Newsitamea.gr
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η βιταμίνη Ε απαραίτητη στα άτομα με μεταβολικό σύνδρομο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η βιταμίνη Ε απαραίτητη στα άτομα με μεταβολικό σύνδρομο

Για τη βιταμίνη Ε ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει ότι είναι θαυματουργή για την επιδερμίδα, αλλά και για την προστασία από τα καρδιαγγειακά και τη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης, μια μελέτη που έγινε από Καναδούς επιστήμονες διαπίστωσε ότι η πρόσληψη βιταμίνης Ε είναι ευεργετική για την προστασία από τη νόσο Πάρκινσον.

Τώρα, μια νέα δημοσίευση που έγινε από το Linus Pauling Institute του Πανεπιστημίου του Oregon έρχεται να δώσει επιπλέον πληροφορίες για τον ρόλο της βιταμίνης Ε, αυτή τη φορά για τους ασθενείς με μεταβολικό σύνδρομο.

Μέχρι στιγμής, ήταν γνωστό ότι η χορήγηση βιταμίνης Ε σε ασθενείς με μη-αλκοολική στεατοηπατίτιδα βελτιώνει την ιστοπαθολογία της νόσου.

Ωστόσο, η νέα αυτή μελέτη αποκαλύπτει ότι οι ασθενείς με μεταβολικό σύνδρομο, μία επιπλοκή του οποίου είναι και η στεατοηπατίτιδα, εμφανίζουν προβληματική βιοδιαθεσιμότητα στην προσλαμβανόμενη βιταμίνη Ε, με αποτέλεσμα να χρειάζονται 30-50% περισσότερη ποσότητα βιταμίνης ημερησίως σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό.

Επιπλέον, το συμπέρασμα των ερευνητών έδειξε ότι οι συνήθεις τρόποι μέτρησης της βιταμίνης Ε έχουν μειωμένη αξιοπιστία, καθώς είναι δυνατόν η συγκέντρωση της βιταμίνης στο πλάσμα να θεωρείται επαρκής, όμως η πρόσληψη αυτής από τους ιστούς να είναι μειωμένη.

ΠΗΓΗ: www.naftemporiki.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυστραλία: 50 εκατομμύρια για την ανάπτυξη της κορυφαίας στον κόσμο τεχνητής καρδιάς

Βογιατζής Ηλίας

Τα οφέλη της αιμοδοσίας, μάθε τα πάντα, σώσε τρεις ζωές και τη δική σου!

Βογιατζής Ηλίας

Το «Χρυσό Αίμα», το πιο πολύτιμο αίμα στον κόσμο, που το έχουν μόνο 43 άνθρωποι!

Βογιατζής Ηλίας