Newsitamea.gr
AMEA news ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Τσίπρας: Από Άτομα με Αναπηρία θα καλύπτεται το 15% των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

amea-ergasia

Τους Παραολυμπιονίκες που έκαναν περήφανους τους Ελληνες στο Ρίο, τίμησε σε ειδική εκδήλωση η Βουλή των Ελλήνων.

Στην εκδήλωση έδωσε το παρόν και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος και ανέδειξε τον αγώνα των ατόμων με αναπηρίες και την πορεία της εθνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ως το παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα για να αντιμετωπίσει την κρίση.

«Στέκεστε όρθιοι απέναντι στις δυσκολίες έτσι και εμείς πρέπει να σταθούμε όρθιοι για να αλλάξουμε την πορεία που έχει πάρει η χώρα. Στα δικά σας βήματα και μονοπάτια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου που θα προβλέπει πως το 15% των προσλήψεων που θα προκηρύσσονται μέσω ΑΣΕΠ θα καλύπτονται από άτομα με αναπηρίες.

Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας στη Βουλή:

«Πριν από λίγους μήνες όταν φεύγατε για το Ρίο σας ευχήθηκα λέγοντας ότι μπροστά σε τέτοιες στιγμές εκφωνούμε στερεοτυπικές φράσεις. Τα λόγια δεν είναι ανακριβή ούτε λανθασμένα. Είναι σωστά. Είναι όμως ελλιπή. Δεν αρκούν τα λόγια για να αποτυπώσουν την μεγάλη προσπάθεια που κάνετε. Ούτε το δέος που νιώθει κάποιος από όλους τους υπολοίπους σαν κι εμάς αν σκεφτεί να βάλει τον εαυτό του στην δική σας θέση. Αν θα έβρισκε την δύναμη να φτάσει εδώ που φτάσατε. Αν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του σε αυτή την κατάσταση.

Εσείς αποδείξατε ότι η ζωή πάντα υπάρχει όταν οι άνθρωποι ονειρεύονται. Όταν σταματούν οι άνθρωποι να ονειρεύονται σταματά η ζωή. Όταν σταματά να αγωνίζεται για να πετύχει το όνειρο του. Εσείς δίνετε μαθήματα αγώνα πίστης δύναμης και ελευθερίας. Οι επιδόσεις στο Ρίο ήταν εξαιρετικές .

Φέρατε 13 μετάλλια καταρρίπτοντας παγκόσμια ρεκόρ . Κυρίως με την βοήθεια συγγενών και προπονητών καταρρίψατε τα σύνορα ανάμεσα στον πόνο και την επιτυχία ανάμεσα στον φόβο και τον θρίαμβο την προκατάληψη και την αποδοχήΝα θυμίσω τις δηλώσεις του Παύλου Μάμαλη που μας είπε ως παιδί τι αντιμετώπισε στο σχολείο.

Προσβλητική συμπεριφορά όχι μόνο προς αυτόν αλλά και στην συντεταγμένη πολιτεία και εμάς που είμαστε σε θέσεις ευθύνης καθώς δεν δουλέψαμε αρκετά ώστε να εκλείψουν τα φαινόμενα αυτά. Θα είμαστε δίπλα σας και σκεφτόμαστε τρόπους να βοηθήσουμε εσάς που βοηθάτε εμάς, Με νόμο που θα έρθει στην Βουλή ορίζουμε ότι το 15% των θέσεων που θα προκηρύσσονται μέσω ΑΣΕΠ θα καλύπτονται αποκλειστικά από άτομα με αναπηρία. Σαν μια έμπρακτη στήριξη του αγώνα που δίνετε καθημερινά και διαρκή υπόμνηση στην κοινωνία ότι δεν είστε πολίτες 2ης κατηγορίας.

Η ποιότητα και το ήθος μιας κοινωνίας αποτυπώνεται στον τρόπο που αντιμετωπίζει τους ποιο αδύναμους για να τους κάνει πιο δυνατούς».

Μ.Μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou

Απαράδεκτος, πάρκαρε σε ράμπα ΑμεΑ για να να πιει καφεδάκι και του άφησαν στο καπό το δώρο που αξίζει σε τέτοιους ανθρώπους

Efi Nika

Βγάλε δίπλωμα και τρέχα να προλάβεις: Μεγάλη ζήτηση για οδηγούς λεωφορείων στη Γερμανία με πολλά λεφτά και σύμβαση αορίστου

Efi Nika