Newsitamea.gr
AMEA news ΙΣΤΟΡΙΕΣ

«Βλέπει» με τα μάτια της Diamond (ΒΙΝΤΕΟ )

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

141284

«Βλέπει» με τα μάτια της Diamond (ΒΙΝΤΕΟ )

Ο Τάκης Κόλιας είναι ένας 28χρονος με ολική απώλεια όρασης , που ζει και εργάζεται στη Χίο. Πλέον έχει τη δυνατότητα να κυκλοφορεί και να κινείται πιο άνετα με τη βοήθεια της Diamond. Η Diamond είναι ένας σκύλος-οδηγός για ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Ο Τάκης και η Diamond συνεκπαιδεύτηκαν από τη σχολή σκύλων-οδηγών «Λάρα» προκειμένου να κινούνται με αυτονομία και ασφάλεια στους δρόμους της Ελλάδας.

Η συνεκπαίδευση της Diamond και του Τάκη έγινε από τον Πάρη Διαμαντίδη, με την υποστήριξη της Silvia Sabatini Ioanna. Είναι γεγονός πως όσοι μέχρι τώρα κατάφεραν να «βλέπουν» μέσω ενός σκύλου – οδηγού, δηλώνουν ότι η ζωή τους άλλαξε ριζικά. Η τελετή παράδοσης της Diamond έγινε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, οπού εργάζεται ο Τάκης Κόλιας.

Εκεί ο εκπαιδευτής κ. Διαμαντιδης, παρέδωσε στον Τάκη, τον σκύλο-οδηγό, καθώς κι όλα τα έγγραφα που σχετίζονται με την εκπαίδευση και το ιστορικό της Diamond. Στην τελετή παράδοσης ο κ. Διαμαντίδης δήλωσε πως θα είναι σε συνεχή επαφή με τον Τάκη για να τον στηρίζει και να τον βοηθά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ελληνικό Κράτος υστερεί συγκριτικά με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες στον τομέα μέριμνας για τους τυφλούς συνανθρώπους μας .

[youtube id=”5uDYYWj439k” width=”620″ height=”360″]

Κανένα ασφαλιστικό ταμείο, για παράδειγμα, δεν καλύπτει τα έξοδα απόκτησης και εκπαίδευσης ενός σκύλου- οδηγού. Ο κ. Διαμαντίδης επισκέφτηκε και τη Χίο για να βοηθήσει στην προσαρμογή σκύλου και χειριστή στα τοπικά δεδομένα. Επισήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη για εκπαίδευση της κοινωνίας, η οποία οφείλει να επιτρέπει παντού την πρόσβαση του Τάκη και της Diamond, μα βάση και την ισχύουσα νομοθεσία.

Φώτης Παπαναστασίου , Ειδικός Παιδαγωγός

tyflos_2

 

skylos_tiflon

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Της “κακομοίρας” σε κηδεία: Αυτό που είπε η σύζυγος του νεκρού σόκαρε τους συγγενείς του και έγινε ο κακός χαμός

M M

Θλίψη για τον Φίλιππο: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 χρόνια του, άφησε πίσω του 2 κοριτσάκια

Efi Nika