Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΥΓΕΙΑ

10 κοινές αιτίες του Πονοκέφαλου που προκαλούν Έκπληξη

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Υποφέρετε από πονοκεφάλους; Ίσως ξαφνιαστείτε εάν μάθετε αυτές τις κοινές και ασυνήθιστες ταυτόχρονα αιτίες τους.

  1. Το Σαββατοκύριακο. Το Σαββατοκύριακο υποτίθεται ότι είναι για να χαλαρώνουμε. Ωστόσο, η αίσθηση ανακούφισης έπειτα από μία εβδομάδα γεμάτη άγχος μπορεί να παρουσιαστεί με τη μορφή του πονοκέφαλου. Για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, φροντίστε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Θέστε ως προτεραιότητα την υγιεινή διατροφή και τον ύπνο και ορίστε ως μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας την εφαρμογή τεχνικών χαλάρωσης, όπως για παράδειγμα τον διαλογισμό.
  1. Υπερβολικός ύπνος. Όταν έχετε πονοκέφαλο, το μόνο που θέλετε είναι να κοιμάστε. Αυτό είναι υγιές. Αυτό που δεν είναι υγιές είναι ο υπερβολικός ύπνος αλλά και ο μη τακτικός ύπνος. Για να αποφύγετε τον πονοκέφαλο, ακολουθείστε ένα τακτικό πρόγραμμα ύπνου, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα και τις διακοπές.
  1. Οι υδατάνθρακες. Όταν καταναλώνετε υπερβολική ποσότητα λευκής ζάχαρης, ζυμαρικά και άλλους απλούς υδατάνθρακες, αυξάνεται το σάκχαρο του αίματος. Αυτός ο κύκλος απότομης αύξησης και μείωσης του επιπέδου του σακχάρου ενδέχεται να προκαλέσει ημικρανίες και πονοκεφάλους. Επίσης, η αποφυγή ορισμένων γευμάτων και η νηστεία ενδέχεται να προκαλέσουν επικίνδυνες διακυμάνσεις του επιπέδου του σακχάρου.
  2. Εάν υποφέρετε από πονοκεφάλους, να καταναλώνετε υγιεινές τροφές έτσι ώστε να διατηρηθεί σταθερό το επίπεδο του σακχάρου και να αποφευχθούν οι πονοκέφαλοι.
  1. Καταιγίδες με αστραπές. Σύμφωνα με μία έρευνα, βρέθηκε ότι όσοι υποφέρουν από ημικρανίες είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν πονοκέφαλο όταν πέφτουν κεραυνοί κοντά στο σπίτι τους. Παρόλο που οι επιστήμονες δεν είναι ακριβώς σίγουροι γιατί συμβαίνει αυτό, κάποιοι θεωρούν πως οι αλλαγές που προκαλούνται στην ατμόσφαιρα από τους κεραυνούς είναι αρκετά ισχυρές για να μεταβάλουν τα ηλεκτρικά κύματα στον εγκέφαλο.
  1. Αρώματα. Η μυρωδιά από ορισμένα αρώματα μπορεί να προκαλέσει σχεδόν αμέσως πονοκέφαλο σε ορισμένα άτομα.
  1. Ζεστός καιρός. Σύμφωνα με μία έρευνα από το Κέντρο Κεφαλαλγίας του Johns Hopkins, βρέθηκε ότι με την αύξηση της θερμοκρασίας στους 40 βαθμούς, προκαλούνταν τόσο έντονος πονοκέφαλος σε κάποια άτομα που η εισαγωγή ατόμων στην εντατική αυξήθηκε κατά 7%.
  1. Θερινή ώρα. Έχει μόλις αλλάξει η ώρα. Ξαφνικά, έχετε αρχίσει να έχετε περισσότερους πονοκεφάλους; Λυπούμαστε που θα σας το πούμε αλλά οι κιρκάδιοι ρυθμοί σας χρειάζονται μία βδομάδα για να προσαρμοστούν. Εν τω μεταξύ, να είστε προετοιμασμένοι για περισσότερους πονοκεφάλους.
  1. Ασπιρίνη. Παρόλο που πιθανότατα με το που θα αρχίσει ο πονοκέφαλος θα τρέξετε να πάρετε φάρμακα, σας προειδοποιούμε πως η λήψη μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων για περισσότερες από 10 μέρες μέσα σε ένα μήνα, ενδέχεται να σας αυξήσει τους πονοκεφάλους.
  1. Έλλειψη αγάπης. Είναι αλήθεια. Η «ορμόνη της αγάπης», η οξυτοκίνη, μειώνει τη συχνότητα και τη σοβαρότητα των πονοκεφάλων σε όσους πάσχουν από χρόνιες ημικρανίες.
  1. Τυρί που μυρίζει άσχημα. Το αγαπημένο σας μπλε τυρί είναι πιθανό να περιέχει τυραμίνη, η οποία προκαλεί πονοκεφάλους. Σύμφωνα με έρευνες, οι πονοκέφαλοι που προκαλούνται από αυτήν την ενοχλητική ουσία κυμαίνονται στο 25%.

Ένας στους έξι Αμερικανούς υποφέρει από πονοκεφάλους. Οι φίλοι και οι συγγενείς σας θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτό το άρθρο. Περισσότεροι από ένας στους πέντε Έλληνες υποφέρουν από πονοκεφάλους, που περιορίζουν τις δραστηριότητές τους στο σπίτι, την εργασία και την κοινωνική τους ζωή. Ένας στους 25 από εμάς έχει σχεδόν καθημερινούς πονοκεφάλους που κυριολεκτικά τον καθηλώνουν.

Επιμέλεια κειμένου   Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου και εικόνας remedydaily.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea