Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τρεις μοναδικές χρήσεις ομορφιάς για τη μαγειρική σόδα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

202e33ac803

Τρεις μοναδικές χρήσεις ομορφιάς για τη μαγειρική σόδα

Σίγουρα στα ντουλάπια της κουζίνας θα έχετε κάπου λίγη μαγειρική σόδα που χρησιμοποιείτε κυρίως στο μαγείρεμα.

Γνωρίζετε, όμως, ότι η μαγειρική σόδα είναι μια ανέξοδη και πολύ καλή εναλλακτική λύση σε πολλές ακριβές μεθόδους περιποίησης του σώματός σας;

Δείτε τρεις σημαντικούς τρόπου με τους οποίους η μαγειρική σόδα μπορεί να συμβάλλει στην καλή υγεία των μαλλιών, της επιδερμίδας και των δοντιών σας:

Καθαρίζει την βούρτσα των μαλλιών

wresthb

Αν παρατηρήσετε καλά την βούρτσα των μαλλιών σας, θα προσέξετε ότι επάνω εκεί υπάρχουν εκατοντάδες μικροσκοπικά σωματίδια και υπολείμματα ουσιών που χρησιμοποιείτε στα μαλλιά σας. Αυτές οι ουσίες μαζεύουν μικρόβια με τον καιρό και πρέπει να απομακρύνονται τακτικά (1 φορά τον μήνα). Μπορείτε να “μουλιάσετε” τις βούρτσες σας μέσα σε διάλυμα μαγειρικής σόδα με νερό (1 κουταλιά/ποτήρι) για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε και οι βούρτσες σας θα είναι καθαρές.

Scrub προσώπου

65y8ki67

Τα scrubs προσώπου που είναι διαθέσιμα στην αγορά περιέχουν μικροσκοπικά πλαστικά σφαιρίδια για να μπορέσει να γίνει η απολέπιση της επιδερμίδας. Αυτά τα σφαιρίδια, όμως, βλάπτουν το περιβάλλον, επειδή μέσω των υδρορροών φτάνουν μέχρι και τη θάλασσα, όπου απειλούν τα ψάρια. Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας κρέμα απολέπισης με μαγειρική σόδα. Βάλτε τρία μέρη σόδας σε ένα μέρος νερού. Τρίψτε το μείγμα στο πρόσωπό σας με απαλές κυκλικές κινήσεις και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

Λευκαντικό δοντιών

ftukrt

Για λευκότερα δόντια χωρίς τις χημικές ουσίες που περιέχονται στα προϊόντα λεύκανσης στην αγορά, απλά πασπαλίστε μαγειρική σόδα στην παλάμη σας, βουτήξτε μια υγρή οδοντόβουρτσα σε αυτή και βουρτσίστε τα δόντια σας για περίπου ένα λεπτό. Σημείωση: δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη μαγειρική σόδα ως υποκατάστατο για την οδοντόκρεμα. Η οδοντόκρεμα περιέχει φθόριο, το οποίο είναι σημαντικό για την πρόληψη των οδοντικών κοιλοτήτων.

 

Πηγή: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika