Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ζουν την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία: Ο λόγος θα σας ραγίσει την καρδιά

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

46eddf55

Ζουν την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία: Ο λόγος θα σας ραγίσει την καρδιά

Οι 2 αυτοί γονείς κάνουν τα πάντα για να είναι τα παιδιά τους ευτυχισμένα και υπάρχει σημαντικός λόγος

Eίναι κάποιες φορές που δυστυχώς η μοίρα παίζει πολύ άσχημα παιχνίδια σε μερικούς ανθρώπους, με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένοι να αποχαιρετούν αγαπημένα πρόσωπα νωρίς. Τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα, όταν τα πρόσωπα αυτά είναι μικρά παιδιά, οι γονείς τους γνωρίζουν ότι δεν θα ζήσουν για πολύ, και απλά προσπαθούν να εκμεταλλευτούν όσο το δυνατόν πιο όμορφα το χρόνο που απομένει.

Oι Klara και Νick Taussig είναι οι γονείς 2 υπέροχων αγοριών, του Theodor (3 ετών) και του Oskar (11 μηνών). Δυστυχώς όμως, και παρόλο που εκ πρώτης όψεως τα δύο αγόρια φαίνονται φυσιολογικά και υγιή, το μέλλον τους διαγράφεται απαισιόδοξο και άσχημο μιας και μόλις τον περασμένο Ιούνιο, οι γονείς τους πληροφορήθηκαν για τη σοβαρή κατάσταση της υγείας τους. Τα 2 αδερφάκια λοιπόν, πάσχουν από Μυϊκή Δυστροφία Duchenne, μία ασθένεια η οποία αναστέλλει την παραγωγή δυστροφίνης με αποτέλεσμα οι μύες να μην αναπτύσσονται επαρκώς και σιγά σιγά το σώμα να παραλύει.

«Όταν ο παιδίατρος μας ανακοίνωσε τι συμβαίνει, δεν ήξερα ακριβώς τι είναι και είχα μείνει να κοιτάζω μία εκείνον και μία τον άντρα μου με απορία. Συνειδητοποίησα ότι τα παιδιά μου είναι πολύ άρρωστα, όταν είδα και τους δύο να κλαίνε με λυγμούς. Ο Nick είχε διαβάσει λίγο καιρό πριν την ιστορία ενός άντρα του οποίου ο γιος έπασχε από την ίδια ακριβώς ασθένεια, και φυσικά ήξερε ότι είναι 100% θανατηφόρο», εξηγεί η Klara.

«Όταν μου εξήγησε ξέσπασα σε λυγμούς, γιατί συνειδητοποίησα ότι τα παιδιά μου δεν θα ζήσουν μετά τα 20 και θα περάσουν σχεδόν όλη τους τη ζωή σε αναπηρικό καροτσάκι. Η αλήθεια είναι ότι είχα ενδείξεις ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, μιας και ο Τheodor άργησε πολύ να περπατήσει και να μιλήσει. Μάλιστα και οι δασκάλες του στον παιδικό σταθμό είχαν ανησυχήσει και μου είπαν να το κοιτάξω. Εγω φυσικά δεν μπορούσα να δεχτώ ότι το παιδί μου έχει πρόβλημα. Τώρα πια, παρόλο που φαινομενικά είναι ένα υγιές αγοράκι, δεν μπορεί να τρέξει ούτε και να ανέβει σκαλιά. Δυστυχώς και ο μικρός μας, ο Oskar, έπειτα από εξετάσεις διεγνώσθη με την ίδια πάθηση. Ξέρουμε και οι 2 ότι ο χρόνος μαζί τους είναι περιορισμένος και πολύτιμος, γι’ αυτό και προσπαθούμε να κάνουμε τις μέρες τους υπέροχες», ολοκληρώνει.

Ένα συγκινητικό μάθημα ζωής που μας κάνει να εκτιμήσουμε πολλά και κυρίως τα δεδομένα.

14159174

 

6567

Πηγή:www.queen.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αυτό δεν θα το κάνεις στα παιδιά μας!»: Ο αυστηρός κανόνας που επέβαλε ο Χάρι στη Μέγκαν και η απαγόρευση – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Λουκία Κασαμάκη: Η 11χρονη εκ γενετής τυφλή που δίνει μαθήματα ζωής – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μόνο θαυμασμός: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκόρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσουμε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika