Newsitamea.gr
AMEA news ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Ζητείται η εφαρμογή του νόμου για την καταβολή σύνταξης στα άτομα με αναπηρία κατά προτεραιότητα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

handicapped_2

Με επιστολή της στον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο η Ε.Σ.Α.με.Α. τονίζει το ζήτημα που αφορά στη μη καταβολή προσωρινής σύνταξης και εφάπαξ παροχής που δικαιούνται άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους κατά απόλυτη προτεραιότητα, από τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας, όπως ψηφίστηκε με το ν. 4387 (ΦΕΚ 85/Α΄2016 ).

Πιο συγκεκριμένα τα άρθρα 9 και 29 τα οποία αφορούν στην καταβολή προσωρινής σύνταξης και το άρθρο 35 που αφορά στην εφάπαξ παροχή: αναφέρουν ότι οι εν λόγω παροχές καταβάλλονται κατ’ απόλυτη προτεραιότητα στους δικαιούχους που είναι άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και στους γονείς και νόμιμους κηδεμόνες που προστατεύουν άτομα με αναπηρία.

Το τελευταίο διάστημα όμως η Ε.Σ.Α.με.Α. έχει γίνει δέκτης διαμαρτυριών από άτομα με αναπηρία, λόγω του ότι τα ασφαλιστικά ταμεία δεν εφαρμόζουν τις ως άνω διατάξεις και δεν τους καταβάλλουν τις παροχές που δικαιούνται κατά προτεραιότητα.

Η Συνομοσπονδία να γίνουν εκείνες οι απαραίτητες ενέργειες για την άμεση έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου για την εφαρμογή της καταβολής της προσωρινής σύνταξης και της εφάπαξ παροχής κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, σε όλους τους δικαιούχους που είναι άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και στους γονείς και νόμιμους κηδεμόνες που προστατεύουν άτομα με αναπηρία, από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας.

Newsroom Aμεα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συντάξεις Μαΐου 2024: Αντίστροφη μέτρηση για Δημόσιο, ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ – Όλες οι ημερομηνίες

newsitamea

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea