Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

12 επιπλέον αισθήσεις που δεν γνώριζες πως έχεις

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ανέκαθεν γνωρίζαμε ότι έχουμε 5 αισθήσεις: αφή, όραση, ακοή, όσφρηση και γεύση. Μάλλον, μας λένε ψέμματα.

Γιατί, για να είμαστε απόλυτα ακριβείς έχουμε μερικές ακόμα περίεργες αισθήσεις, τις οποίες μάλιστα χρησιμοποιούμε καθημερινά χωρίς να το καταλαβαίνουμε σχεδόν. Πάμε να δούμε ποιες είναι;

1. Αίσθηση της ωορρηξίας

Οι άντρες μπορούν να αισθανθούν πότε μια γυναίκα έχει ωορρηξία και αμέσως έλκονται περισσότερο σωματικά από αυτήν. Προφανώς είναι ένα φυσικό όπλο με σκοπό τη διαιώνιση του είδους.

2. Θερμοαντίληψη.

Είναι η ικανότητά μας να εντοπίζουμε το κρύο και το ζεστό χωρίς να χρειαστεί να αγγίξουμε κάτι. Απλά και μόνο, η παρουσία μας κοντά σε ένα αντικείμενο μας βοηθάει να το καταλάβουμε.

3. Αντίληψη του ψέματος.

Μερικοί άνθρωποι έχουν το χάρισμα να μπορούν να καταλάβουν αμέσως πότε λέει κάποιος ψέματα. Το εντοπίζουν είτε στις αλλαγές των εκφράσεων του προσώπου είτε σε κάποιες κινήσεις. Μάλιστα, ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι σε θέση να ξεχωρίσει το ψεύτικο από το αληθινό χαμόγελο, γι’ αυτό μην μπαίνετε στον κόπο να υποκρίνεστε.

4. Ενόραση των τυφλών

Πολλές φορές, οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης, προσαρμόζονται σε τέτοιο βαθμό στο πρόβλημά τους που καταφέρνουν να έχουν την λεγόμενη τυφλή όραση ή ενόραση. Μπορεί τα μάτια τους να μην είναι σε θέση να αντιληφθούν το πρόβλημα, όλα τα νεύρα όμως είναι σε επιφυλακή στέλνοντας το μήνυμα στον εγκέφαλο. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα ορισμένα άτομα με προβλήματα όρασης ήταν σε θέση να καθοδηγήσουν ολόκληρο πλήθος χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

5. Αίσθηση κινδύνου κατά την ωορρηξία.

Στη διάρκεια της ωορρηξίας, οι γυναίκες είναι σε θέση να διαισθανθούν τον κίνδυνο. Η φύση φαίνεται τις έχει οπλίσει με αυτή την ικανότητα.

6. Τετραχρωματική ικανότητα.

Αυτή η αίσθηση εμφανίζεται μόνο σε ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν 3 κώνους όρασης για να ξεχωρίζουν τις αποχρώσεις, η συγκεκριμένη διαθέτει 4 με αποτέλεσμα να μπορεί να δει χρώματα που οι υπόλοιποι άνθρωποι δεν μπορούν ούτε να φανταστούν.

7. Αίσθηση της ισορροπίας

Άσχετα με την κίνηση, την ταχύτητα και επιτάχυνση αλλά και τις αλλαγές στην πορεία μας, είμαστε ικανοί να διατηρούμε πάντα την ισορροπία μας.

8. Διατροφική αντίληψη.

Μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργο, αλλά έχουμε την ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε ποιες τροφές είναι περισσότερο ή λιγότερο παχυντικές, απλά θέτοντας σε λειτουργία την όσφρησή μας.

9. Αίσθηση πόνου

Πρόκειται για την αίσθηση του πόνου, η οποία δεν περιορίζεται στο δέρμα, όπου είναι υπεύθυνη η αφή, αλλά και στα όργανα και τα κόκαλα του σώματός μας!

10. Aντίληψη του σώματός μας

Ακόμα κι αν δεν κοιτάμε απευθείας σε αυτά, έχουμε την ικανότητα να γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα μέλη του σώματός μας.

11. Μαγνητική αντίληψη.

Πρόκειται για την αίσθηση προσανατολισμού και την ικανότητά μας να εντοπίζουμε τα μαγνητικά πεδία. Παρόλο που τα πουλιά έχουν πιο ενισχυμένη αυτή την αίσθηση, και στο ανθρώπινο είδος είναι παρούσα και ιδιαίτερα χρήσιμη.

12. Αίσθηση του χρόνου

Όχι μόνο έχουμε καλή αντίληψη του χρόνου και του συγχρονισμού, αλλά μπορούμε και να ενισχύσουμε την εγκεφαλική λειτουργία, επιταχύνοντάς την σε καταστάσεις πανικού και ταυτόχρονα κάνοντας τα πάντα γύρω μας να δείχνουν σαν να κινούνται σε αργή κίνηση. Έτσι, δίνουμε την ευκαιρία στον εαυτό μας να αντιδράσει. Αυτό εξηγεί πολλά, δεν νομίζετε;

ΠΗΓΗ: www.diaforetiko.gr , www.awakengr.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika

Σκούρες γραμμές στα νύχια: Αιμάτωμα ή καρκίνος; – Πως να τα ξεχωρίσετε – Τι πρέπει να προσέξετε

Newsitamea@