Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΥΓΕΙΑ

«Ξεχάστε το βιάγκρα κι αρχίστε να τρώτε σαν Έλληνες»!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

«Ξεχάστε το βιάγκρα κι αρχίστε να τρώτε σαν Έλληνες»!

Οι άντρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στο κρεβάτι μπορεί να «ξανανιώσουν» εάν αρχίσουν να ακολουθούν τις επιταγές της παραδοσιακής, ελληνικής διατροφής, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Σε δημοσίευμά της με τίτλο «Ξεχάστε το βιάγκρα, αρχίστε να τρώτε σαν Έλληνες», επικαλείται ελληνική μελέτη που έδειξε ότι «ψάρια, σαλάτες, ελαιόλαδο και ένα ποτηράκι κρασί μπορεί να μεταμορφώσουν τη ζωή των ανδρών με στυτική δυσλειτουργία», καθώς «καθαρίζουν τα αιμοφόρα αγγεία, ιδίως αυτά του πέους που παίζουν καθοριστικό ρόλο στις επιδόσεις στο σεξ».

Η μελέτη στην οποία αναφέρεται παρουσιάσθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου στο EuroEcho-Imaging 2014 – το συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιαγγειακής Απεικόνισης (EACVI) που αποτελεί κλάδο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας (ESC).

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του συνεδρίου, τη μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες υπό τον δρα Αθανάσιο Αγγελή, ειδικό σε θέματα στυτικής δυσλειτουργίας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Αθήνας.

Οι ερευνητές συμπεριέλαβαν στη μελέτη τους 75 άντρες, μέσης ηλικίας 56 ετών, οι οποίοι έπασχαν από στυτική δυσλειτουργία και επισκέφθηκαν την Καρδιολογική Κλινική του Ιπποκρατείου.

Οι εθελοντές συμπλήρωσαν αναλυτικά ερωτηματολόγια διατροφής και χωρίσθηκαν σε ομάδες αναλόγως με τη συμμόρφωσή τους στην μεσογειακή διατροφή, η οποία βαθμολογήθηκε σε μία κλίμακα από 0 έως 55 (από τη μικρότερη έως την μέγιστη).

Επιπλέον υποβλήθηκαν σε εξετάσεις αγγειακής λειτουργικότητας, για να αξιολογηθεί η καρδιακή λειτουργία τους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσο χαμηλότερη ήταν η βαθμολογία τους στην συμμόρφωση στη μεσογειακή διατροφή, τόσο χειρότερη ήταν η αγγειακή και καρδιακή λειτουργία τους.

Αυτό έχει άμεση συσχέτιση με την στυτική δυσλειτουργία η οποία, «δεν αποτελεί απόρροια της ηλικίας, αλλά ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά με την αγγείωση του σώματος», κατά τον δρα Αγγελή.

Όπως είπε, στο 80% των περιπτώσεων η στυτική δυσλειτουργία προκαλείται από αγγειακά προβλήματα και αποτελεί προειδοποίηση πως ο άντρας διατρέχει αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος ή εγκεφαλικού.

Εφ’ όσον λοιπόν οι άντρες που ακολουθούν την μεσογειακή διατροφή έχουν λιγότερα αγγειακά προβλήματα, «η υιοθέτησή της ίσως μπορεί να αντιστρέψει τις μέτριες αγγειακές βλάβες και κατ’ επέκτασιν την μέτρια στυτική δυσλειτουργία», κατέληξε.

Πηγή : Web Only tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορεί ένα ακτινίδιο να βελτιώσει τον ύπνο; Ναι, μαζί με άλλα τρία τρόφιμα που υπόσχονται «όνειρα γλυκά»

Δημήτρης

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

Efi Nika

Έρπης ζωστήρας: Πώς μεταδίδεται, οι επιπλοκές, η προστασία (και από τις υποτροπές)

Efi Nika