του 2013.

17. ΣΑΡΟΝ ΟΣΜΠΟΡΝ

500711944

Στο τέλος του 2002, η τηλεπερσόνα Σάρον Όσμπορν μοιράστηκε δημόσια σε εκπομπή της τη διάγνωσή της, αναφέροντας πως ο καρκίνος στο παχύ  έντερο είχε κάνει μετάσταση στους λεμφαδένες. Η ανακοίνωση αυτή, όπως ανέφερε η ίδια, δεν έγινε για διαφημιστικούς λόγους αλλά ήταν μία προσπάθεια παρεμπόδισης των θανάτων από αυτήν την ασθένεια, που, όπως πίστευε, δεν ήταν ευρέως γνωστή. Τότε ήταν 50 ετών και διαγνώστηκε έπειτα από επιμονή του συζύγου της για έλεγχο, που όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, είναι υποχόνδριος. Υποβλήθηκε σε εγχείριση για αφαίρεση ενός τμήματος του παχέος εντέρου και συνέχισε με χημειοθεραπείες. Το 2012 υποβλήθηκε σε μαστεκτομή όταν έμαθε ότι ήταν φορέας του γονιδίου BRCA.

Επιμέλεια κειμένου :Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου και εικόνων: livestrong.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καρκίνος Προστάτη: Γιατί αμφισβητείται το PSA για τον προσυμπτωματικό έλεγχο της νόσου

Efi Nika

Δραματική αύξηση στις νευρολογικές παθήσεις, που οδηγεί σε αναπηρίες και άλλες ασθένειες!

Βογιατζής Ηλίας

Καρκίνος: Υπάρχουν σημάδια που θα μπορούσαν να εντοπιστούν χρόνια πριν από τα συμπτώματα, λέει νέο ερευνητικό ινστιτούτο

Γιώργος Newsitamea