Newsitamea.gr
AMEA news

Ξενοδοχεία της Ρόδου εξαπατούν τουρίστες- ΑΜΕΑ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

amea12

Ως πολίτες πέμπτης κατηγορίας αντιμετωπίζονται από ορισμένες ξενοδοχειακές μονάδες τουρίστες – άτομα με ειδικές ανάγκες!

Αυτό καταγγέλλει με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομίας και Τουρισμού, ο σύλλογος Ατόμων με αναπηρίες Ρόδου, ζητώντας την άμεση παρέμβασή τους.
Αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,
Κυρίες και Κύριοι,
Για μια ακόμη φορά είμαστε στη δυσάρεστη και θλιβερή θέση να σας καταγγείλουμε τον εμπαιγμό των Τουριστών Ατόμων με Αναπηρία.
Μέσα από γνωστή, επίσημη ιστοσελίδα, γίνονται κρατήσεις σε ξενοδοχεία τα οποία δηλώνουν ότι είναι ικανά να δεχθούν άτομα με αναπηρία, επιβεβαιώνοντας μάλιστα εγγράφως τις υπηρεσίες που προσφέρουν προς τα άτομα με αναπηρία.

Τα αποτελέσματα αυτών των ψευδών στοιχείων πέρα από την δυσφήμιση που δέχεται ο Τουρισμός στο νησί της Ρόδου, τα Άτομα με Αναπηρία αντιμετωπίζονται ως πολίτες πέμπτης κατηγορίας, διότι φθάνοντας στο ξενοδοχείο όπου έχει γίνει η κράτηση, αφού προηγουμένως έχει δηλωθεί ότι είναι άτομο που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, διαπιστώνει ότι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο δεν είναι προσβάσιμο σε Άτομα με Αναπηρία και δεν είχε διαθέσιμο δωμάτιο για Άτομα με Αναπηρία όπως είχε επιβεβαιωθεί στην κράτηση.

Δεν γνωρίζουμε εάν διαθέτει ή όχι δωμάτιο για την φιλοξενία Ατόμων με Αναπηρία. Σε ερώτηση του πελάτη για το που θα μείνει, η απάντηση των υπευθύνων ήταν ότι δεν γνωρίζουν και δεν ξέρουν.
Κα. Υπουργέ, καταγγέλλουμε αυτή την απάνθρωπη και απαράδεκτη συμπεριφορά στους Τουρίστες Άτομα με Αναπηρία και ζητάμε την άμεση παρέμβαση σας. Τα συγκεκριμένα στοιχεία που αποδεικνύουν όλα τα παραπάνω, τα έχουμε στα χέρια μας και είναι στη διάθεσή σας όποτε ζητηθούν».

www.rodiaki.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou