Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

13η Σύνταξη σε 1.600.000 Δικαιούχους και ΦΠΑ στα Νησιά – Οι Εξαγγελίες Τσίπρα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οι εξαγγελίες Τσίπρα για 13η σύνταξη και ΦΠΑ στα νησιά

«Εξαιρετικά σημαντική» χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό.

«Η Ελλάδα με τις θυσίες του ελληνικού λαού κρατάει το βάρος ολης της Ευρώπης και στο προσφυγικό και στην οικονομική κρίση. Και αυτό ήλθε η ώρα να το αναγνωρίσει η Ευρώπη» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Η απόφαση του Eurogroup είναι εξαιρετικά σημαντική. Έγινε το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την επιστροφή στις αγορές. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για το κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς υποχωρήσεις. Για το 2016 ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα μειώθηκε από το 4,5% σε 0,5% του ΑΕΠ στόχος που αποδείχθηκε ρεαλιστικός. Με την υπεραπόδοση των εσόδων υπερκαλύφθηκε στο διπλάσιο. Προχωρήσαμε το προηγούμενο διάστημα στην ένταξη 2,5 εκατ. ανασφάλιστων στο ΕΣΥ, πρόσληψη 5 χιλιάδων γιατρών και νοσηλευτών… Σήμερα αποφασίζουμε την άμεση διανομή των υπερεσόδων στους χαμηλοσυνταξιούχους είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για αυτούς που έχουν υποστεί από το 2010 συνεχείς μειώσεις. Χορηγούμε άμεσα  13η σύνταξη και σε αριθμούς 617 εκατ. ευρώ σε 1.600.000 που λαμβάνουν συντάξεις κάτω από 800 ευρώ. Όσοι από τους δικαιούχους λαμβάνουν τις μικρότερες συντάξεις θα λάβουν τη μεγαλύτερη ενίσχυση. Κατώτατο ποσό της ενίσχυσης θα είναι τα 300 ευρώ. Αποφασίσαμε μέτρα στήριξης στα νησιά βορείου και ανατολικού Αιγαίου και αναστέλλουμε την αύξηση του ΦΠΑ. Οι συμπολίτες μας εκεί σηκώνουν το βάρος ολόκληρης της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης», τόνισε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε την διανομή σε χαμηλοσυνταξιούχους της υπεραπόδοσης των εσόδων υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για την 13η σύνταξη, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Τα χρήματα θα δικαιούνται όσοι λαμβάνουν σύνταξη κάτω από 850 ευρώ και θα διανεμηθεί αντισυμμετρικά: Οσοι παίρνουν χαμηλότερη σύνταξη θα δουν μεγαλύτερες αυξήσεις. Κατώτατο ποσό, όπως είπε, για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν 850 ευρώ, θα είναι τα 300 ευρώ.

Σημεία από το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα

  • Δέσμευση της κυβέρνησης είναι, κάθε ευρώ που πλεονάζει από τους διαθέσιμους πόρους να επιστρέφεται σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
  • Εχουμε την δυνατότητα να κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για 13η σύνταξη σε συνταξιούχους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη
  • Αποφασίσαμε την άμεση διοχέτευση 617 εκ. ευρώ, από το πλεόνασμα του 2016, για τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων.
  • Στη πράξη, έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη μια παλιότερη δέσμευση μας για 13η σύνταξη στους συνταξιούχους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
  • 617 εκατ ευρώ σε 1 εκατ 600 χιλιάδες συνταξιούχους με συντάξεις κάτω από 850 ευρώ
  • Η διανομή θα γίνει αντισυμμετρικά από κάτω προς τα πάνω.
  • Για αρκετές χιλιάδες θα είναι ακόμη και πολλαπλάσια από την σύνταξή τους με κατώτατο ποσό τα τα 300 ευρώ.

«Σε κάθε βήμα της Ελλάδας προς την κανονικότητα στο μυαλό μας θα είναι πάντα η αποκατάσταση των αδικιών. Αυτοί που σήκωσαν τα βάρη της κρίσης θα είναι οι πρώτοι δικαιούχοι της ανάπτυξης. Θα βγούμε από την κρίση όρθιοι και πιο δυνατοί», δήλωσε ο πρωθυπουργός. ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (Χριστουγεννιάτικο Δώρο σε χαμηλοσυνταξιούχους και μονογονεϊκές οικογένειες από το πλεόνασμα του κράτους!)

Μ.Μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou