ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΦΣΑ: Ελλείψεις σε τουλάχιστον 140 φάρμακα


 


Ελλείψεις σε τουλάχιστον 140 φαρμακευτικά σκευάσματα καταγράφονται το
τελευταίο διάστημα από την ελληνική αγορά σύμφωνα με καταγγελίες του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής που κατηγορεί τους αρμόδιους φορείς ότι δεν αναγνωρίζουν το πρόβλημα. 

Ο ΦΣΑ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για συνεχώς εντεινόμενο πρόβλημα το οποίο αποδίδει στις συνεχείς μειώσεις τιμών και τα λάθη στα δελτία τιμών και προειδοποιεί «σε λίγο δεν θα υπάρχει ούτε ασπιρίνη».


Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Οι ελλείψεις των φαρμάκων που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό ολοένα και αυξάνονται. Όλοι πλέον οι Έλληνες πολίτες έχουν αντιληφθεί ότι τα φάρμακα στην Ελλάδα βαίνουν συνεχώς προς εξαφάνιση. Ο μόνος που δεν το έχει καταλάβει είναι ο υπεύθυνος, που είναι ο ΕΟΦ.

Αποτελεί έκπληξη η ανακοίνωση του ΕΟΦ που αναφέρει ότι για να διαπιστωθεί έλλειψη ενός φαρμάκου θα πρέπει αυτό το φάρμακο να είναι βεβαιωμένα απουσιάζον από το 20% των φαρμακείων του νομού. Δηλαδή ότι το φάρμακο που λείπει από την αγορά, στην Αττική των 3.500 φαρμακείων θα πρέπει βεβαιωμένα και εγγράφως να λείπει από 700 φαρμακεία!!!

Έχουμε επανειλημμένως κρούσει τον κώδωνα κινδύνου. Η Ελλάδα αποτελεί πλέον επισφαλή τόπο διακίνησης όλων των προϊόντων συμπεριλαμβανομένων και του κοινωνικού αγαθού που λέγεται φάρμακο.

Οι συνεχείς μειώσεις των τιμών, με τα τεράστια λάθη που ανά 15 ημέρες εμφανίζονται, έχουν προκαλέσει την πλήρη εξαφάνιση πολλών φαρμάκων. Ουδείς υπεύθυνος μέχρι σήμερα έχει παραδεχθεί ουσιαστικές ελλείψεις φαρμάκων. Όλοι θεωρούν ότι τα πράγματα βαίνουν καλώς, όταν οι υπηρετούντες το χώρο της υγείας γνωρίζουν την αλήθεια που είναι μία: σε λίγο δεν θα υπάρχει ούτε ασπιρίνη.

Σας παραθέτουμε κατάλογο φαρμάκων που λείπουν από την αγορά, υπογραμμίζοντας ότι παροδική έλλειψη ενός φαρμάκου (όπως πολλοί θα υποστηρίξουν μετά τη δημοσίευση) δεν υφίσταται.

Διότι το φάρμακο είναι αγαθό που κανείς δεν έχει την πολυτέλεια να το περιμένει. Ειδικά οι σοβαρά πάσχοντες!»

http://www.kathimerini.gr
loading...