Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Θυμάστε τις Σιαμαίες Δίδυμες που Γεννήθηκαν ενωμένες στο Στήθος; Δείτε ΠΩΣ είναι σήμερα μετά την Εγχείρηση Διαχωρισμού τους!!!-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ήταν μία από τις πιο ριψοκίνδυνες εγχειρήσεις που έχουν γίνει. Αλλά τώρα, τρεις μήνες έπειτα τον διαχωρισμό των σιαμαίων διδύμων Eva και Erika Sandoval, που μοιράζονταν πεπτικό σύστημα, μήτρα, ήπαρ, ουροδόχο κύστη, λεκάνη και ένα τρίτο πόδι, τα κορίτσια είναι έτοιμα να φύγουν από το νοσοκομείο Palo Alto.

Την Παρασκευή, το νοσοκομείο δημοσίευσε φωτογραφίες των δίδυμων κοριτσιών να τρώνε τούρτα σε μια γιορτή αποχαιρετισμού, καθώς θα μεταφερθούν σε κέντρο ανάρρωσης σε νοσοκομείο στο Σακραμέντο, κοντά στην πόλη τους Antelope.

Εκεί θα παραμείνουν για μερικές εβδομάδες πριν τελικά τους δοθεί εξιτήριο για το σπίτι.

«Η Erika και η Eva δείχνουν πραγματικά φανταστικά,» δήλωσε ο παιδίατρος χειρουργός Δρ. Gary Hartman, καθηγητής χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, που ήταν επικεφαλής της 50-μελούς ομάδας που διαχώρισε τις δίδυμες, σε μια 17ωρη εγχείρηση και παρακολουθεί στενά την ανάρρωσή τους.

1

2

3

Στις 6 Μαρτίου, το νοσοκομείο διοργάνωσε πάρτυ αποχαιρετισμού και οι γονείς των κοριτσιών Art και Aida Sandoval δεν έκρυβαν την ευτυχία τους.

«Είμαι πολύ ευτυχισμένη,» δήλωσε η μητέρα Aida. «Είναι ακόμα σουρεαλιστικό να τις βλέπω διαχωρισμένες,  και να τις βλέπω ξεχωριστά σε δύο ατομικά σώματα. Τώρα απλά περιμένουμε να ξεκινήσει το επόμενο κεφάλαιο της ζωής τους και η προσμονή είναι απερίγραπτη.»

Η Eva πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Παίδων Packard την Πέμπτη 9 Μαρτίου, έπειτα από τρίμηνη παραμονή μετά τον διαχωρισμό. Οι πληγές της Eva έχουν αναρρώσει καλά και δε θα χρειαστεί παρέμβαση των πλαστικών χειρουργών.

Η Erika ανάρρωσε πιο γρήγορα και πήρε εξιτήριο στις 13 Φεβρουαρίου, και έφυγε για πρώτη φορά από το νοσοκομείο χωρίς την αδερφή της.

Και τα δύο κορίτσια κάνουν εργοθεραπεία και φυσικοθεραπεία για να μάθουν να κινούνται, καθώς πλέον είναι διαχωρισμένες.

«Και οι δύο προσαρμόζονται πολύ καλά και φυσιολογικά στο περιβάλλον τους,» αναφέρει η ψυχολόγος Michelle Goldsmith.

4

5

6

Στο Νοσοκομείο Παίδων Davis, το ιατρικό προσωπικό θα επικεντρωθεί στη βοήθεια της μητέρας για τη φροντίδα των κοριτσιών, καθώς πρέπει να μάθουν νέες συνήθειες, όπως το να τρώνε και να κινούνται.

Ως βρέφη, η Erika και η Eva τρέφονταν μέσω σωλήνα. Εξακολουθούν να λαμβάνουν το περισσότερο μέρος της διατροφής τους μέσω ρινογαστρικών σωλήνων.

Πριν το διαχωρισμό, οι δίδυμες ήταν ενωμένες από το στέρνο και κάτω. Είχαν συνολικά τρία πόδια, και το τρίτο πόδι πιθανόν δε θα ήταν ποτέ λειτουργικό. Ο ιστός του τρίτου ποδιού χρησιμοποιήθηκε ως μέρος της αναδόμησης των ιστών της Erika, γεγονός που σημαίνει ότι κάθε παιδί έχει τώρα από ένα πόδι.

Οι γονείς τώρα προσπαθούν να συγκεντρώσουν χρήματα για να καλύψουν το κόστος των ιατρικών εξόδων και της διαβίωσης μέσω της ιστοσελίδας croudfunding YouCaring

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

 

 

 

DailyMail,fanpage.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάγωσαν οι συγγενείς του νεκρού: Τους είπαν ότι πέθανε από καρκίνο, τον ξέθαψαν & τελικά αποδείχθηκε δολοφονία

Efi Nika

Έτσι και πας… χώρισες: Τα 2 «απαγορευμένα» ελληνικά νησιά για ζευγάρια, με το μεγαλύτερο ποσοστό χωρισμών – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Έπιασε το στήθος του και σωριάστηκε μέσα στο γήπεδο: Σοκ στον αγώνα Ουντινέζε – Ρόμα, «πάγωσαν» οι παίκτες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika