Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ζήτησε από έναν άστεγο χρήματα. Η απάντηση του, θα σας βάλει σε σκέψεις!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
astegos1
 Ζήτησε από έναν άστεγο χρήματα. Η απάντηση του, θα σας βάλει σε σκέψεις!!!

 

Η έλλειψη στέγης είναι ένα συνεχώς αυξανόμενο πρόβλημα που ταλαιπωρεί ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με υπολογισμούς που έγιναν το 2014, μόνο στην χώρα μας ζούσαν στον δρόμο, σε εγκαταλειμμένα σπίτια και σε άδειες αποθήκες, πάνω από 20.000 άνθρωποι. Ακόμη περισσότεροι όμως είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται μόλις ένα βήμα πριν από αυτή τη τραγική κατάσταση.

Κάθε φορά που κάποιος άστεγος ζητάει χρήματα, οι αντιδράσεις ποικίλουν. Κάποιοι βάζουν το χέρι στην τσέπη και δίνουν αυτό που μπορούν. Κάποιοι άλλοι απλά γυρίζουν το κεφάλι από την άλλη και συνεχίζουν τον δρόμο τους.

Ποια θα ήταν όμως η αντίδραση ενός άστεγου, αν κάποιος αντί να του δώσει, του ζητήσει χρήματα; Ο Omar Gosh μέσα από ένα βίντεο-κοινωνικό πείραμα που δημοσίευσε στο Youtube, έχει την απάντηση.

Ο Gosh απευθύνθηκε σε διάφορους άστεγους και τους ζήτησε λίγα χρήματα. Τι συνέβη στη συνέχεια; Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι φαίνεται να μην έχουν σχεδόν τίποτα, βρήκαν τον τρόπο να του δώσουν κάτι, λίγα τρόφιμα ή ακόμη και χρήματα.

Ζήτησε από έναν άστεγο χρήματα. Η απάντηση του, θα σας βάλει σε σκέψεις..

Ένας άστεγος άντρας του πρόσφερε ένα μέρος της τροφής του, λέγοντας, «Μια μέρα μπορεί να έχεις την ευκαιρία να μοιραστείς το δικό σου φαγητό μαζί μου.»

Ένας άλλος άστεγος, όταν ο Gosh προσφέρθηκε να του δώσει χρήματα αρνήθηκε γιατί νόμιζε ότι ήταν στην ίδια κατάσταση με αυτόν.

Κάποιος τρίτος ήταν τόσο γενναιόδωρος που του έδωσε τα πάνινα παπούτσια του. Προσέξτε το βίντεο στο 3:42.

«Ο σκοπός αυτού του βίντεο είναι να δείξουμε στους άλλους ότι μπορούμε να προσφέρουμε, ανεξάρτητα με όσα έχει ο καθένας μας. Εάν αυτοί οι άνθρωποι βρήκαν τον τρόπο να δώσουν από το υστέρημα τους, τότε όλοι μπορούμε να δώσουμε σε αυτούς που έχουν ανάγκη», είπε ο Gosh.

Ζήτησε από έναν άστεγο χρήματα. Η απάντηση του, θα σας βάλει σε σκέψεις..

Ο Gosh, ο οποίος είναι γνωστός για τις φάρσες του, είπε επίσης ότι πρέπει να σταματήσουν όλοι να λένε ότι θα προσφέρουν στους άστεγους όταν γίνουν πλούσιοι.

«Δεν είμαι πλούσιος, για αυτό σας παρακαλώ, μην λέτε αυτή τη δικαιολογία. Αν δεν τους δίνετε τώρα, δεν θα τους δίνετε ούτε όταν αποκτήσετε περισσότερα χρήματα.»

Δείτε το βίντεο. Μπορεί να μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

 

 

 

dinfo.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Της “κακομοίρας” σε κηδεία: Αυτό που είπε η σύζυγος του νεκρού σόκαρε τους συγγενείς του και έγινε ο κακός χαμός

M M

Θλίψη για τον Φίλιππο: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 χρόνια του, άφησε πίσω του 2 κοριτσάκια

Efi Nika