Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Τρόποι για να μάθετε σε ένα ανυπόμονο παιδί, την υπομονή

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τρόποι για να μάθετε σε ένα ανυπόμονο παιδί, την υπομονή

Λοιπόν, πριν σηκώσετε… λευκή πετσέτα, ακολουθήστε τους παρακάτω τρόπους και διδάξτε στο παιδί σας την τόσο ιερή και σημαντική, ακόμη και για τη συναισθηματική του ωρίμανση, λέξη… υπομονή!

Μην τρέχετε να κάνετε  ο, τι σας ζητάει

Είναι στο σαλόνι και σας ζητάει να του φέρετε νερό. Μάλιστα, αντί να σας πει «παρακαλώ», ολοκληρώνει την επιθυμία/προσταγή με ένα έντονο «τώρα». Ή αν είστε στο σούπερ μάρκετ, ζητάει ΤΩΡΑ να του αγοράσετε κάτι. Σίγουρα όλοι οι γονείς θέλουμε να εκπληρώνουμε τις επιθυμίες των παιδιών μας, αλλά το «εδώ και τώρα», δεν πρέπει να το επιτρέψετε. Όταν, λοιπόν, σας ζητάει κάτι, εσείς καθυστερήστε σκόπιμα. Θέλει νερό; Μην το πάτε. Εξηγείστε του ότι θα πρέπει να περιμένει, διότι έχετε κάτι άλλο να κάνετε. Ή να πάει μόνο του.

Δημιουργείστε συνθήκες προσμονής

Ζητάει με επίμονο τρόπο να του αγοράσετε ένα ποδήλατο ή ένα tablet ή οποιοδήποτε άλλο παιγνίδι. Καλό είναι να μη σπεύσετε να εκπληρώσετε άμεσα την επιθυμία του. Δημιουργείστε συνθήκες προσμονής. Πείτε του ότι θα το αγοράσετε στα γενέθλια του ή στη γιορτή του. Κάντε το να μάθει να περιμένει για κάτι. Ειδικά, όταν αυτό έχει αξία και σημασία. Μπορεί στην αρχή να μην του αρέσει και να αντιδρά, όμως, στη συνέχεια, θα μπει στο τριπάκι της προσμονής. Κι έχετε υπόψη σας, όταν θα πάρει το δώρο, θα έχει πραγματική λαχτάρα.

Πώς να μάθει να περιμένει τη σειρά του

Το ανυπόμονο παιδί εννοείται ότι δεν αντέχει να περιμένει πότε θα έρθει η σειρά του, ενώ η ουρά είναι για εκείνο μαρτύριο. Κι, όμως, υπάρχει τρόπος να το κάνετε να δείξει υπομονή. Όσο θα περιμένει να έρθει η σειρά του για κάτι, ας πούμε μέχρι να τελειώσει το παιδάκι που προηγείται σε κάποιο παιγνίδι, πιάστε του την κουβέντα. Μιλήστε για διάφορα. Ή μπορείτε να κάνετε κάτι άλλο μέχρι να έρθει η σειρά του.

Κάντε μαζί του δραστηριότητες που χρειάζονται υπομονή

Ένας καλός τρόπος είναι οι δραστηριότητες που χρειάζονται υπομονή. Το παζλ είναι μια καλή επιλογή, όπως και τα σταυρόλεξα για παιδιά. Μέσα από αυτά, θα κατανοήσει και το ίδιο ότι υπάρχουν πράγματα που για να γίνουν, χρειάζεται υπομονή.

Επαινέστε την υπομονή 

Και τέλος, όταν το παιδί σας δείξει υπομονή, να το επαινέσετε. Δεν υπάρχει για εκείνο καλύτερη αναγνώριση από τον έπαινο. Εξάλλου, το αξίζει.

ΠΗΓΗ: www.mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι να κάνετε όταν ανακαλύπτετε πως το παιδί σας είναι εκφοβιστής…

Βογιατζής Ηλίας

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika

Αυτισμός: Στρέφοντας το βλέμμα στους γονείς με παιδιά στο φάσμα – Μια ψυχολόγος εξηγεί

Efi Nika