Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΙΔΙ

Τρόποι για να εντάξετε το ταχίνι στη διατροφή του παιδιού

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Τρόποι για να εντάξετε το ταχίνι στη διατροφή του παιδιού

Το ταχίνι αποτελεί μία πλούσια σε θρεπτικά συστατικά διατροφή με πολλές ευεργετικές ιδιότητες.

Μελέτη από το τμήμα Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απέδειξε ότι το ταχίνι περιέχει σημαντικές ποσότητες λιγνανών και φαινολικών ενώσεων, ουσιών με έντονη αντιοξειδωτική δράση. Επίσης, η πρωτεΐνη που περιέχει σε συνδυασμό με τα αντιοξειδωτικά έχει ως αποτέλεσμα το ταχίνι να παρουσιάζει αντιβακτηριδιακή δράση έναντι παθογόνων μικροοργανισμών που ευθύνονται για ορισμένες αλλεργικές εκδηλώσεις.

Όμως, το σημαντικότερο, ίσως, εύρημα της μελέτης είναι η υψηλή περιεκτικότητα του ταχινιού σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία είναι απαραίτητα, αφού δεν μπορούν να συντεθούν από τον ανθρώπινο οργανισμό και φαίνεται να λείπουν από την καθημερινή διατροφή.

Η επάρκεια στα απαραίτητα λιπαρά οξέα εξυπηρετεί τον καλύτερο έλεγχο των επιπέδων λιπιδίων στο αίμα, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία από καρδιαγγειακές νόσους και φυσικά στην καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δώσετε στο παιδί σας ταχίνι. Από τους πιο απλούς είναι η επάλειψη του ψωμιού με μέλι και ταχίνι ως πρωινό ή απογευματινό. Μπορείτε επίσης να αναμείξετε το ταχίνι με το μέλι και να το φάει το παιδί με ένα τραγανό παξιμάδι.

Εάν δεν πείθεται να φάει το ταχίνι με αυτούς τους τρόπους, μπορείτε να το προσθέσετε σε διάφορες συνταγές για κέικ , για κουλουράκια, να φτιάξετε χαλβά ακόμα και μερέντα.

ΠΗΓΗ: www.mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika