Newsitamea.gr
SPORT AMEA

Ξεκινά το πανελλήνιο ποδηλασίας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

303562_345162342236789_1157861684_n

 

Ξεκινά το πανελλήνιο ποδηλασίας

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο 7 Φεβρουαρίου στο ΟΑΚΑ με την συμμετοχή 14 αθλητών και αθλητριών απ 4 συλλόγους.

Το Σάββατο στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ θα πραγματοποιηθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας της αθλητικής ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία. Σε αυτό θα συμμετάσχουν 14 αθλητές από τους Αετούς Αθήνας, Πήγασο Κυψέλης, Τάλω και Φοίνικα. Η ποδηλασία ΑμεΑ γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη προσφέροντας σπουδαίες διακρίσεις και έχοντας ήδη εξασφαλίσει δυο θέσεις στους Παραολυμπιακούς του Ρίο.
Η Αδαμαντία Χαλκιαδάκη και Ηρώ Μηλάκη έχουν κερδίσει την πρόκριση εδώ και αρκετό καιρό στο Ρίο και συνεχώς ανεβάζουν τον πήχη για την ποδηλασία ακόμα πιο ψηλά, βγαίνοντας από τα σύνορα της χώρα μας σε παγκόσμια κλίμακα πλέον. Η αναγνώριση για τις αθλήτριες του Γιώργου Βαρβεράκη οι οποίες βρίσκονται ανάμεσα στις κορυφαίες του αθλήματος, ήρθε με την κλήση τους από την παγκόσμια ομοσπονδία ποδηλασίας (UCI), καθώς τις συμπεριέλαβε ανάμεσα στους αθλητές και της αθλήτριες απ’ όλο τον κόσμο που θα πάρουν μέρος στο παγκόσμιο προπονητικό καμπ στο Έγκλ της Ελβετίας.
Οι αθλήτριες του σωματείου Τάλως και της Εθνικής μας ομάδας Χαλκιαδάκη και Μηλάκη θα βρεθούν για δυο εβδομάδες (2-15 Μαρτίου 2015) στην έδρα της παγκόσμιας ομοσπονδίας όπου είναι και το προπονητικό της κέντρο στο Έγκλ. Είκοσι γυναίκες και άνδρες από όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως κατηγορίας αναπηρίας θα έχουν αυτή την ευκαιρία.
Σε αυτές τις δυο εβδομάδες οι αθλήτριές και ο προπονητής τους και ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Βαρβεράκης, θα προπονηθούν με τους κορυφαίους αθλητές στον κόσμο και θα διδαχθούν τα μυστικά και τις τεχνικές του αθλήματος από ειδική ομάδα επιστημόνων.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιωργος Βαρβεράκης δήλωσε χαρακτηριστικά «Είναι μια τεράστια ευκαιρία για μας, να ανοίξουμε κι άλλο τους ορίζοντές μας και να πάμε το άθλημα στην Ελλάδα σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο. Οι κόποι, οι επιτυχίες και η πρόοδός μας επιβραβεύονται με τον καλύτερο τρόπο. Πιστεύουμε ότι θα είναι μια εμπειρία ζωής που θα αποτελέσει μια παρακαταθήκη και επένδυση για το μέλλον.
Ευχαριστούμε θερμά την Ομοσπονδία μας ΕΑΟΜ ΑμεΑ για την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη που μας παρέχει σε δύσκολες συνθήκες, τους ανθρώπους του αθλητικού σωματείου ΑμεΑ ΤΑΛΩΣ για την προσπάθεια και τα θαύματα που έχουν επιτύχει στο χώρο των ατόμων με Αναπηρία και φυσικά τους χορηγούς μας.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο sportsamea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσχει από Σκλήρυνση κατά πλάκας όμως είναι ο πιο δυνατός άντρας στον κόσμο, για δεύτερη χρονιά!

Βογιατζής Ηλίας

Θα διασχίσει το στενό της Μάγχης κολυμπώντας μόνο με τα χέρια!

Βογιατζής Ηλίας

Μένουμε Σπίτι – Σποτ Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Α.Ο.Ν.Μ.

newsitamea