Newsitamea.gr

Νταουτίδου Έρικα , Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.

newsitamea

me

Νταουτίδου Έρικα

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.

ericadaoutd@gmail.com

 Βιογραφικό

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ξάνθη. Σπούδασε στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου από όπου αποφοίτησε το 2010 με άριστη βαθμολογία. Αμέσως μετά, εισήχθη στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, με τίτλο: «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία και Διατροφή, Διατροφή και Δημόσια Υγείας» και αποφοίτησε το 2012.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στα νοσοκομεία Σισμανόγλειο και Πατησίων, όπου εκπαιδεύτηκε στον διαιτητικό χειρισμό ασθενών αλλά και τις διοικητικές αρμοδιότητες του διαιτολόγου στο νοσοκομειακό περιβάλλον. Επίσης συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών αλλά και των μεταπυχιακών σπουδών. Παράλληλα, παρακολούθησε ειδικά σεμινάρια «Συμβουλευτικής για Διαιτολόγους» και εκπαιδεύτηκε στην αντιμετώπιση διαταραχών πρόσληψης τροφής. Παρακολούθησε ενεργά πληθώρα συνεδρίων, ημερίδων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων που αφορούν τον τομέα της διατροφής, των κλινικών νοσημάτων που σχετίζονται με αυτήν, τις διαταραχές πρόσληψης τροφής, της επιστήμης των τροφίμων και της πρωτογενούς πρόληψης.

Η εκπαίδευσή της περιλαμβάνει το τετράμηνο σεμινάριο με θέμα: «Πέρα από τα όρια της δίαιτας», που αποτελεί μία εναλλακτική μέθοδο απώλειας βάρους με διατροφικές και ψυχοεκπαιδευτικές παρεμβάσεις. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αυτό πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών, με επιστημονική υπεύθυνο την κα. Αλεξάνδρα Σωτήρχου.

Από τον Ιούνιο του 2010 μέχρι τον Ιούνιο του 2012 εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης ερευνητικού προγράμματος με θέμα «Κληρονομικότητα και καρδιαγγειακά νοσήματα» στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Κατά το διάστημα αυτό, συνεργάστηκε με γυμναστήρια της Αθήνας, όπου ασχολήθηκε με την αθλητική διατροφή και τη ρύθμιση του σωματικου βάρους σε ατομικό επίπεδο και ομαδικό επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε πληθώρα ισοτόπων για θέματα διατροφής, καθώς και στο προσωπικό της ιστολόγιο.

Από τον Δεκέμβρη του 2012 ζει και εργάζεται στην Αθήνα σε πολυδύναμο Ενδοκρινολογικό-Διαβητολογικό ιατρείο, με αντικείμενο τη διατροφική αντιμετώπιση ατόμων με αυξημένο βάρος, σακχαρώδη διαβήτη, μεταβολικό σύνδρομο και άλλες μεταβολικές διαταραχές.