Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Βέλγος ζητά ευθανασία επειδή δεν μπορεί να δεχτεί ότι είναι γκέι

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ένας ομοφυλόφιλος άνδρας από το Βέλγιο, ο οποίος δεν μπορεί να αποδεχθεί τη σεξουαλικότητά του, ζήτησε από την αρμόδια Αρχή της πατρίδας του την άδεια να υποβληθεί σε ευθανασία.

Ο 39χρονος λέει ότι βιώνει «ψυχολογικό μαρτύριο» και ότι η σεξουαλικότητά του τον έχει μετατρέψει σε έναν «φυλακισμένο» στο ίδιο του το σώμα.

Ο άνδρας, ο οποίος ονομάζεται Σεμπαστιέν (τα πλήρη στοιχεία του δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα) υποβάλλεται σε ιατρική αξιολόγηση για να εξακριβωθεί εάν η επιθυμία του να πεθάνει συνάδει με τον νόμο για την ευθανασία που ισχύει στο Βέλγιο.

Εάν τρεις γιατροί εγκρίνουν το αίτημά του να πεθάνει με θανατηφόρο ένεση, θα είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα κάνει ευθανασία γι’ αυτό τον λόγο.

Όπως δήλωσε στο BBC, νιώθει ερωτική έλξη για τους νεαρούς άνδρες και τα αγόρια εφηβικής ηλικίας, αλλά η ανατροφή του με βάση τους αυστηρούς κανόνες της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας δεν του επιτρέπει να δεχτεί κάτι τέτοιο.

Παρότι, δε, έχει υποβληθεί επί 17 χρόνια σε συμβουλευτική, ψυχοθεραπεία και φαρμακευτική θεραπεία, δεν έχει αλλάξει τίποτα και πιστεύει ότι δεν του απομένει τίποτε άλλο παρά να πεθάνει.

«Όλη μου η ζωή με έφερε ως εδώ», είπε. «Η μητέρα μου είχε άνοια και έτσι από μικρός δεν ήμουν καλά ψυχικά. Ο τρόπος που μεγάλωνα ήταν εξαιρετικά μοναχικός, περιοριστικός, φοβόμουν να βγω έξω, ήμουν πολύ ντροπαλός.

»Ποτέ δεν θέλησα να είμαι γκέι. Πάντα τον θάνατο σκεφτόμουν. Ζω ένα μόνιμο μαρτύριο, σαν να είμαι φυλακισμένος στο ίδιο μου το σώμα. Έχω ένα συνεχές αίσθημα ντροπής».

Η ευθανασία ατόμων που αντιμετωπίζουν σεξουαλικές δυσκολίες διχάζει τους γιατρούς του Βελγίου, όπου πέρυσι ο αριθμός των ανθρώπων που ζήτησαν και υποβλήθηκαν σε ευθανασία ξεπέρασε τους 2.000.

Η ευθανασία νομιμοποιήθηκε στο Βέλγιο το 2002 και εφαρμόζεται υπό την προϋπόθεση ότι εκείνος που λαμβάνει την απόφαση αφ’ ενός μπορεί να καταστήσει σαφείς τις επιθυμίες του, αφ’ ετέρου βιώνει αβάσταχτο πόνο (σ.σ. προφανώς σωματικό ή ψυχικό) σύμφωνα με την κρίση των γιατρών.

Πηγή :  tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκείνη 22 ετών, πάμπλουτος 63άρης ο σύζυγός της: «Δεν τον παντρεύτηκα για τα λεφτά του», λέει περήφανη η ίδια – ΦΩΤΟ

Efi Nika

«Πράσινο φως» για την πρώτη ιδιωτική Ιατρική Σχολή στην Ελλάδα – Ποιος επιχειρηματικός όμιλος είναι από πίσω

Efi Nika

Τα 6 σημάδια ότι τον ερωτεύεσαι επικίνδυνα

Γιώργος Newsitamea