Newsitamea.gr
AMEA news ΥΓΕΙΑ

Ξεκινά πιλοτικά η κατ’ οίκον παράδοση φαρμάκων σε ασθενείς με κινητικά προβλήματα!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

mail-order-kevins-pharmacy1

Ξεκινά πιλοτικά η κατ’ οίκον παράδοση φαρμάκων σε ασθενείς με κινητικά προβλήματα!

Προσλήψεις για την κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων, του ΠΕΔΥ και του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες αναμένεται να φθάσουν τις 4.000 προανήγγειλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Βήμα FM, ο Υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης. Μάλιστα με ιδιαίτερη έμφαση ανακοίνωσε ότι 1.000 από αυτές τις προσλήψεις αφορούν το θεσμό του οικογενειακού ιατρού.

Ο Υπουργός Υγείας τοποθετήθηκε και για το θέμα της παροχής φαρμάκων στους ασθενείς με κινητικά προβλήματα, όπου –όπως είπε- μελετάται και θα ξεκινήσει σύντομα η διανομή κατ’ οίκον, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς, αναζητώντας τα φάρμακά τους.

Για την παροχή φαρμάκων σε ασθενείς με κινητικά προβλήματα:

«Με απασχολεί πολύ και είναι ένα από τα πράγματα τα οποία θα ήμουν ευτυχής αν στη διάρκεια της θητείας μου είχα χρόνο να λύσω και αυτό το οποίο είπαμε και το είπαμε χθες να το ξεκινήσουμε με τον ΕΟΠΥΥ, και είναι ένα πρόγραμμα το οποίο το μελετάμε και θα τρέξει το επόμενο χρονικό διάστημα, είναι ένα πρόγραμμα κατ’ οίκον παραδόσεων των φαρμάκων. Ναι, μία μορφή στην οποία θα είμαστε σε συνεννόηση με ασθενείς που το έχουν ανάγκη, προκειμένου να σταματήσει αυτή η ταλαιπωρία, ειδικώς όταν τα νοσοκομεία δεν έχουν διαθέσιμα φάρμακα και στη πραγματικότητα παραπέμπουν είτε σε άλλο νοσοκομείο είτε στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Εκείνο το οποίο είπαμε, είναι να κάνουμε ένα πρόγραμμα με το οποίο θα παραδίδονται τα φάρμακα στο σπίτι του ασθενούς. Υπολογίζουμε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα το έχουμε κάνει. Θα το ξεκινήσουμε πιλοτικά. Θα διαλέξουμε δύο τρία σημεία στα οποία έχουμε μεγάλες συγκεντρώσεις τέτοιων αιτημάτων και θα δούμε πόσο πολύ μπορούμε να το διευρύνουμε».

Βογιατζής Ηλίας

Πηγή: star.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea