Newsitamea.gr
AMEA news ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Θέλουν να κάνουν τους ανθρώπους να σκέφτονται διαφορετικά για την ΑΝΑΠΗΡΙΑ και έφτιαξαν αυτό … ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

amea-valentines-day

Θέλουν να κάνουν τους ανθρώπους να σκέφτονται διαφορετικά για την ΑΝΑΠΗΡΙΑ και έφτιαξαν αυτό … ΦΩΤΟ

Μια φιλανθρωπική οργάνωση στο Λονδίνο που ονομάζεται ”Scope About disability” έφτιαξε μια σειρά από κάρτες για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με σκοπό η ελπίδα να φέρει τους ανθρώπους κοντά στην αναπηρία και να μιλάμε για αυτήν με το μήνυμα – #EndTheAwkward – ”Τερματίστε την αμηχανία – Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου”

Τα δύο τρίτα των ατόμων χωρίς κάποια αναπηρία αισθάνονται άβολα γύρω από τους ανθρώπους με αναπηρία. Θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό, να σπάσουμε τα φράγματα και ίσως ακόμα και να μπορέσουν να ερωτευτούν!

Η καμπάνια #EndTheAwkward  χρησιμοποιεί το χιούμορ για να κάνει τους ανθρώπους να σκέφτονται  διαφορετικά για την αναπηρία. 

 ”Είναι η αμηχανία γύρω από την αναπηρία πραγματικά τόσο σημαντική; Ναι. Αυτό πιστεύουμε.”

Άνθρωποι με αναπηρία έχουν δηλώσει πως η συμπεριφορά που αντιμετωπίζουν παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή τους, είτε πρόκειται για μία συνέντευξη εργασίας είτε για μία έξοδο για ποτό.
Οι περισσότεροι Βρετανοί λένε πως δεν νοιώθουν άνετα ώστε να μιλήσουν σε ανθρώπους με αναπηρία και αυτό γιατί ανησυχούν μήπως κάνουν ή πουν κάτι λάθος και νοιώσουν αμήχανα.

Η έρευνά μας δείχνει πως οι νεότεροι είναι πιο πιθανό να έχουν αρνητική συμπεριφορά προς τους ανθρώπους με αναπηρία. Αυτή η καμπάνια, μέσω του χιούμορ, προσπαθεί να τους κάνει να σκεφτούν διαφορετικά για την αναπηρία. Έχει δημιουργηθεί από ανθρώπους με αναπηρία και από νέους που προσπαθούμε να προσεγγίσουμε.

 

Τι βρίσκεται μετά το ”τερματίστε την αμηχανία”;
Το ”τέλος στην αμηχανία” είναι κάτι χαλαρό και ευχάριστο, αλλά η καμπάνια αγγίζει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Η συμπεριφορά προς τους ανθρώπους με αναπηρία είναι καλύτερη σε σχέση με 20 χρόνια πριν αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας.
-4 στους 10 ανθρώπους με αναπηρία δεν έχουν προσληφθεί λόγω της αντιμετώπισης του εργοδότη προς την αναπηρία

-Πολοί άνθρωποι με αναπηρία έχουν υποστεί διάκριση ή έχουν κακοποιηθεί λεκτικά.

-Σε ακραίες περιπτώσεις, υπάρχει εγκληματικότητα εναντίον ανθρώπων με αναπηρία.

Αυτή η καμπάνια είναι απλά ένα ένα τμήμα μίας μεγαλύτερης δράσης. Μιλάμε δυνατά ενάντια στην αρνητική συμπεριφορά και για όλα τα θέματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία.

 

dis1

 

dis4_

 

dis3

I-love-you-and-not-just-for-the-free-parking

 ”Τέλος στην αμηχανία” αυτή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
Τα δύο τρίτα των ανθρώπων χωρίς αναπηρία νοιώθουν αμήχανα κοντά σε άτομα με αναπηρία. Θέλουμε να βάλουμε τέλος σε αυτό, να σπάσουμε τα φράγματα και ίσως ακόμα και να ερωτευθούμε.
Αυτή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σας ζητάμε να αποχαιρετήσετε με ένα φιλί την αμηχανία με μία συλλογή καρτών του Αγίου Βαλεντίνου οι οποίες ελπίζουμε να φέρουν τους ανθρώπους κοντά.
Και δεν είναι το μόνο που έχει ετοιμαστεί για την πιο ρομαντική ημέρα του χρόνου. Σε μία ειλικρινή ταινία, άνθρωποι με αναπηρία βγάζουν τα άπλυτα ως προς τα ραντεβού, τη σεξουαλική επαφή και τον στιγματισμό που πηγάζει από όλα αυτά.

Η παρουσιάστρια Sophie Morgan, ο μουσικός και ηθοποιός Mat Fraser και η σκηνοθέτης Kate Monaghan είναι κάποιοι από αυτούς που ομολογούν τις πιο αμήχανες στιγμές τους.

 

 

Valentines-Day-card-with-funny-and-romantic-jokes-and-puns

Επιμέλεια: Έφη Ματαρά / newsitamea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δραματική αύξηση στις νευρολογικές παθήσεις, που οδηγεί σε αναπηρίες και άλλες ασθένειες!

Βογιατζής Ηλίας

Της ακρωτηρίασαν και τα 2 πόδια: Άσχημα νέα για την 20χρονη φοιτήτρια στην Πάτρα που κατέρρευσε μέσα στη Σχολή της

newsitamea

Μπαμπάς συγκεντρώνει χρήματα για καρκινοπαθή παιδιά στη μνήμη του αδικοχαμένου γιου του – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika