Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Βρέθηκε το «φάρμακο» για τα ψωμάκια

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

875aedf0df507

Βρέθηκε το «φάρμακο» για τα ψωμάκια

Πασχίζουμε να απαλλαγούμε από το τοπικό λίπος με την εντατική γυμναστική και τη σωστή διατροφή, όμως πολλές φορές οι προσπάθειές μας πέφτουν στο κενό.

Ερευνητές από στο Πανεπιστήμιο της Βόννης στη Γερμανία χτυπούν το πρόβλημα στη… ρίζα του, καθώς ανακάλυψαν μια πρωτοποριακή μέθοδο που βοηθά το ίδιο το σώμα να κάψει το επίμονο λίπος.

Το μυστικό βρίσκεται στα δύο είδη λίπους που διαθέτει το σώμα μας –το λευκό και το καφέ λίπος.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, οι ερευνητές πιστεύουν ότι ανακάλυψαν ένα τρόπο για να «λιώνουν» το περίσσιο «λευκό» λίπος, μετατρέποντάς το σε «καφέ».Ενώ τα λευκά κύτταρα ευθύνονται για τη χαλαρότητα του δέρματος γενικότερα, τα καφέ κύτταρα μετατρέπουν την περίσσεια ενέργειας από τα τρόφιμα σε θερμότητα.Για να καταφέρει κανείς να κάνει τα λευκά κύτταρα να συμπεριφέρονται σαν τον καφέ λιπώδη ιστό, οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Βόννης ανακάλυψαν ένα νέο «μονοπάτι».«Δεν είναι όλο το λίπος ίδιο» εξήγησε ο καθηγητής Alexander Pfeifer από το Ινστιτούτο Φαρμακολογίας και Τοξικολογίας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Βόννης.

«Αν μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε τα καφέ λιποκύτταρα ή να μετατρέψουμε τα λευκά λιποκύτταρα σε καφέ, τότε ίσως να είναι δυνατό να απλοποιήσουμε τη διαδικασία “λιωσίματος” της περίσσειας λίπους στον οργανισμό» συνέχισε ο ίδιος.

Μετά από πειράματα σε ποντίκια, ο καθηγητής ανακάλυψε ένα καινούριο μονοπάτι σηματοδότησης της αδενοσίνης.

Η αδενοσίνη είναι γνωστό ότι ενεργοποιεί τα καφέ λιπώδη κύτταρα και απελευθερώνεται όταν το άτομο νιώθει στρες.

Το σήμα της αδενοσίνης μεταδίδεται στον υποδοχέα αδενοσίνης A2A. «Αν η αδενοσίνη ενωθεί με αυτόν τον υποδοχέα στα καφέ λιποκύτταρα, τότε ενεργοποιείται το κάψιμο του λίπους» ανέφερε από την πλευρά του ο Dr. Thorsten Gnad και πρόσθεσε, ότι τα καφέ λιποκύτταρα στα ποντίκια, συμπεριφέρονται όπως αυτά στους ανθρώπους.

Η ερευνητική ομάδα μελετά και το ενδεχόμενο η αδενοσίνη να μετατρέπει τα λευκά λιποκύτταρα σε καφέ.

Τα ευρήματά τους ίσως θα μπορέσουν να ανοίξουν νέους δρόμους για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας. Ωστόσο, όπως τονίζουν οι ερευνητές, απαιτείται να γίνουν περαιτέρω έρευνες και κλινικές μελέτες.

Τα συμπεράσματά τους δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Nature.

www.newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea