Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τρείς χρωματιστές εμπνεύσεις θα μειώσουν το σωματικό σας λίπος!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

 xumoi-juice

Τρείς χρωματιστές εμπνεύσεις θα μειώσουν το σωματικό σας λίπος!!

Τα υγρά καθαρίζουν τον οργανισμό μας πολύ πιο αποτελεσματικά αν αντί για τους χυμούς που αγοράζετε στο σούπερ μάρκετ, δίνατε στο σώμα σας “εμπνεύσεις”, βιταμίνες και μέταλλα.

Ροζ έμπνευση

Χάρη στο οργανικό μείγμα της κιτρουλίνης (ένα αμινοξύ που φιλτράρεται στο συκώτι και τα νεφρά από τη συσσωρευμένη αμμωνία), το καρπούζι βοηθά όταν θέλετε να απελευθερώσετε το σώμα σας από τις τοξίνες. Με το μερίδιο του 95% του νερού στη δομή τους, τα αγγούρια βοηθάνε επίσης να αφαιρέσετε τις τοξίνες από το σώμα και ταυτόχρονα παρέχουν απαραίτητες βιταμίνες, τις Β και C.

Συστατικά:

-300 γρ καρπούζι
– 1 μεγάλο αγγούρι
– 1 λάιμ
– Mερικά φύλλα μέντας
-1 ml νερό
Προετοιμασία:

Ξεφλουδίστε το λάιμ και βάλτε στο μπλέντερ μαζί με το αγγούρι και το καρπούζι. Προς το τέλος της ανάμειξης προσθέστε τα φύλλα μέντας και το νερό, και αναμείξτε τα πάντα και πάλι μαζί. Θα πρέπει να πίνετε το smoothie τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Πράσινη έμπνευση

Χάρη στην αφθονία της χλωροφύλλης σε αυτά τα πράσινα φύλλα από το σπανάκι και το λάχανο επίσης μας βοηθούν στη διαδικασία της αποτοξίνωσης. Έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, αιθέρια έλαια και οξύ ασπαραγίνης που βρίσκονται στη ρίζα και μίσχο. Τα φύλλα του σέλινου που δρουν ως φυσικό διουρητικό. Επιπλέον, ο συνδυασμός αυτών των λαχανικών ικανοποιεί τις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού για βιταμίνες και μέταλλα.

Συστατικά:

3 καρότα
3 φύλλα από λάχανο
δύο μίσχους σέλινο
2 γογγύλια ή ρέβες
250 γρ σπανάκι
250 γρ φρέσκο λάχανο
150 γρ μαϊντανό
½ κρεμμύδι
2 σκόρδα

Προετοιμασία:

Πλένετε πολύ καλά τα φυλλώδη λαχανικά, ξεφλουδίστε το σέλινο, το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα βάζουμε μαζί σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε νερό για να κάνετε το μείγμα πιο εύκολο στο να το πιείτε. Κρατήστε το ποτό σας στο ψυγείο και να το πίνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Κόκκινη έμπνευση

Λόγω του σεληνίου που περιέχει, το παντζάρι είναι ένα προϊόν το οποίο έχει την ιδιότητα ης επαναμεταλλοποίησης και με επιτυχία παλεύει κατά της πρόωρης γήρανσης, συμβάλλοντας έτσι στη συνολική κάθαρση του οργανισμού. Τα βατόμουρα είναι ακόμη και δέκα φορές πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά από τις ντομάτες ή το μπρόκολο, το οποίο είναι στα κορυφαία δέκα προϊόντα.

Συστατικά:
-1/2 Κιλό παντζάρια
-1/2 Κιλό καρότα
– 300 γρ βατόμουρα
-250 γρ μέλι

Προετοιμασία:

Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα παντζάρια και τα καρότα, βγάλτε τη φλούδα από ένα μήλο, τα βατόμουρα και πολτοποιήστε τα προϊόντα μαζί, ανακατέψτε τα καλά και προσθέστε το μέλι. Αφήστε το μείγμα να κάτσει για 24 ώρες στο ψυγείο, στη συνέχεια, το σουρώνετε και το βάζετε σε γυάλινα μπουκάλια. 100 ml του ποτού αυτού, έχει εξαιρετική επίδραση στο κυκλοφορικό σύστημα και βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, συνιστάται να καταναλώνονται το πρωί με άδειο στομάχι.

Επιμέλεια:Ελένη Μιχαλάκη

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς θα μειώσετε τη χοληστερίνη μέσω της διατροφής

newsitamea

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika