Newsitamea.gr
AMEA news ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΜΕΑ

Βόλος: Σύστημα SEATRAC στον Άναυρο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

sea-track-

Το σύστημα SEATRAC που έχει τοποθετηθεί στον Άναυρο παρουσιάστηκε  από τον Δήμο Βόλου και το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ». Σύμφωνα με την Αντιπρόεδρο της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, κ. Σοφία Χάλαρη, μ’ αυτό το σύστημα εξυπηρετούνται όλες οι ομάδες που έχουν προβλήματα κινητικής φύσεως, από τον Ιούνιο, μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου. Η κ. Χάλαρη κάλεσε ωστόσο, τον κόσμο να προσέχει το μηχάνημα, καθώς σε περίπτωση ζημιάς, καλείται εταιρεία από την Πάτρα για να το επισκευάσει.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ Π. Μπέλλος, έκανε λόγο για μία πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια και δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία, αλλά και τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, να χαρούν τη θάλασσα και κατ’ επέκταση να συμμετέχουν στην κοινωνική ζωή. Και αυτός επίσης, ζήτησε από τον κόσμο να προστατεύσουν το μηχάνημα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι αδιανόητο να μένει εκτός λειτουργίας επειδή κάποιοι θέλουν να παίξουν».

Όπως εξήγησε, το σύστημα αυτό λειτουργεί αυτόματα μ’ ένα χειριστήριο, το οποίο μπορεί να ζητήσει κάποιος από τον ναυαγοσώστη, ο οποίος βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Κάθεται στην καρέκλα και πατώντας το κουμπί μπαίνει στη θάλασσα.

Βάσει των περσινών στοιχείων,το SEATRAC χρησιμοποίησαν περισσότερα από 150 άτομα, ενώ όλο και περισσότεροι ζητούν πληροφορίες για το συγκεκριμένο σύστημα, από διάφορα μέρη της Θεσσαλίας.

Την ικανοποίησή της για την λειτουργία του συστήματος sea track στον Άναυρο εξέφρασε και η κ. Μάγδα Σουσουρή, κοινωνική λειτουργός, επιστημονική υπεύθυνη στην Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάιμερ, λέγοντας πως ως Μονάδα θέλουν να είναι δίπλα σε κοινωνικές δομές, όπως είναι και αυτές δίπλα σε αυτούς.

ΠΗΓΗ: www.volosday.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika