Newsitamea.gr
SPORT AMEA

Τρίτοι πανεπιστημιακοί αγώνες Α.με.Α

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

120614150624864_124032973.mainpicture_612

 

Τρίτοι πανεπιστημιακοί αγώνες Α.με.Α

Εθνικές Παραολυμπιακές Επιτροπές σε όλη την Ευρώπη καλούνται να λάβουν μέρος σε μια έρευνα σχετικά με τα αθλήματα για άτομα με αναπηρία. Οι Παραολυμπιακές Επιτροπές που θα συσταθούν σε όλη την Ευρώπη καλούνται να λάβουν μέρος σε μία έρευνα με στόχο τη συλλογή περισσότερων πληροφοριών σχετικά με τους αθλητές με αναπηρία που είναι και φοιτητές συγχρόνως, σε ολόκληρη την γηραιά ήπειρο.

Η έναρξη της έρευνας έρχεται μετά την σύμφωνα της Ευρωπαϊκής Παραολυμπιακής Επιτροπής (EPC) και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού (EUSA) που υπέγραψαν ένα μνημόνιο συμφωνίας για την έρευνα.

Η συμφωνία έχει ως στόχο να παρέχει μεγαλύτερες ευκαιρίες για τους σπουδαστές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με αναπηρία στο πρόγραμμα πανεπιστημιακού αθλητισμού  (EUSA), ιδιαίτερα στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημιακών αγώνων, και την καθιέρωση της συνεργασίας μεταξύ των φοιτητών με αναπηρία σε εθνικό επίπεδο.  Είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα καθώς πλέων και οι φοιτητές με αναπηρία έχουν την δυνατότητα να συγκροτήσουν ομάδες, να γυμναστούν αλλά και να γνωρίσουν τον αθλητισμό και οι ίδιοι αλλά κυρίως οι συμφοιτητές τους.

Οι τρίτοι Ευρωπαϊκοί Πανεπιστημιακοί Αγώνες  έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στο Ζάγκρεμπ και Ριέκα της Κροατίας  12 με 23 Ιούλιος 2016.

Συνεχίστε την ανάγνωση του άρθρου στο sportsamea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσχει από Σκλήρυνση κατά πλάκας όμως είναι ο πιο δυνατός άντρας στον κόσμο, για δεύτερη χρονιά!

Βογιατζής Ηλίας

Θα διασχίσει το στενό της Μάγχης κολυμπώντας μόνο με τα χέρια!

Βογιατζής Ηλίας

Μένουμε Σπίτι – Σποτ Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Α.Ο.Ν.Μ.

newsitamea