Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Το βλέμμα που πονάει

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

YAZIDIS-MOUNTAIN_

Το βλέμμα που πονάει

Το κοριτσάκι με το συγκλονιστικό βλέμμα είναι από την μειονότητα των Γιαζίντι. Ξεριζώθηκε από το σπίτι της για να μην την σκοτώσουν κι εκείνη και την οκογένειά της ΦΩΤΟ REUTERS

Λένε ότι το βλέμμα ενός παιδιού μιλάει στην καρδιά των ανθρώπων. Τις μέρες αυτές, σε πολλά σημεία του πλανήτη, τα παιδιά πεθαίνουν, ξεριζώνονται, μένουν ορφανά, βυθίζονται στο πένθος, πονάνε, δεν έχουν αγκαλιά να κρυφτούν, δεν έχουν ρούχα καθαρά να φορέσουν, δεν έχουν φαγητό να φάνε και νερό να πιούνε.

Τις μέρες αυτές, εμείς οι μεγάλοι τραυματίζουμε χωρίς έλεος τις ψυχές των μικρών παιδιών, τα σκοτώνουμε, τα βασανίζουμε, τους στερούμε τη μάνα και τον πατέρα τους, τους στερούμε τα αδέρφια τους, τους κλέβουμε την ανεμελιά.

Τα παιδιά του κόσμου, στην Γάζα, στο Ιράκ, στην Ουκρανία, στερούνται όλα αυτά που αυτονόητα πρέπει να έχει ένα παιδί. Την οικογένεια, το σπίτι, την αγάπη, την ζεστασιά, το παιχνίδι.

Και μας κοιτάνε στα μάτια μέσα από το βλέμμα αυτού του κοριτσιού που ξεριζωμένο από το σπίτι του και τόσο όμορφο μέσα στην ασχήμια του πολέμου και του μίσους κοιτάει τον “πολιτισμένο” κόσμο στα μάτια, διαπεραστικά…

 

YAZIDIS-MOUNTAIN_

 

www.newsit.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόνο θαυμασμός: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκόρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσουμε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Φελλός: Η φυσική «σπιτική συνταγή» που θα κάνει το αμάξι να μοσχοβολάει και να μην ξανά θολώσουν τα τζάμια

Efi Nika

Αιτήσεις «τώρα» για επιδότηση έως 10.000 ευρώ: Πώς θα πάρετε κρατικό χρήμα – Αιτήσεις με σειρά προτεραιότητας

Efi Nika