Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Βίντεο: Η «Sweetie» που πιάνει παιδόφιλους στο Διαδίκτυο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1046F

Βίντεο: Η «Sweetie» που πιάνει παιδόφιλους στο Διαδίκτυο

«Με λένε Sweetie (Γλυκούλα). Είμαι 10 ετών και ζω στις Φιλιππίνες. Κάθε μέρα κάθομαι μπροστά στην κάμερα του υπολογιστή μου και μιλάω με άνδρες: 10, καμιά φορά 100 την ώρα. Μου ζητούν να βγάλω τα ρούχα μου. Γδύνονται κι αυτοί».

Πρόκειται για μια εξομολόγηση που, αναμφίβολα, σοκάρει. Ευτυχώς, όμως, η Sweetie δεν είναι ένα δεκάχρονο κορίτσι, όπως ισχυρίζεται όταν συστήνεται στους συνομιλητές της.

Πρόκειται για ένα άβαταρ (όπως ονομάζεται η γραφική απεικόνιση ενός ανθρώπου) ή, πιο απλά, για ένα λογισμικό που υποδύεται την ανήλικη.

Σκοπός της είναι να «ψαρέψει» παιδόφιλους, οι οποίοι προσπαθούν να ικανοποιήσουν τις ορέξεις τους νομίζοντας ότι έχουν να κάνουν με αληθινά παιδιά (όπως, δυστυχώς, συμβαίνει πολλές φορές).

«Αυτό που δεν ξέρουν είναι ότι δεν είμαι αληθινή. Είμαι ένα υπολογιστικό σύστημα που έχει φτιαχτεί ειδικά για να εντοπίζει τους ανθρώπους που κάνουν αυτές τις πράξεις», λέει η Sweetie.

Η «Γλυκούλα» γεννήθηκε στα εργαστήρια της ολλανδικής μη κυβερνητικής οργάνωσης «Terre des Hommes». Μέχρι σήμερα έχει «συνομιλήσει» με χιλιάδες άνδρες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι της ζητούν να προχωρήσει σε σεξουαλικές πράξεις μπροστά στη webcam της, νομίζοντας ότι είναι αληθινή.

Μέχρι σήμερα, αυτοί οι άνθρωποι παρέμεναν ατιμώρητοι. Πριν από λίγες μέρες, όμως, ένας Αυστραλός έγινε ο πρώτος παιδόφιλος στον κόσμο που καταδικάστηκε για πράξεις στις οποίες προέβη εις βάρος όχι ενός αληθινού ανθρώπου, αλλά ενός… άβαταρ.
Το όνομά του είναι Ρόμπερτ Σκοτ Χάνσεν και είναι 38 ετών. Δικαστήριο του Μπρίσμπαν τον καταδίκασε σε φυλάκιση δύο ετών, κρίνοντάς τον ένοχο για κατηγορίες που σχετίζονται με σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

«Γεια σου, είσαι πραγματικά εννέα ετών;», ρώτησε τη Sweetie ο Χάνσεν στην αρχή του διαλόγου τους. Οταν πήρε θετική απάντηση, δεν έχασε χρόνο: «Μου αρέσουν οι ασιάτισσες γκόμενες. Είσαι “μέσα” για λίγη δράση; Είμαι γυμνός. Εχεις δει ποτέ γυμνό άνδρα;»
είπε, μεταξύ πολλών άλλων, στο δεκάχρονο κορίτσι.

Σύμφωνα με τον δικαστή, δεν έχει σημασία αν επρόκειτο για πραγματικό παιδί ή για λογισμικό υπολογιστή. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο δράστης νόμιζε ότι είχε να κάνει με μια ανήλικη από τις Φιλιππίνες.

Η Sweetie μπαίνει σε chatrooms και «ψαρεύει» παιδόφιλους οι οποίοι σερφάρουν στο Διαδίκτυο με σκοπό να προσεγγίσουν μικρά παιδιά.

Μέσα σε μόλις 10 εβδομάδες περίπου 200.000 άνδρες από 71 χώρες ήρθαν σε επαφή μαζί της. Σύμφωνα με τους δημιουργούς της, οι περισσότεροι από αυτούς είναι άνθρωποι «υπεράνω πάσης υποψίας»: έχουν οικογένεια και παιδιά, καλή δουλειά και είναι υψηλού εισοδήματος και μορφωτικού επιπέδου.

Πηγή: http://www.tovima.gr/

http://www.imommy.gr

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγοι το γνωρίζουν: Τέλος οι Γρατζουνιές στα αυτοκίνητα – Άλλαξε ο νόμος, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα

Efi Nika

Ντροπή: Γνωστός ινφλουένσερ «σφίχτης» κοροϊδεύει παιδί με αναπηρία στο γυμναστήριο, χιλιάδες αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika