Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

“Τσουρουφλίζει” τον καρδιοχειρούργο η ιατροδικαστική έκθεση – Τα παζάρια για το φακελάκι έστειλαν στον τάφο τον 66χρονο!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

20

“Τσουρουφλίζει” τον καρδιοχειρούργο η ιατροδικαστική έκθεση – Τα παζάρια για το φακελάκι έστειλαν στον τάφο τον 66χρονο!!!

 

Ο 66χρονος είχε εισαχθεί στον Ευαγγελισμό το καλοκαίρι με βαριά καρδιολογική πάθηση
– Ο καρδιοχειρουργός του ζητούσε φακελάκι προκειμένου να τον χειρουργήσει
– Τα παζάρια διήρκησαν 18 μέρες με αποτέλεσμα η υγεία του ασθενούς να επιδεινωθεί και να χάσει τη ζωή του
– Άλλοι δύο ασθενείς κατέθεσαν πως ο ίδιος γιατρός τους ζήτησε φακελάκι
– Τέσσερις μήνες μετά κι ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση από το πειθαρχικό για την απόλυσή του

Καίει τον καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού που ζητούσε φακελάκι 1.500 ευρώ για να χειρουργήσει καρδιοπαθή το περασμένο καλοκαίρι, η έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, οι δύο ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Σουλτάνα Μαριανού αναφέρουν στο πόρισμά τους ότι 66χρονος είχε “παλαιό έμφραγμα μυοκαρδίου του οπισθίου τοιχώματος της αριστερής κοιλίας, εκτεταμένο πρόσφατο έμφραγμα του μυοκαρδίου προσθίου τοιχώματος αριστερής κοιλίας και κορυφής ηλικίας τριών εβδομάδων, πρόσφατες ισχαιμικές αλλοιώσεις του μυοκαρδίου και βαριά στεφανιαία νόσο”.

Ο ηλικιωμένος εισήχθη στις 25 Ιουνίου στον Ευαγγελισμό με επείγουσα διακομιδή από το νοσοκομείο “Παμμακάριστος” και όπως αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση έχρηζε άμεσης επέμβασης μπαι – πας. Παρ’ όλα αυτά, μπήκε στο χειρουργείο στις 12 Ιουλίου.

Όπως λέει στο Mega o Βασίλης Γιαννακόπουλος συγγενής του 66χρονου, ο καρδιοχειρουργός ζητούσε επίμονα φακελάκι λέγοντας πως αν δεν το έπαιρνε, δεν θα έκανε την χειρουργική επέμβαση . Μάλιστα, σύμφωνα με τον συγγενή του 66χρονου, ο γιατρός του έλεγε πως θα του έδινε εξιτήριο.

Τα παζάρια με το γιατρό διήρκησαν 18 ημέρες και σε αυτό το διάστημα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, κάτι που είχε επισημάνει από την αρχή ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, η περίπτωση του 66χρονου δεν ήταν η μόνη. Άλλοι δύο ασθενείς που χειρουργήθηκαν από τον συγκεκριμένο καρδιοχειρουργό, παρουσιάστηκαν στην ανακρίτρια που ασχολείται με την υπόθεση και κατήγγειλαν πως είχε ζητήσει και από εκείνους φακελάκι. Μάλιστα ο ένας από τους δύο ήταν άνεργος. Όπως είπε ο γιατρός τού ζήτησε 1500 ευρώ και όταν εκείνος του είπε πως ήταν άνεργος ο καρδιοχειρουργός του απάντησε “πρέπει να τα βρεις γιατί για εμένα δεν με νοιάζει αλλά πρέπει να πληρώσω το team και δεν πρόκειται να τα βάλω από την τσέπη μου”.

Ηδη, εναντίον του καρδιοχειρουργού που πήρε το φακελάκι από τους συγγενείς του 66χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για δωροληψία σε βαθμό κακουργήματος και έχει αφεθεί ελεύθερος μετά την καταβολή εγγύησης 100.000 ευρώ.

Όμως αν και έχει παραπεμφθεί από τον Ιούλιο στο πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου Υγείας με το ερώτημα της απόλυσης, ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση.

 

newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou